12 Yeni bölüme ilk kez öğrenci alınacak

12 Yeni bölüme ilk kez öğrenci alınacak

12 yeni bölüme, bu yıl ilk kez öğrenci alınacak. Önlisans düzeyinde 7, lisans düzeyinde 5 bölüm için 450 kontenjan ayrıldı.

Aksaray Üniversitesi´nde (ASÜ) toplam 12 yeni bölüme, bu yıl ilk kez öğrenci alınacak. Önlisans düzeyinde 7, lisans düzeyinde 5 bölüm için 450 kontenjan ayrıldı.

ASÜ´de önlisans düzeyinde eğitim verecek olan İkinci Öğretim Bilgisayar Programcılığı Bölümü´ne 30, İkinci Öğretim Elektrik Bölümü´ne 40, Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü´ne 25, Kimya Teknolojisi Bölümü´ne 30, Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü´ne 20, İkinci Öğretim Makine Bölümü´ne 30, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü´ne ise 30 öğrenci alınacak. Lisans düzeyinde eğitim verecek olan bölümler ve kontenjanları ise şu şekilde: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 30, Türkçe Öğretmenliği 40, Müzik Eğitimi 40, Çevre Mühendisliği İkinci Öğretim 55, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Normal Öğretim ve İkinci Öğretim 80.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yeni açılan bölümlerin üniversiteye, şehre ve öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulundu.  



Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik