Ak Parti Aksaray İl Başkanı Muhammed Fatih Yıldırıcı Perşembe günü Merkez İlçe Başkanı Haluk Yazgı, Kadın kolları Başkanı Sevinç Kasal ve Gençlik kolları Başkanı Abdüssamed Kılıç ile beraber parti binasında basın mensuplarına hakkında çıkarılan dedikodulara sert cevap vererek açıklamalarda bulunmuştur. Konu Parti Başkanlığını kullanarak Üniversiteye ofis malzemesi sattığı ile ilgili Erzurum MHP Milletvekili Oktay Öztürk’ün Milli Eğitim Bakanına verdiği soru önergesi idi. Ben isterseniz Yıldırıcının yaptığı açıklamadan özet olarak bahsedip sonra görüşlerimi yazayım.

       Yıldırıcı; “25 yıldır ofis mobilyaları işi yapmaktayız, bugüne kadar anlımız ak başımız dik işimizi yürütüyoruz. Kimsenin ekmeği ile oynamadık, kimseyi de ekmeğimizle oynatmayız. 10 yıldır Ak parti yönetiminde bulunmaktayım, 2 yıldır da İl Başkanlığını yapıyorum. Bu süre zarfında kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili ticaretimizi devam ettirdik.

       Erzurum Milletvekili, “ Aksaray Üniversitesine yeni atanan Rektör Mustafa Acar döneminde Üniversite büro malzemelerinin Büro time isimli firmanın Aksaray temsilcisi ve hissedarı olan ve Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcıdan karşılandığı doğru mu? Doğruysa İl Başkanı kaç liralık alım gerçekleştirmiştir? Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ın Ak Parti Siyaset akademilerinde ders verdiği tarafsız olması gerekirken böyle bir ders vermesi ve Ak Parti il Başkanından trilyonlarca alışveriş yapması etik mi?” Diye soru önergesi vermiştir.

        Üniversite kurulduktan sonra bugüne kadar Devlet Malzeme ofisinden trilyonlarca liralık büro ve mobilya malzemesi alınmıştır. Sayın Acar Rektör olduktan sonra 2 milyon 035 bin TL. büro malzemesi alınmıştır. Bugüne kadar Büro Time firması 339 bin TL. büro mobilyası alımı gerçekleştirilmiştir. Buda Devlet malzeme Ofisi tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu rakamın içinde DMO kar payı ve KDV dahildir. Bunlar düşürüldüğünde 250 bin TL. civarındadır. Satışlar tamamen fabrika ile yapılmaktadır, bizde temsilci olmamız nedeni ile montajlama işi yapmaktayız aldığımız rakam %7 civarındadır.

       Üniversitenin bizden trilyonlarca liraya malzeme aldığı tamamen iftiradan ibarettir. Benim Büro time firmasının hissedarı olduğum iddiasını ispatlasınlar görevimden istifa edeceğim. Edemeyen müfterilerde istifa edecek mi? Siyasetçilere bel altı vurarak milletin nezdinde itibarsızlaştırmaya yönelik çalışmalar asıl etik davranışmıdır? Birileri gibi taşoran firmalar kurup medikallar sayesinde hastanelerden ihaleler almak için kamp mı kurduk? Bütün hesap ve mal varlığım incelemeye açıktır. Hala bir işyerimiz bile yok kirada oturmaktayız. Rektörümüz sadece siyaset akademisinde değil her yerde konferans vermektedir. Yurt içi ve yurt dışında da konferanslara katılmaktadır. Abdestimizden şüphemiz yok ki namazdan şüphemiz olsun. Siyaseti etik değerler üzerinde yapıyoruz, diğer partilerden de aynı duyarlılığı bekliyoruz” diyerek basın açıklamasına nokta koymuştur.

       Burada şunu söylemek isterim, namuslu insanların siyaset ve ticaret yapma hakkı yok mu? Siyaset yapan aç mı kalsın, yakınları memur olmasın mı? Hırsız ve üçkağıtçılar kendileri hırsızlık yaptığı için herkesi hırsız zannedermiş. Sayın Yıldırıcı ve ailesini bilmeyen yoktur, Aksaray kamuoyu da onları bilir.

      Bu dedikodunun amacı belden aşağıya vurmaktır, Yıldırıcının ilerisi için önünün açık olması nedeni ile önünü kesmeye yönelik iftiralardır. Bir firmanın bayisi olmak yada fabrikanın sattığı malzemeyi komisyon marifeti ile satmak hırsızlıkmıdır? Trilyonluk alımları açıkladı, hırsızlık hak etmediğin menfaati temin etmektir. Eğer varsa bunu ispat eden onu da yazarız. Ama bu toprağın birde altı var bu iftiraları atan insanlar nasıl toprak altın da yatacaklar?

       Doğru sallanır yıkılmaz, Sayın Yıldırıcının şansızlığı dürüst olması. Geçmiş de devlet dairelerinin önüne kamp kurarak sahte şirketlerle devleti soyanları çok iyi biliyoruz. İl Sağlık müdürlüğünde medikal ihalesi kavgalarını da biliyoruz. Erzurum MHP Milletvekiline bu yanlış bilgi ilhamla gelmedi, birileri servis yapmıştır. Menşei Üniversite içinden servis sonra Siyasilere pas atmışlar.

       Sayın yıldırıcı Başkanlığı dönemde partili partisiz herkesin sevgisini kazanması ve partide herkesi kucaklamasının rahatsızlığı da olabilir. Dolayısı ile buna Yıldırıcının önünü kesmek isteyenleri de eklersek ortak şirket işidir. Ama dediğim gibi doğru sallanır yıkılmaz, bu çabaların ve gayretlerin Ak Partiyi sallamaya yetmeyeceğini bilmeliler. Aynada herkes kendisine bakmalı, çamur at izi kalsın dönemi eskilerde kaldı, bu siyaset tarzı insanlar arasında artık nefret uyandırmaktadır.


12.04.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Yıldırıcıdan sert çıkış

Yıldırıcıdan sert çıkış