Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

VALİ HAMZA AYDOĞDU; 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; “15 Temmuz Milletimizin ve Devletimizin maruz kaldığı en büyük ihanete karşı şanlı direnişin yıldönümüdür. Aziz Milletimizin geleceğini ipotek altına almak isteyen FETÖ Terör Örgütü kırk yıllık ihanet tertibatının en kanlı ayağını o gece sergilemiş ve milletin vergisi ile alınan silahlar, tanklar, uçaklar ve helikopterlerle yine milletin canına, birliğine, dirliğine kastetmiştir.

Dört yıl önce yaşadığımız menfur hadise, asla basit bir darbe girişimi değildi. Yüz yıl önce Yunan’ın Ermeni’nin, İngiliz’in yapmak istediği her ne ise, bu hainlerinki de aynısıydı. Yine canımıza, namusumuza kastedildi; topyekûn Anadolu işgal edilmek istendi. Zaten o gece camilerimizden salaların okunmasının sebebi de bunun basit bir darbe girişimi değil, büyük bir işgal hareketi olmasındandır.

Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmeyen, özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden bu milletin evlatları, ihanet şebekelerine karşı tüm dünyaya ders olacak şekilde asil bir duruş sergilediler. Kendilerine doğrultulan tankın, topun, tüfeğin ve uçağın karşısında iman dolu göğüsleriyle durdular. Halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını halk gösterdi.

Menfur darbe girişiminin ilk haber alındığı andan itibaren kararlı bir duruş sergileyerek istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna mücadele veren, bu uğurda şehitlik yâda gazilik mertebesine ulaşan güvenlik güçlerimiz ve kadirşinas halkımız ile bu darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ardından ülkemiz genelinde olduğu gibi kentimizin meydanlarında demokrasi nöbeti tutarak milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizin tüm fertlerine, güvenlik güçlerimize, tüm kurum ve kuruluşların yetkililerine, siyasi iradeye, sivil toplum kuruluşlarına basınımızın güzide temsilcilerine, yediden yetmişe herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesile ile 15 Temmuz işgal girişimine karşı canlarını veren şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.  Vatan, bayrak ve millet uğruna ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimizin ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında olacağımızı da bir kez daha vurguluyor, aziz milletimizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum”.

 

AYDOĞDU; 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesajı; Necip Türk Milletine karşı düzenlenen emperyalist saldırılarından biri olan 15 Temmuz Darbe Girişimi, Allah’ın yardımı ve Asil Milletimizin üstün direnişi ile defedilmiş ve Türk’ün Şanlı tarihine altın harflerle yazılmıştır.

15 Temmuz gecesi; vatanı, devleti ve istiklali için kıyam eden, canı pahasına ülkesini; darbecilere, teröristlere ve işgalcilere teslim etmeyen Türk Milleti ülkesine, devletine, iradesine, hürriyetine nasıl sahip çıkılacağını göstermiştir.

15 Temmuz, ölümü yok sayarak korkusuzca sokakları, meydanları dolduran, bu hain saldırıya karşı dimdik ve kahramanca bir duruş sergileyen, şehitlik ve gazilik şerefine nail olan milyonlarca Türk insanının şehitleriyle maşerî vicdana yazdığı millî bir destandır.

O gece inayetini esirgemeyen ve kullarının kalbinden korkuyu kaldıran Allah-u Teâlâ’ya sonsuz şükürler olsun. Milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte, 15 Temmuz gecesi kahramanlık destanı yazan, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan KAŞLI’nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı:Aziz Milletimiz, Milli İradenin Zaferi olan 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi milli iradeye sahip çıkmak adına cesurca ve kararlılıkla mücadele etmiş ve canı pahasına hain darbe girişimine karşı koymuştur. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla ve erkeğiyle meydanları dolduran milletimizin eşsiz zaferinin üçüncü yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü gururla kutluyoruz.

