Her işte olduğu gibi kamu hizmeti verilirken de hiç kuşkusuz En eftali mümkün olabildiğince hizmet ve işlerde hata yapmamaktır!

    En az bunun kadar eftal olanı ise yapılan hatadan rucu etmek,yani geriye dönmek ve yanlışı düzelterek yeniden doğruya kavuşulmasını, iyiye ulaşılmasını sağlamaktır!!!

    Oysa bu günkü yazımızın konusu olan geçmişimizin ve bu geçmişte yaşananların aynası olanların elimizle yok edilmesinde ise akıl almaz!,anlaşılmaz bir umursamazlıkla bu 14 yıldır geçmişimizi yok etmenin telafisi konusunda tabiri caiz ise maalesef ben garibin dışında  parmağını bile kımıldatan bir Allah(C.C.)´ın kulu olmadı.

2009-11 YILLARINDA DA YOK SAYMA,RETLE KENDİ KALBİMİZE KENDİ ŞEHRİMİZDE MECBURİ YÖN?GÖREME? LEVHALARYLA YAŞADIĞIMIZ UMURSAMAZLIK ŞEKİL DEĞİŞTİREREK AKLA ZİYAN OLARAK SÜRÜYOR!!!

    Daha öncede buna benzer akla ziyan olayı 2009-11 yıllarında dönemin Mülkiyelisinden Milletvekiline,Belediye Başkanına,İl Genel Meclisi Başkanına,İl Genel Meclisi üyelerine,Meslek Odaları ve STK yetkili ve mensuplarına iletmeme.

    Yine bu konuda onlarca haber ve köşe yazısı yazmama rağmen böylesine akıl almaz bir şekilde kendi bağrımıza,kendi topraklarımızda  sapladığımız inkar ve ret hançeriyle kendimizi yok saymayı ısrarla yıllar yılı sürdürdük!!!

      Üç yıllık çabanın sonucunda ilimizin hayırlı evlatlarından şu anki İl Göç İdaresi Müdürü Hasan Ekecik Beyin çabasıyla o günden bu zamana kadarda getirildiği görevini en iyi şekilde yerine getiren Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan Beyle  birlikte bizi ve tarihi yerlerimizi yok sayan mecburi yön ?Göreme? levhalarının üstüne Ay reklamdan yaptırılan ve kurumun elemanlar tarafından bizlerin gözetiminde bu levhaların üstüne   ?Ihlara- Güzelyurt? ismi yapıştırılarak kurtulmuştuk.

    Sanki Aksaray´da yerli ve yabancı turistler tarafından görülmeye değer hiç bir tarihi eseri ve bunların topluca bir arada oldukları yerleri yokmuş gibi şehrimize ana kara yollarından giriş yapanlarla, yine şehrimizden ana kara yollarına çıkış yapan araçlarda bulunanlara  mecburi yön olarak ?Göreme? ye sevk edilmesi olayındaki gibi maalesef 14 yıldır bize hiç mi hiç yakışmayan tarihi perspektif yok sayılarak yapılan mahalle sınırlarının yeniden belirlenmesiyle, tarihi sokak isimlerinin de içinde bulunduğu isimli sokakların numaralı hale getirilmesi bariz hatasından tüm ısrarlara rağmen akla ziyan anlaşılmaz bir inatla aradan geçen 14 yılda halen geri dönülemedi.!!!

 OSMAN ERTUĞRUL  DÖNEMİNDE MAHALLE SINIRLARININ DEĞİŞTİRİLMESİ VE İSİMLİ SOKAKLARIN İSE NUMARALI HALE GETİRİLMESİYLE AKSARAY 11000 YILLIK GEÇMİŞİNDEN KOPARTILDI!!!

      Bilindiği gibi Çarşamba günkü yazımda da belirttiğim  biri bizden 4500,diğer ise 3500 yıl daha genç olan komşu ve kardeş Konya ile Kayseri şehirlerindeki  tarihi eserler ile ilimizdeki tarihi eser sayısını kıyaslarken ortaya konduğu gibi Aksaray´ın bu tarihi eser fakirliği yetmiyormuş gibi birde Osman Ertuğrul´un Belediye Başkanlığı döneminde ?Kent Bilgi? sistemine geçilmesi bahanesiyle Aksaray´ın mahalle sınırlarının değiştirilmesiyle ve isimli sokaklarının tamamına yakının ise isimleri kaldırılarak numaralı  haline getirildi.!!!

