Çarşamba günü Eğitim Bir-Sen Sendikasının Aksaray Şubesi Başkanı ve bu sendikanın bağlı olduğu Memur-Sen Konfederasyonunun il Temsilcisi Murat Günaydın ve sendika yönetim kurulu üyelerinin basın toplantısındaydık.

    Murat hoca tarafından eğitimimizi ve eğitimcileri ilgilendiren her konudaki açıklamaları içinden en çok dikkatimi çeken Milli Eğitimin önerilerin alınmaya devam edildiği yeni müfredat çalışması oldu.

    MURAT HOCANIN AÇIKLAMALARIYLA ÇOCUKLUK VE GENÇLİK YILLARIMA GİTTİM!

     Murat Günaydın hoca Müfredatı anlatıp yenisinin milli olması gerektiğini belirtirken önce çocukluk,ardından ise gençlik yıllarıma gittim.

   Film şeridi gibi gözümün önünden geçen bu yıllarda bizden önceki nesillerle birlikte bizim devrelerimize ve bizden sonrakilerine de Türkiye Cumhuriyetinin bağımsız bir ülke olmasının yanında her şeyi ile de kendine özgü bir milli bir devlet olduğu yanlışı gerçek gibi öğretilmişti!

     MİLLİ DEVLETİN HER BİR KANUNU AYRI BİR ÜLKEDEN ALINIRMI?
    Oysa kazın ayağı hiçte devleti merkeze alan eğitimle beyinlerin ipotek altına alınmasıyla belirtilenlerin tam aksi uygulamalarla milli devletimizin kanunları bize ait yerli ve milli değildi!!!

    Bu kanunlar birçok Avrupa ülkesinden şimdiki tabirler neredeyse birebir Kopyala,Yapıştır yöntemiyle ithal edilmişti.  İşte bu ithal kanunlardan bir kaçı;

     17 Şubat 1926 yılında kabul edilen İsmindeki ?Türk Medeni Kanunu? cümlesinden başka bizimle hiç alakası olmayan,yani milli olmayan kanunda, aynı yılın 22 Nisan´ında kabul edilen ?Borçlar Kanununu? da yüzölçümü Konya Vilayetimiz kadar olan 167 yıllık geçmişe sahip İsviçre´den.

   Aynı yılın 1 Mart´ında yürürlüğe giren Ceza kanunu ise 1889 tarihli İtalyan Ceza Kanunundan.    

   1929 yılının 4 Nisan´ında yürürlüğe giren Ceza Muhakemeleri Usul Kanunu ise Almanya´dan, yine 1932 yılındaki İcra ve İflas kanunun ise büyük kısmı İsviçre der alınmıştı

İdare Hukukunda ise Fransa örnek alınarak bu ülkenin bu konudaki kanunlarında yapılan bazı rötuşlarla bizim ?İdare Hukuku? yasası haline getirilmiştir.

  EĞİTİM MÜFREDATIYLADA EZBERCİ, KENDİ GEÇMİŞİMİZ BİLMEYEN BİR NESİL YETİŞTİRDİ!

   Birçok kanunlarını milli devletimize ithal ettiğimiz Avrupa ülkeleri 2. Dünya savaşından sonra merkeziyetçi zihniyeti

terk ederek insan merkezli,araştıran,sorgulayan,daha çok insan,inanç,fikir ve ticaret hürriyeti isteyen sisteme geçer-

ken bizde ise kıyafette ve eğitimde 2. Dünya savaşı öncesi Almanya´sının ve SSCB´inin devleti merkeze alan,dayatmacı, ezberci ve kendi geçmişimizden çok diğer sözüm ona medeniyetleri özelliklede Roma ile Grek medeniyetlerine anlatan bilgiler veriliyordu.

 GAZETELERİMİZ OKUYUCULARINA AMERİKAN KALELERİ VE KIZILDERELİ ÇADIRI MAKETİ VERİYORDU!

    Bu milli ve yerli olmayan müfredatla yetişen gençliğe büyük gazeteler tarafından kupon karşılığında verilen kesilip yapıştırıldığında Türk ve İslam Kaleleri ile atalarımızın göçebelikte kullandıkları çadırlar yerine bizimle ilgileri olmayan Amerikan kaleleri ile Kızılderili çadırlarının maketleri için sıraya giriliyordu.

YENİ MÜFREDATLA MUTLAKA HER FERDİMİZE YERLİ VE MİLLİ FİKİRLERLE DEĞERLERİMİZ ANLATMALI!

  Bu bize ait olmayan bu nedenle de vicdanı ve irfanı hür olan,kendi inancımızı ve inancımızın şekillendirdiği milli değerlerimiz yerine başka milletlerin değerlerini öğreten,yücelten,yıllar yılı bizim inancımızı ve kültürümüzü dışlayan müfredat yerine yeni çalışmada mutlaka ülkemizin 2023 ile 2053 ve2071 hedeflerini sağlayacak nesillerin yetiştirilmesi planlamalı.

   Bunun için yüce dinimiz İslam´ın ilerici bir din olduğunu öğreten, kendi milli tarihimizi ve değerlerimize sahip çıkılmasını sağlayan, her öğrenciye aynı dersi öğreten  ezberci,sınıf geçmeye dayalı sistem yerine Ana okulundan itibaren öğrencinin yeteneğine göre yönlendirildiği,sorgulayan,insan merkezli  medeni ve Demokrasi ile İnsan ve inançla ticari hürriyetleri gerçekleştirecek yeni bir mevzuatın yapılması için herkesin  üstüne düşeni yerinde ve zamanında yapması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

(*)Bu günkü yazımda devrim kanunlarının bazılarının hangi ülkelerden alındığı bilgisini? htp://www.atatürk.net/cumh/kanun.html?den aldım. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Ali Genç.

 

 

 


30.01.2017 09:29:20

Ali Genç

Yerli, Milli ve Gerçekleri Öğreten Müfredat!

Yerli, Milli ve Gerçekleri Öğreten Müfredat!