23 yılda 430 yeni tünel!

23 yılda 430 yeni tünel!

23 yılda 430 yeni tünel!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002 yılı sonunda 50 kilometre uzunluğunda 83 adet tünel olduğunu belirterek 23 yılda 740 kilometre uzunluğunda 430 yeni tünel inşa ettiklerini ve toplam tünel sayısının 513'e, uzunluğunun ise 790 kilometreye çıktığını belirtti.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hayata geçirilen tünel projelerine ilişkin açıklamada bulundu. Uraloğlu, son 23 yılda ulaşımda fiziki engellerin birer birer ortadan kaldırıldığını ve bu dönemde yapılan yapılarla ülkenin dört bir yanının yeniden birbirine bağlandığını söyledi.

Bakan Uraloğlu, 2002 yılı sonunda 83 adet tünel olduğunu ve bunların toplam uzunluğunun 50 kilometre olduğunu belirterek, "“23 yılda 740 kilometre uzunluğunda 430 yeni tünel inşa ettik. Toplam tünel sayımız 513’e, uzunluk ise 790 kilometreye çıktı. Eğer bu tüneller arka arkaya sıralansaydı, İstanbul’dan Kayseri’ye kadar kesintisiz bir şekilde tünelle ulaşmak mümkün olurdu"  dedi.

Tünellerle; vadileri aştıklarını, şehirleri birleştirdiklerini belirten Uraloğlu, Türkiye’'nin yalnızca ulaşımdaki fiziksel engelleri değil, mühendislik sınırlarını da aştığını vurguladı. Uraloğlu, açıklamasında, "Dünyada ilkleri başardık, uluslararası arenada ödüller aldık. Zigana Tüneli 14,5 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli oldu. Kuzey Marmara Otoyolu bünyesindeki 10 tünel ise dünyanın en geniş kesit alanına sahip tünelleri" diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, Ovit, Eğribel, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal, Cankurtaran ve Sabuncubeli gibi tüneller ile ulaşımı kolaylaştırdıklarını, daha güvenli hale getirdiklerini ve bölgedeki trafik akışını hızlandırarak ekonomik faaliyetlerin önünü açtıklarına da dikkati çekti.



Aksaray İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç Kalp Spazmı Geçirdi
Aksaray'da Trafik Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Maarif Orkestrası İzmir Bornova'da sahne aldı
Erdoğan: Anadolu Medyası milletin vicdanıdır
Adıyaman'ın Zey Köyü yeniden kuruldu
Yeneroğlu: Cezaevi politikaları 'doldur-boşalt' döngüsünden kurtulmalı
Erdoğan, Bahçeli'yi ziyaret edecek
23 yılda 430 yeni tünel!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ATO’ya ziyaret
Engelsiz Film Festivali'nde 13 ülkeden 15 film yarışacak
47 ilde FETÖ'nün güncel yapılanmasına 208 gözaltı!
Antalya'nın piyanistleri Ankara’dan ödülle döndü
Ankara Keçiören'de sağlıklı beslenme ve obezite eğitimi
Ankara Keçiören'de minik eller toprakla buluştu
Özgür Özel’e yönelik provokatif paylaşımlara tutuklama
  • Salı 22.8 ° / 10 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.2 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı