Olur mu olmaz mı gibi kafalarda istifham yaratan yeni Sanayi Belediye Başkanı Yazgı ve Oda Başkanlarının bulunduğu ortamda Toki tarafından ihale edildi. Artık dönüşü olmayan sanayi projesi hayata geçiyor. İhale sonucunun açıklanması ile muhtemelen sanayi esnafı da ekonomik olarak rahatlaması bekleniyor. Yani sanayi dükkanlarında indirim olması bekleniyor. Zaten sanayiciinin de en çok şikayeti ödemede sıkıntı çekermiyiz çekmezmiyiz endişesi idi.

      Dün sanayide idim, sanayinin emekli olmuş esnaflaının sohbet ettiği ortama tamamen tesadüf Naci Karaköy ağabeyle katıldık. Uzun bir süre sohbet edip hasbihal ettik. Bu esnaflarımız sanayinin çok eski demir başları idi.

     Pazartesi günü de Sanayinin ihalesi olacağı için konu yine sanayi idi. Sanayinin mutlaka yapılmasından oradaki herkes memnundu. Hatta artık sanayini buraya yakışmadığını bu çağda böyle bir sanayinin olması utanç verici diyenler oldu.

       Bir sanayicimizde, ? net olarak bilmiyorum ama, fiatlardan sızlanmalar var? dedi. Bir başka sanayicimiz ise, ? kim ne derse desin Aksaray da son dönemlerde Belediye Başkanı Yazgı´nın yaptığı çok önemli projeler var. Adamı kötüleyip karalamaya gerek yok, çok güzel projeler yaptı. Alt geçit, Piri Mehmet çarşısı, Ofisin yıkılması, içme suyu projesi bunlar bile dört seneye yeter. Sanayi projesi gecikti lafıda dopru değil, devletten biten işler. Tak diye iki günde önümüze konsun deniyor. Geç olsun güç olmasın bak sanayi projesi ihale edildi? dedi.

      Aklı selimli ve ileri görüşlü esnafımız her şeyin farkında ve doğruları söylüyor. Bu projelere TOKİ´deki park ve Tacin mahallesine yapımı devam eden parkıda ilave etti. Artık bazı güzellikleri görmede fayda var.

      Sanayiden ayrıldıktan sonra mesai bitmişti, buradan ihalenin sonucunu öğrenmek için Sayın Haluk Şahin Yazgıyı aradım. Ankarada Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Esnaf Odaları Başkanı Doğan Ceylan, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Üçkülak ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karahancı ve teknik ekibi ile beraber sanayi ihalesi için Ankara´da olduğunu söyledi. İhalenin sonucunu sorduğumda Yazgı şunları söyledi:

      ? Erdoğan Bey az önce ihaleden ayrıldık TOKİ Başkanlığında idik. Sanayi ihalemize Türkiyenin sayılı 22 fırması katıldı. Fırmalardan yüksek fiyat verende oldu, aşağıya çeken de oldu. Teklifler TOKİ tarafından alındı, 15 günlük değerlendirmesi var. Bu değerlendirme sonucunda en uygun olana verilecek. Ardından hemen temel atılarak inşaata başlanacak.

     Ümit ediyorum ki, TOKİ Başkanıda bunu teyit etti. Uygun olan fiyata verilecek bundan büyük bir ihtimal esnafımız yararlanacak. Fiayatların aşağıya çekilmeside olabilir. TOKİ Başkanı bize çok şanslısınız ilk yaptığımız sanayi projesine büyük fırmalar katıldı. Kazanan Aksaray ve esanafımız olacak. Biraz gecikti ama bu kadar fırmanın girmesi bizim açımızdan fevkalade yararımıza olacak? dedi.

     İnşallah en kısa zaman da sanayicimiz hak ettiği yerlerine taşınarak bu çirkinlikten kurtulurlar. Tabi ihale sonucunda ne kadar sürede biteceği ve esnafın ödemeleri de netleşecek. Çünkü olayın başından sonuna 4 oda Başkanı da işin içinde ve takip ediyorlar. Ben yılan hikayesine dönen yeni sanayinin şimdiden hayırlı olmasını dilerken, emeği geçen Başta Belediye Başkanımız Yazgı´ya, milletvekillerimiz İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, oda Başkanlarımız ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.


29.01.2018 22:56:58

Erdogan Kaya

Yeni sanayi ihalesi hayırlı olsun

Yeni sanayi ihalesi hayırlı olsun