Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

2020 EMITT Fuarı'nda Aksaray Tanıtıldı

2020 EMITT Fuarı

İstanbul Beylikdüzü fuar alanında bu yıl 24.'si düzenlenen ''Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarında (EMITT) ilimizin tanıtımı yapıldı.
Dünyanın 4. büyük turizm fuarı olan ''Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı (EMITT)  Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY’un katılımlarıyla İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.  Fuarın ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY ilimiz standını ziyaret ederek, Kapadokya’nın en mühim şehirlerinden biri olan Aksaray ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Aksaray Belediye Başkanı Evren DİNÇER, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’ a hediye takdiminde bulundu.
Kapadokya Turizm Bölgesi içerisinde yer alan ilimiz Aksaray’da, EMITT 2020 Fuarı’nda yerini aldı. Fuara katılan kurum ve kuruluşlarımız ilimizde öne çıkan kültür ve turizm değerlerimizi tüm yönleri ile ziyaretçilere tanıttılar. Aksaray standında tanıtıcı yayınlar, görsel sunumların yanında, el sanatları, yöresel ürünlerimiz ve folklorik değerlerimiz sergilendi. Şehrimizle özdeşleşmiş tarihi ve manevi şahsiyetler, standımızı ziyaret eden misafirlere etkili bir şekilde anlatıldı. Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ilimizde faaliyet gösteren acente ve turizm işletmeleri fuarda ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler.
Fuarın açılışıyla beraber Aksaray standında misafirlerini ağırlayan Aksaray Belediye Başkanı Evren DİNÇER ve beraberindeki Aksaray heyeti ayrıca fuar alanında yer alan diğer illeri ve turizm kuruluşlarını da ziyaret ettiler. Bu yıl daha ziyade turizm sektörün de faaliyet gösteren profesyonellerin iştirak ettiği fuarda, ilimiz standını da çok sayıda turizmci ve acente temsilcisi ziyaret etti.  

Tasavvufun Kalbi Aksaray
Oluşturulan Aksaray standında tarihi ve manevi şahsiyetlerimize yer verilerek Aksaray'ın tasavvuf yönü öne çıkarılırken, ayrıca ilimizin Kapadokya unsuru değerlerine, köklü tarihi kimliğine yer verildi. Aksaray standına gelen ziyaretçilere Yunus Emre ve Somuncu Baba'ya ait öğüt ve şiirler dağıtılarak, Salihler Şehri Aksaray'a dikkat çekildi.

Yöresel Ürünlerimize Yoğun İlgi
İlimiz standı içerisinde yer alan yöresel ürünler bölümünde Aksaray'da üretilen ve yetiştirilen ürünlere rağbet oldukça fazlaydı. Yöresel ürünler bölümünde yer alan Aksaray Bulama Helvası, Aksaray Tahanlısı, Hasandağı Bal'ı, Eşmekaya Yoğurdu, Ağaçöeren Cevizi, Çerezlik Kabak ve Ayçiçeği ile Aksaray'daki fabrikalarımızda üretilen pişmaniye, peynir, sucuk, pastırma ve diğer et ve süt ürünlerine de ziyaretçiler hayran kaldılar.

“Bölge Tanıtımını En İyi Yapan İl” Ödülü Aksaray’a Verildi
Bu yıl 24.’sü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te “Bölge Tanıtımını En İyi Yapan İl” ödülü Aksaray’a layık görüldü.
TÜYAP fuarcılık yetkililerince gerçekleştirilen anket çalışmalarının neticesinde fuarın en iyileri belirlendi. Fuarın son gününde en iyilerin yer aldığı ödüller sahiplerine verildi. EMITT 2020 Destinasyonlar Dalında “Bölge Tanıtımını En İyi Yapan İl” ödülü, Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi’nin oldu. 
Doğan, yaptığı açıklamada bu yıl fuara geçmiş yıllara göre daha az ilin katıldığını,  Aksaray’ın ise bu fuara katılarak turizm değerlerini temsil eden 20-30 ilden biri olduğunu ifade etti.   Seksenin üzerinde ülkenin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtıldığı, yaklaşık 100 bin katılımcının ziyaret ettiği böylesine büyük bir fuarda “Bölge Tanıtımını En İyi Yapan İl” ödülünü almanın gurur verici olduğunu ifade etti. Bu ve benzeri organizasyonlarla Aksaray’ın kültür ve turizm potansiyelinin ne denli güçlü olduğunun bir kez daha anlaşıldığını belirten Doğan, Aksaray'ın tanıtımı çalışmalarına destek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.


 



MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli