Adnan Menderes’in  ekmeğini yiyip suyunu içtikleri efendileri olan millete nankörlük eden ekmeksizler tarafından katledilerek şehit edilmesinin üstünden 52 yıl geçti.

    ALLAH(C.C.)’IN RIZASINI KAZANABİLMEK

İÇİN MİLLETİNİ KARŞILIKSIZ SEVEN LİDER MENDERES

      Aradan geçen yarım asırdan fazla zamana rağmen halen  adı geçtiğinde vicdan sahiplerinin vicdanlarının “ah” etmesinin yegane sebebi milletimizi karşılıksız sevmesiydi.!

     Bu sevgiyle milletinin üstündeki baskıları olabildiğince kaldırmasının yanında birde 10 yıl süren iktidarında ülkemizin on misli kalkınmasını sağlamasıyla gayri safi milli hâsılamızı 5 Milyardan 50 Milyar liraya ulaştırdı.

İLKEL SİLAHLARDAN KURTARIP MODERN SİLAH VE TEÇİZATA KAVUŞTURDUKLARI TARAFINDAN KATLETTİRİLDİ

   Menderes dönemiyle ilgili olarak bilgi veren birçok kaynakta Türkiye’ye baskıcı milli şeflik idaresi döneminde medeni dünya tarafından üretilen modern silahların Türkiye’ye uygulanan boykotla satılmadığı.

     Bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetlerinin modernize edilemediğinden 2. Dünya savaşı çıktığında ordumuzun Verdun Savaşı artığı Fransız toplarıyla ve Sovyetler Birliğinden Moskova Antlaşması gereğince Batu’mun onlara verilmesi karşılığında 1920li yıllarda gelen tüfekleri kullanmak zorunda kaldığı.

      Ordumuza ait o dönemde sadece 2 zırhlı birlik olduğu bu nedenle ordu tarafından geniş olan Trakyanın savunulamaması nedeniyle Çakmak Hattı'nıın Çatalca'ya kadar çekildiği.

      Türk ordusunun modernizasyonun Menderes İktidarıyla ülkemizin 1952 yılında NATO’ya kabul edildikten sonra başlayabildiği belirtiliyor.

     İşte Menderes ve arkadaşlarını katleden ordu onun modern silah ve teçhizatlara kavuşturduğu orduydu.!!!

                 KARA YOLLARNIN KRALI MENDERES!!!

      Demokrasi şehidi Adnan menderes döneminde Türkiye’de başlatılan Okullaşma.

     Köylere okul,yol ve su götürme ile elektrikleşme çerçevesinde Türkiye’nin elektrik üretimi 1000 misli arttırıldı.

      Karayolları Genel Müdürlüğü kurularak bu teşkilat aracılığıyla yapılan planlama ve bu planların uygulanmasıyla Türkiye’nin tamamı kara yolları ağlarıyla örüldü ve bu yolların ekserisi asfaltlı hale getirildi.

      Merhum Menderes bu çalışmalarıyla Sultan Abdul Hamit Handan sonra Türkiye’yi kara yolları ağlarıyla ördüren ikinci yöneticidir.

               EZANI MUHAMMEDİYE’Yİ 18 YILLIK

 ESARETTEN KURTARAN LİDER MENDERES!!!

     Ezanın orijinal haliyle okunmasının yasaklanmasını kabul etmeyen milletimizin duygularına tercüman olan Merhum Menderes yönetimindeki Demokrat Partinin(DP) 14 Mayıs 1950 seçimlerini kazanıp iktidara geldikten sonra yaptığı ilk icraatlardan birisi, on sekiz yıl boyunca milleti rahatsız eden Türkçe Ezanın bırakılarak Arapça aslıyla okunması yasağının kaldırılması olmuştur.

     Seçimden 20 gün sonra yayınlanan demecinde Menderes; herkesin dini vecibe ve ibadetlerini yerine getirebilmesini, vicdan hürriyetinin gereği ve laikliğin esası olarak ifade etmiştir.

     Bu yüzden ezanın asli yetiyle okunması yasağının devamı laikliğin gereği değil aksine, bunun ihlali olduğunu beyan etmiştir.

     Ayrıca, bu yasak devam ederken Camii içinde bütün ibadet ve duaların Arapça olarak yapıldığını ifade ederek, bir bakıma yasağın mantıksızlığına dikkat çekmiştir.

     Ezanı Muhammed iye’nin 14 asır boyunca olduğu gibi yeniden orijinal halinde okunmasına imkan veren kanun teklifinde; Anayasanın, vicdan hürriyetinin dokunulmazlığı ilkesine rağmen, din ve vicdan hürriyetinden vatandaşı herhangi bir sebeple kısmen veya tamamen mahrum etmenin, müeyyide koymanın yanlışlığı ifade edilmiş ve laiklik esasına uygun düşmediği izah edilmiştir.

    Yeni Anayasamızın milletimizin özüne uygun bir anayasa olabilmesi için milletin birini bin eden,Milleti Jandarma dipçiğinden,.

      Kendi malına hırsızlık yaptırmak mecburiyetinde bıraktıran Zirai mahsulün maliyetini düşürmeden tarladan elde edilenin %10’unu devlete alan Aşar(Öşür)  ve hayvanlardan alınan Ağnem vergisinden ve çarıktan kurtaran Demokrasi şehidi merhum Menderes’in ekonomik,siyasi ve demokratik başarılarıda enine boyuna incelenerek gerekli alıntılar yapılmalıdır.

      Milletimiz ve ülkemizin mutlu istikbali için hak doğrunun yeni anayasa yapıcıları tarafından enine boyuna incelenirken Menderes döneminin başarılar ve çok azda olsa başarısızlıklarının da incelenerek yeni anayasamızın yapılması ve yaptırılmasının sağlanması dileğiyle.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


1.03.2013 00:00:00

Ali Genç

Yeni Anayasanın Başarısı İçin Menderes İn Başarılarıda İncelenmeli!

Yeni Anayasanın Başarısı İçin Menderes İn Başarılarıda İncelenmeli!