Başlıktaki soru çok saçma değil mi?!!!

   Saçmalığı yıkmak için bina yapılması ve kuruması için ağaç dikilmesi ise aklı olan bunu yapar mı?!!!

    Biraz daha konuyu açacak olursak kim veya kimler yıkılması için radyal temelli, karkas yapılı bir binanın veya binaların mimari projesini, statik hesabını, elektrik, su, kanalizasyon, kalorifer, su gaz projelerini etek dolusu para harcayarak bin bir zahmet ve zaman  harcayarak çizdirir?!!!

    Aynı şekilde bin bir zahmet ve para harcanarak kuruması için ağaç diktirir?! ve yine kuruması için çim ile diğer bitkileri buralara ektirir?!!!

    Diktirmez mi diyorsunuz?!

   Diyorsanız yüksek ihtimal ile bu konuda hiç bir şey bilmiyorsunuz!

  Veya biliyorsunuz da 25 yıldır umursamayanlar gibi sizde bunu umursamayanlardan mısınız?!!!

 Bu söylediklerim tamamen birer gerçektir.

 Akla ziyan bir şekilde mevcut yerin Kampüs sahası olarak seçilmesinin sebep olacağı menfilikler nedeniyle dönemin Milletvekillerinden ilimizin 2 elin parmakları geçmeyen efsane siyasetçisi, memleketimizin hayırlı evlatlarından Mahmut Öztürk karşı çıkmasına rağmen inatla 5000 Dekar alan Vali Ferit Ünal(Ferit Baba) nın döneminde adaşı Defterdar Ferit Bey tarafından kampus sahası ilan ediliyor.

    O günden bu yana da onca söylenene özellikle Rektör Yusuf Şahin Hoca´ya 29 Ekim 2015 Cumhuriyet resepsiyonunda ayaküstü belirtip benimle istişare etmesi halinde kendisine bu milli servet hebasının ortadan kaldırılması konusunda teferruatlı bilgi vereceğimi belirtmenim üstünden 18 ay.

  Gerekenin yapılmaması üzerine 2016´nın Cumhuriyet Resepsiyonunda ise konuyu kısmen açıp diğer menfiliklerle birlikte bu konuyu görüşmemiz gerektiğini belirtmemin üstünden ise 5 aya yakın bir zaman geçmesine rağmen bu akla ziyan uygulama halen inatla devam ediyor.

BURALYA DİKİLECEK AĞAÇLARIN KURUMALARI KESİN OLMASINA RAĞMEN HER BİR AĞAÇ İÇİN TONLARCA TOPRAK ÇEKİLEREK BURAYA BİRDE ÜNİVERSİTE ORMANI KURULURMU?

  Birde  yine akla ziyan şekilde Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu Aksaray´a geldiğinde bu çorak ve bataklık arazide  her bir ağaç için getirtilecek tonlarca temiz toprağın birkaç yıl içinde çoraklaşacağı ve dikilen ağaçların kuruması kesin olmasına rağmen Üniversite ile Orman bölge müdürlüğü arasında  ağaç dikimi için anlaşma sağlandı!!!

  Kampüs sahasında yapılacak binaların temel maliyeti, kanalizasyon döşenmesi ve kot verme  maliyeti bu sıkıntıların olmadığı sahalara göre en  az %25,hatta daha fazlasına   mal oluyor.

   Bu binaların bakım ve onarımı da yine emsallerine göre aynı şekilde daha yüksek bir bedelle yapılıyor.

    Buranın toprağı çorak olduğundan yeşil alanlar ile ağaç ekimi için başka yerlerden  on milyonlar harcanarak yeni toprak getiriliyor.

    Fakat buraya ekilen ağaçların ve çimlerin akla ziyan bir uygulamayla  yine buradan çıkartılan tuzlu su ile sulanması nedeniyle bu ağaçların gelişmeleri yavaşlarken belirli yaşa gelip kökleri tuzlu toprağa değdiğinde ise kuruyacaklar!!!

  Akla ziya bu kaynak ve zaman israfının ortadan kaldırılması için gereken tedbirlerin Rektör Şahin,Vali Aykut Pekmez ile Milletvekilleriyle diğer atanmış ve seçilmişlerle Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle mensupları tarafından zaman geçirilmeden alınarak saçı bitmedik yetimin hakkının korunmasıyla  bu akla ziyan sakatlığın sebep olduğu  zararın neresinden dönülürse bunun kar olduğu gerçeğiyle zararın telafi edilmesi dileğiyle.

   Cuma´nız mübarek olsun.

  Rabbim yar ve Yardımcımız olsun.


16.03.2017 09:39:14

Ali Genç

Yıkılması için bina yapılıp, Kuruması için ise ağaç dikilir mi?

Yıkılması için bina yapılıp, Kuruması için ise ağaç dikilir mi?