Aksaray

02.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılınnın Okul Maratonu Başladı

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılınnın Okul Maratonu Başladı

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılınnın Okul Maratonu Başladı

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İlköğretim Haftası programı düzenlendi. Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde düzenlenen programda, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, eğitimin ve eğitimde aile ile okul arasında kurulacak iş birliğinin önemine değindi. Kumbuzoğlu öğrencilere, “Sizler memleketimizin umudu, istikbalisiniz!” dedi. İlk ders zilini Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan birlikte çaldı. Programda, dördüncü sınıf öğrencileri, birinci sınıf öğrencilerine çiçek takdim ederek, “Okula, hoş geldiniz!” dedi. Aksaray’da 525 okul ve kurumda 95 bin öğrenci ile 5 bin 432 öğretmen ders başı yaptı.
İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde program düzenlendi. Program, 4-F Sınıfı öğrencisi Furkan Yusuf Özgen’in yaptığı ‘Hoş geldiniz’ konuşması ile başladı.

Programda konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftanın coşkusunu ve heyecanını birlikte yaşıyoruz. Bugünün bir güzelliği de Cumhuriyetimizle yaşıt olan Cumhuriyet İlkokulu’muzda bu açılışın yapılması ayrıca bir gurur vesilesi. Biliyoruz ki, bir milletin muasır medeniyetler seviyesine gelebilmesi ve geleceğe umutla bakabilmesi eğitimden geçmektedir. Bu yüzden yavrularımızın en iyi şekilde yetişmesi hepimizin ortak hedefidir. Millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız, beşeri gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız.Darü-l İlim şehrindeyiz. Yüksek seviyedeki tercümelerin ve araştırmaların yapıldığı şehir. Tarihte her zaman ilim ile anılmış bir şehir. Şehr- i Suleha , Aksaray. Aksaray’ımız da kamu ve özel olarak 525 kurumumuzda 95 bin öğrencimiz eğitim görmekteler.” dedi.
BU GÜZEL VATANI GELECEKTE İLERİYE GÖTÜRECEK OLAN SİZLERSİNİZ
Vali Kumbuzoğlu sözlerinin devamında, “Sevgili öğrenciler, yaz tatilinin ardından yeniden ders başı yapıyorsunuz. İçinizde bu yıl ilk kez okula başlayanlar var. Onlar ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorlar. Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı, aileleriniz ve aziz milletimiz için kıvanç vesilesi olacaktır. Biliniz ki sizler memleketimizin umudu, istikbalisiniz. Bu güzel vatanı gelecekte ileriye götürecek olan sizlersiniz. Bu sebeple milli ve manevi değerlere sahip olarak yetişmeniz bizim amacımız. Bu da ancak bol kitap okumakla ve düzenli çalışmakla gerçekleşir. Araştırmaktan, sorgulamaktan asla vazgeçmeyin. Çünkü araştıran nesiller daha donanımlı olurlar. Biz milletimizin kendisine imkanlar sağlandığında neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Bu sebeple sizlerin özgüvene sahip olmanız için elimizdeki bütün imkanları kullanmaya kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

 MALZEMESİ İNSAN OLAN ÖĞRETMENLİK YÜKÜ AĞIR BİR SORUMLULUKTUR

Vali Kumbuzoğlu konuşmasında öğretmenlere yönelik olarak, “7 bin 51 personelimizin olduğu eğitim ordusunun içindeki neferler olarak verdiğiniz emekler her daim kalıcı olacaktır. Malzemesi insan olan öğretmenlik yükü ağır bir sorumluluktur. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak neslin mimarları hiç şüphesiz sizlersiniz. Mesleğinizin asıl amacı: öğrencilerimizi ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirmek, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve donanımı kazandırmaktır. Milli, manevi ve ahlaki değerlerimizi öğretmek suretiyle toplumda mutlu bir birey olmalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan yavrularımızı sizlere emanet ediyoruz. Sizlerin de bu emanete en iyi şekilde bakıp, onları adeta kendi yavrularınız gibi görüp şefkat, merhamet ve sevgiyle yetiştireceğinizden hiç şüphem yoktur. Sınıf öğretmenleri ve özellikle rehber öğretmenlerimize çok sorumluluk düşüyor. Sizler yavrularımızın gelişim aşamalarında hep yanlarındasınız. Özellikle bağımlılık, kötü alışkanlıklardan koruma konularında sizlere çok büyük görev düşüyor. Öğretmenlerimizin çocuklarımızın sosyal hayata alışmaları konusunda çok büyük bir görevi vardır. Ben bu şehrin valisi olarak her sorununuza çare bulmaya hazırım, her zaman yanınızdayım.” dedi.


EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNEDİR
Anne ve babalara da öğütlerde bulunan Vali Kumbuzoğlu, “Çocuklarımızın ilk eğitim gördüğü kurum aile, ilk eğiticileri de sizlersiniz. Bundan dolayı çocuklarımıza iyi bir model olmalı, gerekli sevgi, ilgi ve alakayı göstermeliyiz. Unutmayalım ki her başarılı ve hayata hazır öğrencinin arkasında mutlu ve sorumluluk sahibi bir aile vardır. Yavrularımızı her türlü kötü alışkanlıktan korumak için sizlerin her zaman hazır olduğunu biliyorum. Okul-veli iş birliğine çok önem vermeniz gerekiyor. Şunu asla unutmayın; en iyi Narkotik Polisi annedir. Yavrularımızı vatana, millete hayırlı bireyler olarak yetiştirmek sizin ellerinizde.” şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİMİZİN VEFATI BİZİ DERİN BİR ŞEKİLDE ÜZDÜ
Ozancık köyünde meydana gelen elim bir kazada hayatını kaybeden öğrenci Nizamettin Evren Kocaöz’ün vefatıyla ilgili açıklamada bulunan Kumbuzoğlu, “Bizi derin bir şekilde üzdü. Öğrencimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.
AKSARAY VALİSİ OLARAK HER ZAMAN HER DURUMDA YANINIZDA OLDUĞUMU BİLMENİZİ İSTİYORUM
Kumbuzoğlu, “Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizin İlköğretim Haftası’nı kutluyorum. Başta 6 Şubat depreminde Rahmeti Rahman’a kavuşan, evlatlarımızı yetiştirirken görevi başında şehadet şerbeti içen öğretmenlerimize, emekli olarak aramızdan ayrılarak ebediyete irtihal eden öğretmenlerimize Allah ‘tan rahmet diliyorum. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürümüze ve okullarımızda tüm kademelerde görevlerini aşkla yapan personelimize başarılar diliyorum. Aksaray Valisi olarak her zaman her durumda yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum. Okullarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılama konusunda her daim tüm kurumlarımızla iş birliği içinde hazır olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Bu duygularla yeni eğitim- öğretim yılımızın vatanımıza ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan yaptığı konuşmada, “Bugün, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine; öğretmenlerimiz öğrencilerine kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içinde iken velilerimiz, çocuklarının okula başlamasının gurur ve coşkusunu yaşamaktadır. Ülkemizin her alanda daha da güçlü bir şekilde uluslararası alanda temsil edilmesi hiç kuşkusuz iyi yetişmiş insan gücüne bağlıdır. Bu da çocuklarımızın nitelikli bir eğitim almasıyla mümkündür. Türkiye Yüzyılında inşallah bunu öğrenci, veli ve eğitim camiamızın güzide temsilcileri ile başaracağız. Uzun bir sürenin sonunda yeni bir eğitim öğretim yılına başlayan çocuklarımızın azim ve kararlılık içinde yeni bilgi ve beceriler kazanacaklarına, bunun sonucunda başarılı olacaklarına tüm kalbimizle inanıyor ve onlara güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2023-2024 eğitim-öğretim yılının İlimize, ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olması temennisiyle, öğrenci ve öğretmenlerimizin İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başarılarla dolu bir yıl diliyorum.” dedi.
Program, 4-D sınıfı öğrencisi Yağmur Aydın’ın, ‘İlköğretim Haftası’ isimli şiiri okumasının ardından, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriyi sunmaları ile devam etti. Dördüncü sınıf öğrencilerinin, birinci sınıf öğrencilerine çiçek takdim etmesinin ardından, ilk ders zili, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan tarafından çalındı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, program sonunda öğretmenlerle bir araya gelerek, yeni eğitim-öğretim yılını değerlendirdi.

 



81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da
Yüksek İstişare Kurulu Çankaya'da toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit askerlerin ailesine başsağlığı mesajı
Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 1 Mayıs mesajı
LPG'ye indirim geliyor!
Kişinin yaşam maliyeti 22 bin 992 TL
KOBİ’lerin dijital dönüşümüne 25 milyon Euro’luk destek
İstanbul'da 1 Mayıs... 210 gözaltı!
Başkan Akbulut'tan 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajı
Metina'da 2 terörist etkisiz!
Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor
Akıllı ulaşımda önemli zirve yarın başlıyor
İYİ Parti'de devir-teslim yapıldı... Akşener devri sona erdi
Tarımsal üretim kredilerinin esasları belirlendi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı