Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önce  4-6 Ekim günü milletvekili Aydoğdu’ya, ardından ise 26 Aralık günü il başkanı Altınsoy’a verdiği yıl içinde Aksaray-Ulukışla demiryolunun ihalesinin gerçekleştirileceği yönündeki sözü ve bunun için Bakan beye talimat vermesi Başbakan Binali Yıldırım içinde 16 yıl önce verdiği  ve daha sonra birkaç defa tekrarladığı sözünün gerçekleştirilebilmesi içinde altın değerinde bulunmaz bir fırsat!!!

  Çünkü sürekli olarak her platformda dile getirilen Ak Partinin 16 yıllık sözünü ilk defa kendisi seçim meydanında Aksaraylılara vermişti!!!

2004 MAHALLİ SEÇİMLERİ ÖNCESİ AKSARAY’IN DEMİRYOLUNA KAVUŞTURULMASIYLA İLİGİLİ İLK SÖZÜ BAŞBAKAN YILDIRIM UDH BAKANI OLARAK MART AYINDA FATİH MAHALLESİNDE VERMİŞTİ!

  Başbakan Yıldırım bu konuda verdiği ilk sözünde Partisinin girdiği ilk mahalli seçimlerinden önce DDY Genel Müdür yardımcılığından istifa ederek Aksaray belediye başkanı adayı olan mesai arkadaşı Nevzat Palta’ya Aksaray’ın oy verip kendisini seçmesi halinde ilimizin Demiryoluna kavuşturulacağı konusundaki sözünü   Mart 2004’de Fatih mahallesindeki Haluk Şahin Yazgı döneminde yaptırılan Selime Sultan Kadın Aktivite merkezinin yapıldığı yerde vermişti.

  İkinci sözünü ise ilk sözünden 5 yıl 8 ay sonra 2 ayrı mekanda verdi.

   18 Aralık 2010 günü ilimizi ziyaretinde önce OSB’de kendisini bu konuda ikna eden Meslek Kuruluşları mensuplarıyla iş adamlarımıza, ardından ise kendisine bu konudaki bir haberimizi de yayınladığım o zaman bizim gazetemiz olan Güncel gazetesini de verdiğim Aksaray Ak Parti teşkilatının genişletilmiş il divan toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro salonundaki toplantıya katılanlara verdi.

İLK SÖZÜNÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN 7 YIL 2 AY,İKİNCİSİNİ İSE 5 AY 9 GÜN ÖNCE VERDİ!

  Yani Binali Bey Aksaray’ın demiryoluna kavuşturulacağı konusundaki ilk sözünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olarak 26 Mayıs 2011’deki hattın hem sözünü hem de başlatılması talimatını vermesinden 7 yıl 2 ay önce.

  İkincisini ise 5 ay 9 gün önce verdiğinden istikbalimizin 1. Olmazsa olmazı olan 1945-1920 ve 1933-89 arasındaki toplam olarak 131 yıl süren iki ilçelik esaretine çarptırılmamıza sebep olan demiryoluna kavuşturulmamız konusunda 1.derecede söz verendir.!!!

BAŞBAKAN YILDIRIM’LA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 10 ŞUBAT 2017DEKİ AKSARAY ZİYARETİNDEDE AKSARAY ULUKIŞLA DEMİR YOLU HATTI İHALESİNİN YAPILACAĞI SÖZÜNÜ BİRLİKTE YENİLEDİLER!

 Kendilerinden 5 gün önce 5 Şubat Pazar günü Aksaray’ı ziyaret eden dönemin UDH bakanı Ahmet Arslan tarafından hattın ihalesinin yapılacağı sözünün verilmesinden 5 gün sonra ise 10 Şubat günü  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ınTuz gölü doğal gaz depolama  tesislerinin temel atma töreni için kendisine refakat eden Başbakan Yıldırım Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aksaray milletvekilleri İnceöz, Aydoğdu ve Serdengeçti, Belediye başkanı Yazgı ve diğer yetkililerle birlikte 15 Temmuz Milli İrade meydanını dolduran hemşerilerimize hitaben yapılan konuşmada da demir yolu hattımızla ilgili sözler yeniden teyit edildi.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 26 ARALIK’TAKİ İHALENİN BU SENE İÇİNDE YAPILMASI TALİMATI BAŞBAKAN YILDIRIM İÇİN VERDİĞİ SÖZLERİNİ YERİNE GETİRMESİ İÇİN ALTIN FIRSAT!

  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 26 Aralık günü İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’un genişletilmiş il başkanları istişare toplantısında yaptığı konuşmadan sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Mehmet Cahit Turhan’a verdiği Aksaray-Ulukışla demiryolu hattının ihalesinin bu yıl içinde yapılması talimatı Başbakan Yıldırım için  ilkini Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 7 yıl 2 ay,2.sini ise 5 ay 9 gün önce verdiği sözünü gerçekleştirerek 16 yıl önceden başlayarak bu konuda verdiği sözü tutarak bu borcundan kurtulması için altın fırsat.!!!

  Binali Bey Siyasetteki lideri ve yol arkadaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu talimatını bizzat kendisi de takip ederek süreci hızlandırarak en kısa zamanda bitim tarihide belli olacak şekilde ihalenin yapılmasını sağlatarak bununla da verdiği sözü tutmasıyla  hem 16 yıllık borcundan kurtulması hem de Sadakayı cariyeye kavuşması için konuyu sonuca ulaşıncaya kadar hassasiyetle istikrarlı şekilde takip etmesi ve ettirmesi dileğiyle.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


22.01.2020 08:14:00

Ali Genç

Yıldırım’a 2’si Erdoğan’dan Önce, 1’i Onunla Birlikteki 3 Sözünü Telafi Fırsatı!!!