Aksaray

30.04.2024

  • İMSAK 04:08
  • GÜNEŞ 05:41
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:41
  • YATSI 21:07

30 Ağustos Zafer Bayramının 101.Yıldönümü Aksaray’da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 101.Yıldönümü Aksaray’da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 101.Yıldönümü Aksaray’da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yıldönümü Aksaray’da düzenlenen törenle kutlandı. Tören Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile Belediye Başkanı Evren Dinçer’in törene katılanların bayramını tebrik ardından Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. 

Törene Aksaray Ak Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti. 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu törende yaptığı konuşmasında; mazisi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin ebedi istiklâlini kazandığı gün olarak tarihe geçen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümüne erişmenin haklı onurunu ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi. 

Vali Kumbuzoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aziz Milletimizin binlerce yıllık şanlı tarihinde, birbirinden kıymetli, sayısız zafer vardır. Ancak bunlardan bazıları milletimizin mukadderatını belirlediği için bir savaştan, bir zaferden öte, daha derin manalar taşır. İşte, 30 Ağustos Zaferi de bunlardan biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.30 Ağustos, vatanı, bayrağı, istikbâli, ezanı için hiç düşünmeden ‘Ya İstiklâl Ya Ölüm’ diyen ecdadımızın kahramanlık destanı, bağımsızlık nişanesidir. 30 Ağustos; bizler için vatan aşkıyla yeniden doğuşun, bu topraklarda ebediyen özgürce varoluşun günüdür. Zaferimiz kutlu olsun.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Üsteğmen Burak Kılıç’dakonuşmasında; 30 Ağustos’un 3 yıl süren onurlu bir kurtuluş mücadelesinin muhteşem bir zaferle sonuçlandığı gün olduğunu söyledi. Kılıç; “30 Ağustos 1922 tarihinde Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’daki Türk varlığına kast edenleri tarihe gömdüğü gömmüştür. Bu zafer yüce Türk ulusunun bağımsızlık aşkını, Türk ordusunun kudret ve kahramanlığını tarihe muhteşem bir şekilde kaydetmiştir.” dedi.

Kutlamalarda Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Asayiş Komando Bölüğünün gösterisi ile devam ederken Aksaray Belediyesi Halk Oyunları ekibi Aksaray yöresi oyunlarını sergiledi. 

Geçit töreninin ardından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu beraberinde Belediye Başkanı Evren Dinçer ile tebrikleri kabul etti. 

 



KAAN için 'çoklu salan sistemi' geliştiriliyor
Bahçeli: Size kötü bir haberim var..!
Tarih eğitiminde köklü değişiklik
Et ve Süt Kurumu'ndan 'hijyen' açıklaması
H-ÜFE aylık ve yıllık arttı... Yapımcılık hizmetlerinde artış
Ocak-Mart'a ilişkin enflasyon düzeltmesi yapılmayacak
Simit fiyatına 'Ticaret' onayı zorunluluğu
İletişim'den Oktar Örgütü ile ilgili açıklama
Mahzen-35'te 46 gözaltı!
Enflasyonla mücadele adımı... Tavuk eti ihracatına kısıtlama!
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Kocaeli Şehir'den 1 yılda 2 milyon hastaya hizmet
1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi
Depremde yer değiştiren öğretmenlere geri dönüş hakkı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10100,63%0,18
  • DOLAR

    32,36% -0,19
  • EURO

    34,76% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2410,66% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3859,46% -1,22
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.6 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı