1 milyon TL sermaye şartıyla lojistikte yeni dönem

1 milyon TL sermaye şartıyla lojistikte yeni dönem

1 milyon TL sermaye şartıyla lojistikte yeni dönem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemelerle sermaye şartı, yetki belgesi başvuruları ve mesleki yeterlilik gibi alanlarda yeni kurallar getirdi.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 27 Ağustos 2022 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliği’nde kapsamlı değişiklikler yaptı.

Yeni düzenlemeler, taşıma işleri organizatörlerinin sorumluluklarını, yetki belgesi şartlarını ve operasyonel süreçleri yeniden şekillendirdi.

Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre Yetki Belgesi zorunluluğu getirildi. Yönetmeliğin 6. maddeye göre, yetki belgesi sahipleri, yasal mücbir sebepler dışında taşıma sözleşmelerinden kaçınamayacak.

7. maddede tüzel kişiler için en az 1 milyon TL sermaye şartı getirilirken, firmaların ticaret odası, esnaf ve sanatkârlar odası gibi meslek odalarına kayıtlı olmaları zorunlu hale geldi.

Mesleki Yeterlilik konusunda; 16. maddede, lojistik, denizcilik ve ilgili alanlarda lisans/ön lisans mezunları ile IRU veya FIATA eğitimini tamamlayanların diplomaları, ÜDY veya ODY belgeleri yerine kullanılabilecek.

17. maddeye eklenen hükümlerle, TİO yetki belgesi sahipleri, yabancı plakalı taşıtları veya gemileri Türkiye içinde iki nokta arasında taşımacılık için kullanamayacak. Bu kurala aykırı davrananlara 34 bin 265 TL idari para cezası uygulanacak.

Söz konusu yönetmeliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz



AKSARAY BELEDİYESİ, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İLE TOPLUMSAL KATKIYI SÜRDÜRÜYOR
1 milyon TL sermaye şartıyla lojistikte yeni dönem
DMM: Turizm bölgelerimizi hedef alan görüntüler asılsız
Uzayda Güçlü Türkiye... İmzalar TÜRKSAT 7A için atıldı
2024’te ölüm sayısı düştü... Kaba ölüm hızı binde 5,7’ye geriledi
ESKODER’den Erikli sahili için tarihi adım... Tapu davasında kritik belgeler Yargıtay’da
Çocuk gelişim merkezleri’nde mezuniyet coşkusu
Türkiye’den Avrupa’ya ilk Obüs ihracatı... BORAN Obüsü Kuzey Makedonya’da
Merkez Bankası faizleri sabit tuttu!
Teröristler teslim oluyor, sınır güvenliği güçleniyor
İnşaatta faaliyet artışı geçici, güven dipte
Belediye Özel Kalem Müdürü Bahtiyar Bakar’ın Acı Günü
Aksaray’da ortak akıl buluşması -Sorunlar paylaşıldı çözüm önerileri değerlendirildi
Konut satışları yükselişte... Yabancılara satışlar düştü!
Bakan Yerlikaya'dan farkındalık paylaşımlarına devam... Hızdan değil, hayattan yana olalım
  • Perşembe 28.5 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Cuma 30.2 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 29.6 ° / 15.5 ° Güneşli