Savcılık; YÖK’te yaptığı aramada birçok belgeye el koydu. Ben bunun bir gün gelip yapılacağına inanıyor ve bekliyordum. Allah’ıma çok şükür bunu dünya gözüyle de görmüş oldum.

Savcılığın bu yeni girişimi yargı aşamasında olduğundan tanığı olduğum olaylarda şimdilik isim vermek istemiyorum. Yargı sonuçlansın bunların kimler olduğunu ayrıca teşhir edeceğim.

Maalesef YÖK kuruldu kurulalı kapalı bir kutudur. Bu kutunun sırrını ancak bunun içerisinde olanlar bilir. Ben de bu kurumun muhatabı bir akademisyen olarak nice puşt ve yamyam gördüm. İnanıyorum ki; YÖK’teki bu müdahale bu puşt ve yamyamları deşifre edecek ve herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek.

Yaşadığım ve yakın tanığı olduğum birçok olaydan bir örnek vermek isterim.  

Birisi benim fakültemde diğeri de başka bir üniversitede görev yapan iki öğretim üyesinin döner sermaye hortumlaması ve yaptıkları yayınlarındaki usulsüzlüklerle ilgili elimde bulunan her türlü bilgi ve belgeyi bir üst dilekçeyle YÖK’e elden teslim ettim.

Ben bu sahtekârların hatırı sayılır bir ceza almalarını beklerken; benim fakültemdeki sahtekâr başka bir üniversiteye Dekan atanarak adeta ödüllendirildi. Diğer üniversitenin sahtekârına ise: “Yaptıkları; yanlış geleneklerin tekrarıdır.” Diye saçma bir gerekçeyle soruşturma bile açılmadı.

Alın size YÖK, alın size adalet, alın size hukuk. Ben ise fincancı katırlarını ürküttüğümle kaldım. Yakında basından duyacaksınız; savcılığın bu YÖK soruşturmasının altından çok kirli çamaşırlar ve kirli insanlar çıkacak. 28 Şubat’ın YÖK ayağındaki şifreleri de bir, bir çözülmüş olacak. Camı kıranlar parasını ödeyecek. Fişlenen ve hakları yenen birçok mazlumun ahları buradan çıkacak belgelerle tescillenecek. Geç de olsa haklarını alacaklar. Ben de bunlardan birisiyim. Yargı sonucunda yediğim darbeyi akademi dünyasına İbret-i Âlem için yazacağım.

Bakalım kendilerinin ve lobilerinin çıkarları uğruna kimlerin ekmeği ile nasıl oynadıklarını göreceğiz. Daha da vahimi; bunların yatacak yerlerinin olmayacağıdır.

Ne demiş atalarımız: “Alma Mazlumun Ahını Çıkar Aheste, Aheste”


6.03.2012 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

YÖK SORGULANIYOR

YÖK SORGULANIYOR