Vatan, istiklal ve istikbal tehlikeye düştüğünde birlik ve beraberliğin nasıl sağlanacağını, nasıl tek yürek olunabileceğini, tüm dünyaya gösteren Büyük Türk Milleti'miz tarih boyunca nice ihanetlere göğüs germiştir. Fetö ihanet şebekesinin tertibi olan darbe teşebbüsü de halkımızın 15 Temmuz gecesinde gösterdiği kahraman direniş sayesinde emeline ulaşamamış, halkımız bir kez daha kendisine yakışanı yaparak vatanı, bayrağı ve ezanı uğruna canını ve kanını vermekte asla tereddüt göstermemiştir.

Bu vesileyle canını hiçe sayarak şehitlik mertebesine ulaşan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize ve bu kahraman direnişte meydanlarda yer alıp, nöbet tutarak milli iradeye gönülden bağlılığını gösteren Aziz Milletimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

BAŞKAN DİNÇER “MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ’DA KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI”

Belediye Başkanı Evren Dinçer, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve birçok devlet kurumlarına sızan FETÖ terör örgütü mensuplarının 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı darbe girişimi halkımızın direnişi ile geri püskürtüldü. Canı pahasına sokağa çıkarak vatanını koruyan kahraman milletimiz 15 Temmuz gecesinde bir kez daha destan yazdı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşundan güç alan milletimiz milli irade üzerinde oynanmak istenen oyunu bertaraf etti. O karanlık gecede FETÖ terör örgütü üyelerinin kalkıştığı girişim sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda bir işgal girişimidir. İrademizi her yönüyle teslim almak için harekete geçmişlerdi. Bunun bilincinde olan milletimiz o gece ölüme meydan okudu. Milletimiz o gece milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarken dünyaya da açık bir bağımsızlık mesajı verdi.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz'un yıl dönümünde demokrasi ve vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum." İfadelerini kullandı.

BAŞKAN ALTINSOY, “15 TEMMUZ, TÜRK MİLLETİNİN YENİDEN DİRİLİŞ DESTANINI YAZDIĞI GÜNDÜR”

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, hain darbe girişiminin 4. Yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada 15 Temmuz’un bir milletin uyanışının, dirilişinin ve küllerinden yeniden doğuşunun günü olduğunu vurguladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy; “Milletimiz 15 Temmuz 2016’da hürriyet ve istiklal sevdasına sadakat sınavından her zaman olduğu gibi yine alnının akıyla ve büyük bir gururla çıkmayı başarmıştır. Milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı durarak, canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi, Aksaray’ımızda da gencinden yaşlısına tüm hemşehrilerimiz, 15 Temmuz gecesi üzerlerine düşeni yapmış, şehrin meydanlarını doldurmuş, emanetlerine sahip çıkmış ve hainlerin emellerine ulaşmalarına engel olmuşlardır. Yeniden dirilişin, Milli İradenin hakimiyetinin, Aziz Türk Milletinin şahlanışının, yeni bir tarih yazılışının sembolleşen günlerden olan 15 Temmuz, bir varoluş, bir diriliş, günü olmanın yanı sıra, hainlerin kirli emellerine ve vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı tek vücut oluşunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ülkesine sahip çıkışının destanlaşan günüdür” dedi.

Türk milleti olarak ne FETÖ ne de bunun gibi karanlık odaklara asla müsaade etmeyeceklerini dile getiren Başkan Altınsoy, “Bununla birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıma inancımızdan vazgeçmeyeceğiz. Aziz milletimiz, şehitlerimizin emaneti güzel vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, geçmişinden gelen onurlu duruşuyla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını ilelebet sürdürecektir. Hainliğin sınır tanımadığı Türk evlatlarına haince kurşun ve bombaların yağdırıldığı 15 Temmuz gecesinde bu vatan uğruna, Milli İradenin temini ve devamı uğruna canlarını vermekten kaçınmayan ve daima minnet duyacağımız, onurumuzun, dirilişimizin ve direnişimizin sembolü olan tüm aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise sağlık ve esenlikler dilerim”

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ;

MHP Aksaray İl Başkanı Av.Mustafa ÇÖLKESEN 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen hain darbe girişiminde Büyük Türk Milleti "Vatanımızın Bölünmez Bütünlüğünü" birlik ve beraberlik ruhu içinde canı pahasına mücadele ederek korumuştur. Bu hain teşebbüsün üzerinden dört yıl geçmiştir.

