Salı günü medya kurumlarına bir haber düştü. Haber bütün yayın organlarında yer alarak Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgıyı takdirle karşılandı. Konu ise iftar yemeğini ilk önce Aksaray’da yaşayan yetimlere verme açıklaması. Hem de bugüne kadar idarecisini ağırlayan sosyal tesis Belediye konağında yetimleri misafir etmek. Ama haberden anladığım kadarı ile Sayın eski Başkan Nevzat Palta’nın hala konağı boşaltmadığı.

     Aslında şahsen ben olsam hem de siyasete devam edeceksem birkaç evim olmasına rağmen konağı kullanmam 15 tatilde konağı boşaltırdım. Ak Parti kendisini aday göstermeyince nezaketen konağı boşaltarak dedi kodu ettirmemesi lazımdı.

      Sayın Haluk Şahin Yazgı Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz konağı kullanmayıp sosyal tesis olarak kullanacağını açıklıyor, sen benim 6 ay oturma hakkım var diyerek açıklama yapıyorsun.

     İnanın çok büyük işlerde yapsan bu tür hassas konulardan dolayı çok büyük tepki alırsın. Değer mi demeden kendimi inanın alamıyorum. Milletvekili adaylığına hazırlanan bir siyasetçi bu tür önemli konulara dikkat ederek tepki almaması lazım. Çıkın sokağa herkes bunu konuşuyor ve ayıplıyor. Yarın aday adayı olduğunda hangi kişi kamuoyu yoklamasında çok dürüst ve yetimin hakkını gözetir diyecek.

      Gazete ve internet sitelerinde yer alan haberi sizlerle paylaşayım sonra haber üzerine değerlendirme yapalım.

       “Aksaray Belediyesine ait hastane karşısındaki konağın ilk misafirleri Ramazan ayının ilk günlerinde yetim çocuklar olacak. Edinilen bilgiye göre Aksaray belediyesi, Pazartesi günü konakta iftar yemeği ile yetimleri ağırlayacak

       Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yargı’nın Ramazan ayında yetimleri bir lokanta yerine sosyal tesiste ağırlamak istediği ve onlara bir gecede olsa mutlu yuva ortamı hissettirmeyi amaçladığı belirtildi.

      Ak parti genel merkezinin partili belediyelere gönderdiği faks ile Ramazan ayının ilk iftarının yetimlere verilmesi konusundaki talimatı üzerine Aksaray belediyesi ilk Ramazan iftarını yetimlere vermek için hazırlıklara başladı.

      Yetimlere ev ortamını yaşatmak için belediyeye ait konağın kullanılması hedefleniyor ancak eski belediye Başkanı Nevzat Palta’nın “Lojman hakkımı kullanıyorum” gerekçesi ile halen konağı boşaltmamış olması da kamuoyu tarafından tepkilere neden oluyor.”

      Yukardaki haberde yer alan en önemli satır ise yetimlere verilecek yemeğin bulunduğu sosyal tesis ihtiyacı olmayan birileri tarafından işgal edilmesi.

     Sayın Yazgı “Ben burasını kullanmayacağım yetim ve garibanlara yemek vereceğim” diyor. Ama içi hala eski Başkan Palta tarafından boşaltılmamış bir sosyal tesis.

      Ben de daha önce birileri beni kızdırdığı için köşeme yazmıştır. Ama Sayın Palta açıklama yaparak benim 6 ay oturma hakkım var diye açıklama yapmıştı. Bende bunun için kendilerinin bu açıklamasının doğru olmadığını yazarak iddiasını çürütmüştüm. Bu davranış üstelik mensubu olduğun partiye de zarar vermek değilmidir?

      Evsiz değilsin barksız değilsin, evin var barkın var. Bunları laf söz ettirmeye değer mi? Hala ben siyaseti devam ettireceğim diyorsa ki bu çok hassas konu nedeni ile kamuoyundan eksi puan almıştır. Oturmayıp yetim ağırlayacak Başkan da artı puan almıştır haberin olsun.

     Her konuşmada ben dürüstüm beytül mala değmedim sözleri bu davranışla çökmüştür. Demek ki, her şey konuşmakla olmuyormuş.

      Benim âcizane önerim ramazan girmeden burasını boşaltması. Yoksa Pazartesi günü Haluk Başkan bu sözünü tutarda havluya kuracağı masalarla konakta yemek verirse bizde misafir oluruz. O zaman bu çok hoş olmaz ve kamuoyu ömür boyu unutmaz.

 

 


26.06.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yetimlere konakta iftar

Yetimlere konakta iftar