Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Aksaray'da da Kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Aksaray

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Aksaray'da da Kutlandı

 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yılı dolayısıyla Aksaray Şehitliğinde düzenlenen törende Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak tarafından Şehitlik Anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmada; Bugün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününün 106. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını bir hilal uğruna feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşadığımız vurgulandı.

  Valimiz Hamza Aydoğdu Şehitlik Defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmasında “Ebedi istirahatgahlarınızda, bayrağımızın gölgesinde rahat uyuyunuz. Tertemiz kanlarınızın düştüğü her karış toprak, bize vatan olmuştur. Asım’ın Nesilleri olarak sizlere ve aziz emanetinize layık olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Ay yıldızlı al bayrak ile manevi huzurlarınızdayız;

Valimiz Hamza Aydoğdu konuşmasında “ Uğruna, canlarınızı seve seve verdiğiniz, ay yıldızlı al bayrak ile manevi huzurlarınızdayız. Ebedi istirahatgahlarınızda, bayrağımızın gölgesinde rahat uyuyunuz. Tertemiz kanlarınızın düştüğü her karış toprak, bize vatan olmuştur. Asım’ın Nesilleri olarak sizlere ve aziz emanetinize layık olmaya çalışıyoruz. Her birimiz, sizlerden aldığımız cesaret ve güç ile birer Mehmetciğ’iz. Yeri ve zamanı geldiğinde, o kutsal vazife için hazırız. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan bugüne, tarihler hep sizleri yazdı. O kadar yücesiniz ki ne kitaplara ne de kabirlere sığarsınız. Size kucağını açmış bir Peygamberin ve Aziz Türk Milletin’in gönlündesiniz. Bu şeref ve gururdur anne ve babalarınızı, eş ve çocuklarınızı dimdik ayakta tutan.” dedi.

Valimiz Hamza Aydoğdu konuşmalarının devamında; “18 Mart Çanakkale Savaşı’nın 106. Yılında tarihin en büyük zaferlerinden birini kazanan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi, dün de, bugün de yarın da rahmet ve minnetle yad edeceğiz” dedi.

Tören Kuran-ı Kerim tilaveti ile şehit mezarlarına karanfil bırakılması ve Müftü Yardımcısı Yaşar Zengin’in dua etmesinin ardından sona erdi. 

Aksaray Şehitliği’nde düzenlenen törene Valimiz Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin, vali yardımcıları, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma Komutanı Halil Murat Bilgiç, şehit yakınları ile gaziler, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli