Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

16.sı Gerçekleştirilen ÖNDER Kurultayına Aksaraylılar Damgasını Vurdu

16.sı Gerçekleştirilen ÖNDER Kurultayına Aksaraylılar Damgasını Vurdu

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin, her yıl düzenlediği İmam Hatipliler Kurultayı’nın 16.’sı Malatya’da gerçekleştirildi.Bu yıl “ehliyet ve liyakat” vurgusuyla düzenlenen kurultaya Türkiye genelindeki imam hatip camiasından 261 dernek ve 1500 kişi iştirak etti.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İmam Hatipliler Kurultayı bu yıl Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Kurultaya;Cumhurbaşkanı sn. Recep Tayyip Erdoğan,Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İlim Yayma Vakfı Başkanvekili Bilal Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Aydın Barış, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve birçok davetli katıldı.
Aksaray Önder Başkanı Kuddusi Bakar Kurultayla ilgili şu açıklamalarda bulundu.
 16. Önder Malatya Kurultayımıza Aksaray Önder ve Öncüspor Yönetim Kurulumuzla birlikte katılım sağladık.
ÖNDER tarafından belirlenen yılın şiarının “ehliyet ve liyakatle”olarak  belirlenmesinin bir gömleğin ilk düğmesine benzediğini belirten Bakar “Bu ilk düğmeyi doğru iliklersek diğer düğmeler de doğru iliklenecek” dedi. İmam hatip okullarını sadece ulusal bir mesele olarak görmediklerini belirten Bakar “İmam hatip okulları birçok dünya ülkesine numune olarak gösterilebilecek bir modeldir. Uluslararası imam hatiplerin büyümesi ve dünyadaki örneklerinin çoğalması bizim hedeflerimiz arasında” ifadelerini kullandı. Bugün üniversite sınavında ilk binde 130 öğrencinin ilk yüzde ise 17 öğrencinin olduğunu hatırlatan Bakar sözlerini şöyle sürdürdü: Bu rakam meselenin nitelikle alakasını göstermesi açısından ayrı bir öneme sahip. Sayısal olarak ilerlemekle birlikte nitelik olarak ilerlemenin önemli olduğunu bu tablo bize gösteriyor. İmam hatip okullarının kalitesi arttıkça tercih de artıyor. Bu yıl imam hatip liselerinin yüzde 99.92’si doldu. Son dönemde TÜBİTAK proje yarışmalarına katılım da imam hatiplerde yüzde 45 arttı.

Ehliyet ve liyakat temel ilkemiz

ÖNDER Başkanı Kuddusi Bakar Kurultayla ilgili yılın teması olarak belirlenen Ehliyet ve Liyakatle şiarını açıkladı. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da işi ehline, makamı layık olana vermenin en güncel ve mühim meseleleri olduklarını belirten Bakar “İşlerimizde liyakati öncelemek bir tercih değil Allah’ın bizlere emridir ve zarurettir” dedi. Bakar özetle şunları söyledi: Bizler yapageldiğimiz gibi işlerimizi layıkıyla ortaya koymaya devam edeceğiz. İmam hatip sıralarında eğitim gören yüzbinlerce öğrencimizi hayrın her alanında ehliyetli bir şekilde geleceğe hazırlayacağız. Layık oldukları ilgi ve alakayı onlardan esirgemeyip, onları en mühim emanetler olarak göreceğiz. Allah’a layık kul, Efendimize layık ümmet, İslam’a layık bir nefer, anne-babalarına layık hayırlı evlat olabilmeleri için 61 yıldır yapageldiğimiz gibi çalışmaya devam edeceğiz.
Bize imaj ve etiket konusunda bir yerlere gelebileceğimiz söylendi ancak biz onları dinlemedik.Bugün gelmiş olduğumuz noktada bunun ne kadar doğru olduğunu görüyoruz.Yalnızca ehliyet ve liyakatle bir yerlere gelebilirsiniz dedi. Toplumsal barış, kalkınma ve ilerlemenin de ehliyet ve liyakate dayalı bir sisteme bağlı olduğunu belirten Bakar “Eğer ehliyet ve liyakate dayalı bir sistem yoksa bir ülke asla kalkınamaz, ilerleyemez. Bu toplumsal barışın da koşuludur. Bu yoksa adalet yoktur, adalet yoksa barış da olmaz” diye konuştu. İmam hatiplerin kuruluşundan beri liyakat ve ehliyet sahibi insanlar yetiştirmek istediğini belirten Bakar sözlerini şöyle tamamladı: Etiket ve imaj peşinde koşmayanlar burayı tercih ediyorlar. Milletimiz de imam hatiplere teveccüh ediyor. Ülke yönetiminde en alt mevkilerden en üst makam olan cumhurbaşkanlığına kadar bütün makamları güvenle teslim ediyor. İmam hatip mezunları liyakat ve ehliyetle akranları ile çok güzel bir rekabet yürütüyorlar ve başarılı oluyorlar. Özellikle siyaset alanında başarılı olduklarını görüyoruz. Ama imam hatiplilerden beklediğimiz dünyaya ışık tutacak alimler yetiştirmektir.
Kurultayımıza teşrif eden sn. Cumhurbaşkanımızla biraraya gelerek,gündemle ilgili hasbihal ettik.Toplantı sonrası Aksaray’ın selamlarını ileterek,yöremize özgü Taşpınar halısı hediye ettik.
Sayın Cumhurbaşkanımıza İmamhatip Camiamıza vermiş oldukları destek için,şahsım ve Önder Camiamız adına teşekkür ederim.
Ayrıca Malatya’da Öncü Gençlik Kulübü tarafından organize edilen ve birçok ilin katıldığı spor turnuvalarına,Aksaray Öncüspor olarak katılarak birinci olduk.
Şampiyon olan Aksaray Öncüspora,kupayı Önder Genel Başkanımız sn. Kamber Çal takdim etti.
Genel Başkanımız sn. Kamber Çal’a,Öncüspor Genel Başkanımız Yavuz Kurt’a ve tüm sporcularımıza,şahsım ve takımım adına teşekkür ederim.



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli