Aksaray

26.04.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:02

400 Sporcunun Katıldığı Türkiye Bisiklet Şampiyonası Tamamlandı

400 Sporcunun Katıldığı Türkiye Bisiklet Şampiyonası Tamamlandı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye Bisiklet Şampiyonası 4. Etap Puanlı Yol Yarışları” tamamlandı. İki gün süren şampiyonada 30 ilden 34 kulübün toplam 400 sporcusu en iyi derece için pedal çevirdi.

- ASÜ İhtisaslaşıyor, Şehirdeki Sportif Etkinlikler Çeşitleniyor -

Şampiyonanın ilk gününde Yol Yarışları gerçekleştirildi. 70 kilometrelik parkurun startını ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin verdi. ASÜ’nün spor ve sağlık alanında ihtisas üniversitesi olarak seçildiğini ve bu payenin şehirdeki sportif etkinlikleri çeşitlendirmeye başladığını kaydeden Rektör Şahin, “İhtisaslaşmanın birden fazla önemli çıktısı var; bunlardan birisi de etkinlik çeşitliliğinin ve sayısının artması. Önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’nin farklı şehirlerinden farklı kulüplerin sporcuları Aksaray’da yarışıyor. Bu şehrimiz için çok önemli. Allah’ın izniyle bu ve benzeri etkinliklere devam edeceğiz. Biz, bisiklet sporunun daha da gelişmesi için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz” dedi. İlk gün yarışları kapsamında sporcular Kampüsten başlayarak, Helvadere Kasabası güzergâhından ilerledi ve Aksaray Şehir Merkezinde bulunan 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ndaki bitiş noktasına geldi. Şampiyonanın ikinci gününde ise sporcular Kriteryum Yarışlarını kazanmak için ter döktü. Tamamı ASÜ kampüsünde gerçekleştirilen Kriteryum Yarışlarında sporcular, belirlenen güzergâhta beş ila sekiz tur atarak en iyi dereceyi yapmaya çalıştı.

- Yaz Döneminde Uluslararası Bir Organizasyon da Yapılacak -

Şampiyonanın ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bisiklet sporunun gelişmesi ve daha da çok sevilmesi için çalışmayı sürdüreceklerini vurguladı. Kendisinin ilk kez 36 yaşında bisiklet aldığını, bu manada gençlerin çok daha şanslı olduklarını kaydeden Şahin, “44 yaşında, Rektör olduktan sonra bisiklet sporunun gelişmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda heyecanımız yüksek. Üniversitemiz, akıllı bisiklet istasyonlarıyla donatıldı. Şu anda sekiz farklı noktada istasyonumuz bulunuyor ve 9 bin aktif kullanıcımız var. Kampüste 18 bin öğrencimizin olduğunu düşünürsek, her iki öğrencimizden birisi bisiklet kullanıyor demektir. Kampüsteki yolların genişliği dokuz metre ve bisikletler için ayrılan alan üç metre. Yani bisikletliler bizim kampüsümüzde ayrıcalıklıdır. Bunun dışında Spor Bilimleri Fakültemizde bisiklet, -Fatih Şahin Hocamızın değerli katkılarıyla- ayrı bir branş olarak programa dahil edildi” dedi. Bisiklet etkinliklerinin ölçeğinin de giderek büyüdüğünden bahseden ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Geçen Nisan ayında İç Anadolu Bölgesine hitap eden bir “Dar Bölge Yarışı” düzenlemiştik. Şimdi ise ulusal düzeyde bir yarış yapıldı. Federasyon Başkanımızla görüştük; muhtemelen önümüzdeki yaz döneminde uluslararası düzeyde bir yarış da organize edeceğiz. Yaptığımız bu organizasyona katkı sunan tüm kurumlara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

- Spor Yaptığımızda Hayata Büyük Bir Güvenle Başlıyoruz -

Aksaray Valisi Ali Mantı ise sporun önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. Aksaray’da yapılan bu gibi organizasyonların geliştirilmesi noktasında katkı sunmaya hazır olduklarını ifade eden Vali Mantı, “Ben de bisiklet kullanıyorum. Her sabah 5-6 kilometre bisiklet sürerek güne başlıyorum. Spor yaptığımızda hayata büyük bir güvenle başlıyoruz. Aynı zamanda spor yapan insan kötülük yapmaya zaman bulamaz. Spor yapan insan gerek fiziki, gerekse ruhi hastalıklardan uzak kalabilir. Erken yaşlarda spor yapmaya başlamak çok önemli.

Sporcu kardeşlerimize hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı da, Federasyon programındaki son yarışı Aksaray’da gerçekleştirdiklerini belirtti. Bisiklet sporunun, -daha önce olimpiyatlarda yapılan istatistiklere göre- dünyanın en zor sporu olarak bilindiğini kaydeden Federasyon Başkanı, “İstatistiklere göre en zor sporlar bisiklet, kano, maraton ve diğerleri şeklinde sıralanıyor. Çünkü bisiklet sporunda hem araçla, hem parkurla, hem de hava şartlarıyla mücadele ediyorsunuz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, dereceye giren yarışmacılara madalyalarını, kulüplere ise kupalarını takdim etti.

- Yol ve Kriteryum Yarışlarında Dereceye Giren Sporcular Kimler? -

Şampiyonada ilk gün koşulan Yol Yarışları kategorisi Büyük Bayanlar klasmanında sırasıyla Keziban Koyun, Mehlika Elmalı, Çağla Şengör Danacıoğlu; Genç Bayanlar klasmanında İrem Zeynep Özver, İremnur Korkmaz, Damla Pala; Yıldız Bayanlar klasmanında ise Funda Taşkın, Gamze Öztürk ve Yasmin Uçar ilk üç dereceyi elde etti. Genç Erkeklerde Tahir Buğra Yiğit, Mustafa Yıldız, Bekir Erdem Akıl; Yıldız Erkekler A Grubunda Mustafa Akyorkun, Faruk Salman, Muhammed Çevik; Yıldız Erkekler B Grubunda da ilk üç Ramazan Yılmaz, Ali Küçük ve Musab Arabacı isimlerinden oluştu. İkinci gün düzenlenen Kriteryum Yarışları kategorisinin kazananları ise şöyle: Büyük Bayanlarda Keziban Koyun, Çağla Şengör Danacıoğlu, Mehlika Elmalı; Genç Bayanlarda İrem Zeynep Özver, İremnur Korkmaz, Handan Melike Uzun; Yıldız Bayanlarda Funda Taşkın ve Gamze Öztürk. Genç Erkeklerde Tahir Buğra Yiğit, Emirhan Bulu, Mustafa Yıldız; Yıldız Erkekler A Grubunda Faruk Salman, Mustafa Akyorkun, Mesut Enes İpek ve Yıldız Erkekler B Grubunda ise Ramazan Yılmaz, Mustafa Tarakçı ve Said Mustafa Erdemli.



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9887,34%1,76
  • DOLAR

    32,51% 0,07
  • EURO

    34,89% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2454,71% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4012,78% 0,50
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı