Yokluğunu yaşamayanlar başarının mücadelesini verenleri de, avantajlarının kıymetini de bilemez

     Bu sene 15 Ağustos günü 2. İlçelikten kurtuluşumuzun 25. yılında yapılan törende bulundukları makamlara sanki yıllarca bin bir maddi ve manevi emekle,ısrarlı ve istikrarlı aynı zamanda sabırla yürütülen mücadeleyi gerçekleştirenler törenden sonra yazdığım yazıda da kanıtlarıyla ortaya koyduğum gibi birer figüranmış gibi sadece isimleri verilerek geçiştirildi.!!!

     Bu törende 1920?deki vilayet olmamızı sağlayanların kendi çıkarları yerine  Aksaray?ın ve Aksaraylının istikbalini önde tutarak kendi çıkarlarından vaz geçmeleri de.

    Yine 1983?ün Ekimindeki ANAP mitinginden 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal ve memleketimizin hayırlı evlatlarından merhum Mehmet Altınsoy tarafından başlanıp 1987?de can dostum ve kardeşim,meslektaşım Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli ile birlikte  kamuoyu oluşturarak sürdürdüğümüz çalışmayla vilayet olmamızdan onlarca yıl sonra ki yazılanların vilayet mücadelesini verenler arasına alınarak zorla  bu kutlu mücadele ve başarıya ortak edenler 1920 ve 89 mücadelesinide.

     Bu mücadele sonucunda  elde edilen başarı öncesi çektiğimiz maddi ve manevi sıkıntıları yaşamadıklarından,her hangi bir katkılarıda olmadığından bu kutlu çabayıda bilmediklerinden.

    1920?deki ve 1989?daki tüm maddi ve manevi imkansızlıklara, bu kutlu mücadele verilirken  gerçekleşen dışlanma ve azarlanmalara rağmen ısrarla ve samimiyetle,istikrarlı bir şekilde tüm  maddi ile manevi fedakarlıklarla sürdürülen mücadeleden sonra elde edilen maddi ve manevi başarının farkıda görmezden gelindi.

    Yapılan törende emeği geçenlerden orada bulunanlardan bu konudaki duygularını açıklamaları için iki kelime konuşmaları esirgendiği gibi,25. Yıl pastasını kesmeye bile davet etmeye lüzum görülmedi.

    Bu kadir kıymet bilinmezliğin en büyük kanıtı bu memleketin il olması ve gelişmesi için iğne başı kadar bile emekleri olmayanların isimleri bulvarlara verilirken tarih boyunca Aksaray?a hizmet etmiş tüm büyüklerimizle birlikte Aksaray?ımızın 1920?de ve 89?da vilayet olmasını sağlayan Atatürk,Vehbi Çorakçı,Turgut Özal,Mehmet Altınsoy, Raşit Daldal ve Çapan Tekeli ile çorbada tuzu olanların vefat edenlerinin ve yaşayanların isimleri hiçbir yere verilmedi.!!!

   Laf olsun diye Altınsoy?un adı verilen Bankalar Caddesi ise sözde kaldı.!!!

   Dinimiz ve kültürümüze hiç mi ,hiç yakışmayan bu vefasızlığın terk edilerek ahde vefanın gereğinin yapılması,emeği geçenlerden vefat edenlerin mekanlarının Cennet olması dileğiyle 1.  il oluşumuzun 94. Yıl dönümü kutlu olsun.

 

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


13.10.2014 00:00:00

Ali Genç

Yokluğunu yaşamayanlar başarının mücadelesini

Yokluğunu yaşamayanlar başarının mücadelesini