     Çoğu Gazeteci-Yazar Merhum Çapan Tekeli ile birlikte dönemin Belediye Başkanı Muhammed Taki Tatlıpınar döneminde onun tarafından bize kurdurulan 1989-99 yılları arasında şefliğini ve müdürlüğünü yaptığım Basın Bürosu birimine bağlı olarak ilk defa tarafımdan daimi olarak 1985´de kurulan Numarataj Bürosu aracılığıyla bu sokak isimlerini verdirmiştim.

         Sabit hale getirerek mahalle sınırlarını İmar Müdürlüğüyle birlikte belirleyip vatandaşlar arasında bilinenlerin yanında yeni eklenen sokak ile cadde isimleriyle birlikte Belediye Meclisinin onayının ardından ise Kaymakamlık oluruyla tarihimizde ilk defa mahalle isimleriyle cadde ve sokak isimleriyle mahalle sınırlarını resmi hale getirdik.

       Çoğunluğu tarihimize karşı olan hassasiyetimle tarafımdan isimleri verilen Aksaray´ın Cadde ve sokaklarının  zaten çok az olan Tarihi kişi ve kurumların ismini taşıyanların  isimlerinin tamamen  Osman Ertuğurul´un Belediye Başkanlığında 2002 yılında kaldırılmasıyla Aksaray 11000 yıllık kadim geçmişinden tamamen kopartıldı.!!!

      Bu çağ dışı, geçmişi yok eden çalışma sonunda ?Tarihi Kentler Birliği?ne üye olan Aksaray´da tarihi çağrıştıran sokak ismi kalmadı.!!!

NEVZAT PALTA İLE BAŞKANLIĞINDA,HALUK YAZGI´YA İSE MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞINDAYKEN İLETTİM!

     Osman Ertuğrul döneminde akla ziyan bir şekilde geneli tarihi perspektif yok sayılarak yapılan mahalle sınırlarının yeniden belirlenmesi,bununla 10 asır boyunca kendi ismini taşıyan mahalleden sürgüne gönderilen ve yok olmasına sebep olunan Şifahane nin en bariz örnek olduğu yanlışın,bu yanlışla birlikte numaralı hale getirilen sokakların  yeniden isimlerine kavuşturulması için tabiri caiz ise canımı dişime taktım.

      Öncelikle konuyla ilgili olarak Nevzat Palta döneminde yaptığım bir çok haber ve köşe yazısında konuyu dile getirmenin yanında kendisine ve bir çok Belediye Meclisi üyesine de yüz yüze iletmeme,yine Haluk Şahin Yazgı´ya Ak Parti Merkez ilçe başkanı olduğunda,ardından ise her vesileyle defalarcd karşılaştığımızda.

     Başkan adaylığı belli olmadan 1 ay önce İl Kültür

Müdürlüğü bahçesinde Müdür Mustafa Doğan Beyin yanında kendisine 1 saatten fazla bu konuda bilgi vererek.

       Belediye Başkanı seçilmesinden sonrada konuyla ilgili yaptığım haberler ve köşe yazılarıyla da konuyu dile getirmenin yanında kendisi ve bir çok belediye meclis üyesiyle başkan yardımcılarına da konuyu aynı şekilde iletmeme rağmen maalesef şimdiye kadar havanda su dövülmekten öteye geçilemedi.

       Bu halimizle tarihi geçmişi ve büyüklüğü yönüyle bizim yarımız kadar bile olmayan şehir ve ülkelerde bulunan tarihi askeri ve sivil binalarla kıyaslandığında bizdekilerin sayısı yönüyle sıfırı çektiğimiz tarihi sokak isimleri konusundaki 14 yıldır telafi edilmeyen tarihi perspektife aykırı mahalle sınırları ile numaralı hale getirilen sokakların bu yanlışının düzeltilmesinin Başkan Haluk Şahin Yazgı ve  ekibine nasip olması için gerekenlerin zaman geçirilmeden yerine getirilmesi.

     Ayrıca mevcut Mahalle, Meydan Bulvar,Cadde ve Sokaklarla,yeni kurulacak Mahalle,Meydan,Bulvar,Cadde ve Sokaklara da   kadim tarihimizi anlatan ve  uzak,orta ve yakın tarihte şehrimizle,ilimize ve ülkemize faydalı olanların isimlerin verilerek bu sıkıntının tamamen çözüme kavuşturulması dileğiyle!!!

     Cuma´mız Mübarek Olsun.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


24.02.2017 00:01:18

Ali Genç

Yok Edilen 11000 Yıllık Geçmişimizi Palta Ve Yazgı 14 yılda düzeltemedi!

Yok Edilen 11000 Yıllık Geçmişimizi Palta Ve Yazgı 14 yılda düzeltemedi!