Liderimiz Sn.Devlet BAHÇELİ'nin belirttiği gibi, "15 Temmuz'da şehit olan kardeşlerimizin sımsıcak kanı toprakla buluşmuş, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olduğunu, bölünmeyeceğimizi, parçalanmayacağımızı adeta tescillemiştir."

Bu karanlık gecede ülkemizin ve milletimizin geleceğini hainlerin karanlık emellerinden kurtaran kahraman şehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcumuzu her zaman birlik ve beraberlik içinde olarak ve milli değerlerimize sahip çıkarak göstermeliyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi her zaman olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de milli birlik ve beraberlikten yana olmuştur. Ülkemizde bir daha böyle karanlık günlerin yaşanmaması dileğiyle, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize Allah'tan hayırlı uzun ömürler diliyorum.

“BUGÜN OLSA YİNE CANLARINI ORTAYA KOYARLAR”

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü için yayınladığı mesajında Türk Milleti’nin vatanı için tüm fedakarlıkları gözünü kırpmadan gerçekleştireceğini belirterek “15 Temmuz gecesi ülkemizi farklı yönlere çekmek isteyen hainlerin kurduğu planları, vatanı uğruna ölümü göze alan Türk Milleti’miz yerle bir etmiştir. Darbenin her türlüsüne karşı duruş sergileyen Türk Milleti bu vatan topraklarında hainlere yer bırakmayacağını açıkça göstermiştir” dedi.

İYİ Parti olarak darbe girişimlerinin karşısında durduklarını ve hiçbir şekilde kabul etmediklerini vurgulayan Türemiş “Dört yıl önce ülkemizin başına çorap örmek isteyenlere en güzel cevabı Türk Milleti olarak hepimiz verdik. Bir çetenin kalkıştığı darbe girişiminin yıl dönümü olan o gece Türk Milleti’miz korkusuzca canını ortaya koydu. Bu vesileyle demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı, uzun ömürler, tüm şehit ailelerimize sabır ve baş sağlığı diliyorum. Bugün yaşanan bir çok olumsuzluğa rağmen milletimizin gerekirse bugün de demokrasi, istikbal ve istiklal için gözünü kırpmadan canını ortaya koyacağından hiç şüphem yok. Allah o günleri bir daha yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

REKTÖR YUSUF ŞAHİN;15 TEMMUZ’DA HAİNLER, MİLLETİN SARSILMAZ İMANINI AŞAMAMIŞTIR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, tüm şehitleri ve gazileri dua, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

15 Temmuz 2016 günü kiralık zihniyetin kendi halkına silah doğrulttuğunu, toplumsal iradeye kastettiğini, hukuk devletini hiçe saydığını ve doğrudan devleti ve milli birliği hedef aldığını anımsatan Şahin, tarihin en karanlık ihanetinin milletin sarsılmaz imanını aşamadığını belirtti. Darbe teşebbüsünün ilk dakikalarından itibaren aziz milletin vatan, bayrak, iman, milli ve manevi değerler safında yer aldığını aktaran Prof. Şahin, “FETÖ’nün darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, devlet büyüklerimizin kararlılığı ve milletimizin abideleşmiş asil ruhuyla bertaraf edilmiştir. Tüm ülkede ay-yıldıza boyanmış meydanlarda bir araya gelen milletimiz değerlerine uzanan elleri kırmış, karanlık hesapları demokrasi nöbetleriyle bozmuştur” dedi. İhanetin her zaman hak ettiği karşılığı alacağını ve nereden gelirse gelsin hainlere karşı demokrasi nöbetlerinin hiçbir zaman bitmeyeceğini belirten ASÜ Rektörü, “Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin” dedi.

Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “O karanlık geceyi aydınlığa çeviren ve kutlu mücadelesinde şehadete erişen tüm şehitlerimizi dua ve minnetle anıyor, gazilerimize de huzurlu, sağlıklı ve bereketli bir ömür diliyoruz.”

 



Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı