Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

SGK İl Müdürü Bilal Akgün basın toplantısı yaptı

     SGK İl Müdürü Bilal Akgün basın toplantısı yaptı

SGK İl Müdürü Bilal Akgün basın toplantısı yaptı

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Akgün bugün Basın mensupları ile bir araya geldi. Akgün yaptığı açıklamada şunları söyledi. Toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl 16 Mayıs tarihinin içinde bulunduğu hafta ?Sosyal Güvenlik Haftası? olarak kutlanmaktadır. Sosyal Güvenlik; bireyin yaşadığı toplum içerisinde insan onuruna yakışır bir şekilde, başkalarına muhtaç olmadan hayatını sürdürebilmesinin ve kişisel özgürlüğünün teminatıdır. Bu teminatın en önemli unsurlarından biri de kaliteli, sürdürülebilir, insan odaklı bir sosyal güvenlik sistemidir. Bu duygu ve düşünceler eşliğinde, Sosyal Güvenlik Haftasının ülkemizin ve ilimizin tüm kesimleri ve özellikle işçi ve işverenlerimiz için kutlu olmasını diler, saygı ve sevgilerimi sunarım.?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUMUZCA YAPILAN DÜZENLEMELER

*SOSYAL GÜVENLİK KURUMU HİZMETLERİNDEN MEMNUNİYET ARTTI

TÜİK Anketi (22 Şubat 2017 tarihli haber bülteni): Bireylerin kamu hizmetlerinden genel memnuniyet düzeylerine bakıldığında, 2016 yılı sonuçlarına göre en yüksek artış 9,2 puan ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde gerçekleşti. En yüksek memnuniyet oranı 2016 yılında %78,4 ile ulaştırma hizmetlerinde gerçekleşirken bunu sırayla; %75,7 ile asayiş, %75,4 ile sağlık, %67,9 ile Sosyal Güvenlik Kurumu, %65,1 ile eğitim ve %57,9 ile adli hizmetlerden memnuniyet takip etti.

*SOSYAL GÜVENLİK HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GÖTÜRÜLDÜ

Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren, kolay erişilebilir bir sosyal güvenlik amacıyla; yurdun dört bir yanında sosyal güvenlik merkezleri açıldı ve açılmaya da devam edildi.

*E-DEVLET HİZMETLERİ YAYGINLAŞTIRILDI

Sosyal güvenlikte sunulan hizmetleri, teknolojiye taşıyarak, e-devlet portalında en fazla hizmet sunan kurum olarak dünyada öncü seviyeyi yakaladık.

E-Devlet Kapısı´nın amacı, kamu kurumlarının e-devlet hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına güvenli, tek noktadan ve etkin şekilde sunmaktadır. Hali hazırda kurumumuzun    e-devlet kapısı üzerinde genel sağlık sigortası, emeklilik, sigorta ve diğer hizmetler alanında toplam 59 uygulaması bulunmaktadır.

*ALO 170 VASITASIYLA VATANDAŞLARA HİZMET SUNULMAYA DEVAM EDİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170 hattı 7 farklı şehirde (Karaman, Şanlıurfa, Sivas, Kütahya, Ankara, Trabzon, Bayburt) 910 çalışan ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bağımsız firma (GENAR) tarafından 3-14 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılan memnuniyet anketinde, ALO 170 sektör ortalamasının üzerinde (%82) yüksek vatandaş memnuniyeti sağlanmıştır.

*ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK PROJESİNE YÖNELİK ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında gazilerimizden emeklilerimize, tıbbi malzeme kullanan vatandaşlardan işverenlere kadar saha ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

                                                                                              

*LİSE VE ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA İLAVE 2 YIL SAĞLIK HİZMETİ SAĞLANDI

*25 YAŞ ALTI GENÇLERİMİZİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI PRİM BORÇLARI SİLİNDİ

*KISMİ SÜRELİ ÇALIŞARAK SİGORTALILARIMIZIN GENEL SAĞLIK SİGORTALILIK DURUMLARINA YÖNELİK DÜZENLEME YAPILDI

*ER VE ERBAŞLARIN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI SAĞLANDI

*GENEL SAĞLIK SİGORTASI SİSTEMİNDE REFORM YAPILARAK TEK KADEME UYGULAMASI VE PRİM ORANININ DÜŞÜRÜLMESİ SAĞLANDI

*BİRİKMİŞ BORCU OLAN GENEL SAĞLIK SİGORTALILARINA YÖNELİK KOLAYLIKLAR SAĞLANDI

*EMEKLİYE PROMOSYON İMKÂNI SAĞLANDI

*TÜM MEMUR EMEKLİLERİNİN 30 YIL ÜSTÜ HİZMET SÜRELERİNE İKRAMİYE ÖDENMESİ SAĞLANDI

*YURTDIŞI PROVİZYON AKTİVASYON VE SAĞLIK SİSTEMİ (YUPASS) KAPSAMINDAKİ ÜLKE SAYISI ARTIRILDI

*KAYITDIŞI İSTİHDAM İLE MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM ETTİ

*YAPILANDIRMADAN YARARLANAN SİGORTALILARA HAK SAHİPLERİNE KREDİ İLE EMEKLİLİK İMKÂNI SAĞLANDI

*BLOKELİ VEYA HAREKETSİZ NİTELİKTE SİGORTALI EMEKLİLİK AYLIK VEYA ÖDEMELERİN İADESİNDE KOLAYLIK SAĞLANDI

*KÖY VE MAHALLE MUHTARLARININ PRİMLERİ DEVLET TARAFINDAN ÖDENMEYE BAŞLANDI

*4/B KAPSAMINDAKİ (BAĞ-KUR) BEŞ PUANLIK İNDİRİM TEŞVİKİ GETİRİLDİ

*ESNAF AHİLİK SANDIĞI KURULMASINA YÖNELİK DÜZENLEME YAPILDI

*PRİME ESAS KAZANÇ ÜST SINIRI YÜKSELTİLDİ

*İŞYERLERİMİZİN VE SİGORTALILARIMIZIN PRİM BORÇLARINA YÖNELİK ÖDEME KOLAYLIĞI (YAPILANDIRMA) GETİRİLDİ

*YAPILANDIRMA TAKSİT ÖDEME SÜRESİ UZATILDI

*TERÖR VE AFET NEDENLERİYLE İŞVERENLERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİN ERTELENMESİ SAĞLANDI

*İLAVE 6 PUAN TEŞVİK UYGULAMAI KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

*İŞVERENLERİMİZE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ SAĞLANDI

*İŞVERENLERİMİZE PRİM ERTELEME İMKÂNI SAĞLANDI

Yapılan düzenleme ile Kanunun 4. üncü  maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen sigortalıları çalıştıran özel sektör işverenlerinin 2016 yılı Aralık, 2017 yılı Ocak ve Şubat aylarına ait sigorta prim tutarlarını, sırayla 2017 yılı Ekim, Kasım ve Aralık ayları içerisinde Kurumca belirlenecek tarihe kadar ödemeleri halinde bu aylara ilişkin primlerin süresinde ödenmiş sayılmaları sağlanmıştır. Böylelikle işverenlerin üzerindeki prim yükünün belli süreler için azaltılması ve ötelenmesi amaçlanmıştır.

*TEŞVİKLERDEN YARARLANMAYA YÖNELİK YENİ DÜZENLEME YAPILDI

İşyerinde kayıt dışı veya sahte sigortalı tespit edilmesi halinde mevcut durumda işverenler bir yıl süreyle istihdam teşviklerinden yararlanamamaktaydılar. Yapılan düzenleme ile kayıt dışılık tespit edilmesi halinde birinci tespitte bir ay süreyle, ilk tespitten itibaren üç yıl içinde yapılan tespitlerde ise bir yıl süreyle teşviklerden yararlanmaması şeklinde esneklik sağlanacaktır. Ayrıca, 5 kişiden fazla olmamak koşuluyla çalıştırılan toplam sigortalı sayısının %1´ini aşmayan sayıda, kayıt dışılık tespit edilmesi halinde de, teşviklerden yararlanmak etkilenmeyecektir.

 

AKSARAY SOSYAL GÜVENLİK  İL  MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

Milli Seferberlik  ve Yapılandırma Kapsamında Yapılan Faaliyetler:

*Prim tahsilatında Türkiye genelinde ilk üçüncü sırada yer almaktadır.

*6736 Sayılı kanuna göre prim borçlarının yapılandırılması tahsilatında ilk 7. sıradadır.

*Aile ve işyeri ziyaretinde Türkiye genelinde 8. Sıradadır.

*4/A sigortalı emeklilik işlemlerini 11 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

*4/B Bağ-Kur emeklilik işlemlerini aynı gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

*Ortalama Aylık bağlama süresi 6 gündür

*Şehit, gazi, Engelli, Emekli, Asgari Ücretli, İşsiz Aileler olmak üzere Toplamda 227 Aile ziyareti gerçekleştirildi. Sorun ve Talepleri alındı.

* İl Müdür, İl Müdür Yardımcıları ve Sosyal Güvenlik Denetmenleri tarafından 2173 işyeri ziyaret edilerek Rehberlik amaçlı yapılandırma ve teşvikler hakkında bilgi verildi.

* 140 Muhtara ulaşılarak yapılandırmanın halka duyurulması sağlandı.

*4b ilk taksit ödemelerini yapmayan 48 kişinin tamamı ile görüşülerek, yapılandırma ödemelerini yapmaları tavsiye edildi.

* Aksaray merkezde Eğitim ve araştırma Hastanesi ve Özel Hastaneler olmak üzere toplam 5 hastanede  SGK Erişim Noktaları oluşturularak,  vatandaşların Provizyon, Aktivasyon, İstirahat Raporlarında yaşanacak sorunları anında ve yerinde çözüme kavuşturulması hedeflenmiştir.

 

*Çalışma  Hayatında Milli seferberlik kapsamında, Şubat ayında Çalışma Bakanlığımız Müsteşar Yardımcısı Serhat AYRIM ve ekibi Ayrıca Nisan  ayında Çalışma Genel Müdürü  Nurcan ÖNDER, İstihdam Politikaları Daire Başkanı İbrahim DEMİRCAN ve İşverenler Primler Daire Başkanı İbrahim ÖZÇELİK ve beraberlerindeki heyet  ilimiz merkezde ve  Organize sanayii bölgesinde bir takım fabrika,  Esnaf, sigortalı ve  Sivil toplum kuruluşlarında çeşitli ziyaretlerde bulundular.

*İş kazalarının azalması ve önlenmesi için Mayıs-Haziran Döneminde İş sağlığı ve Güvenliği konusunda Çalışma Bakanlığı Temsilcileri Aksara´yı ziyaret ederek işveren temsilcilerini bilgilendirmeleri planlanmıştır.

*Kayıt dışı istihdamla mücadele için Prof. Dr. Cem KILIÇ ile birlikte üniversite öğrencilerine seminer düzenlenmiştir.

*4 Okulun öğrencileri arasından Seçilen 57 Sosyal Güvenlik elçisi öğrencileri ve öğretmenlerine İl Müdürlüğümüz gezdirilerek bilgilendirmede bulunuldu.

*8 Okulda öğrencilere Sosyal Güvenlik Bilincinin artırılması hususunda bilgilendirme semineri verildi.

*Mobil SGK aracı ile Aksaray Merkezdeki bütün semt pazarlarında Pazar esnafına yüz yüze bilgilendirmelerde bulunuldu

* Mevsim itibariyle İnşaat sektörünün temsilcileri Müteahhitler Odası Başkanı ve yönetim kurulu ziyaret edilerek; Kayıt dışının önlenmesi ve ?´İstihdamda Milli Seferberlik´´ hakkında bilgi verilerek, istihdamın artırılmasında destekleri istendi.

 

* Bütün sivil toplum örgütleri ile işveren temsilcileri en az bir kez ziyaret edilerek yapılandırma ve teşvikler hakkında bilgilendirildi.

*Kredi ve Yurtlar Kurumu Aksaray Kız Yurdu´ nda Genel Sağlık Sigortası semineri verildi.

*Mobil SGK aracı faaliyete sokularak, SGM bulunmayan ilçeler ve büyük kasabalarda  6736 yapılandırmaları ve GSS yapılandırmaları hakkında bilgi verildi.

*Yapılandırma süresi bitiş tarihinden önce; bütün işveren temsilcileri telefonla aranarak üyelerine bilgilendirme de bulunulması hatırlatıldı.

*109 personelimizin her biri ile motivasyon ve aidiyet duygularını geliştirmek ve verimi artırmak için her gün makamda yemek yenildi. Sorun ve çözüm önerileri değerlendirildi.

* Yapılandırma için bekleyen vatandaşlara çay ikram edildi.

* Yönlendirme Personelleriyle vatandaşların dilekçeleri alınarak ilgili servislere yönlendirildi.

* Yazılı, görsel, işitsel, sosyal medya ve Basın Toplantıları ile yapılandırma ile ilgili hususlar vatandaşlara duyuruldu.

 



17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
'Orta Koridor' Kalkınma Yolu ile güçlenecek
41 ilde 'Narkoçelik-12'! 268 gözaltı
Süt ve süt ürünleri üretiminde artış
CHP'li vekil Suiçmez'den Adalet'in mülakat sonuçlarına tepki
Turist rehberi düzenlemesi TBMM'den geçti
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,54% 0,28
  • EURO

    34,88% 0,50
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,10
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı