Geçtiğimiz Cuma günü yeni göreve gelen İl Sağlık Müdürü sayın Uzman Dr. Cengizhan Kılıçaslan ve ekibi ziyaretimize geldiler. Ziyaret esnasında Aksaray sağlığı ile ilgili bir çok konuyu uzun uzun konuşma imkanı bulduk. Bu beraberlik bana göre çok yararlı oldu. Aksaray sağlığı ile ilgili bir çok konuyu sorup öğrenme imkanımız oldu.

       Bunun en başında yeni yapılan 400 yataklı hastanenin ne zaman hizmete gireceği ile ilgili konu idi. Kılıçaslan verdiği bilgide, hastanemiz muhtemelen Haziran veye Temmuz ayında hastalarına hizmet vereceğini söyledi.

       Hastanenin inşaatının bittiğini ve hastanenin iç tefrişatı´nın alım çalışmaları yapıldığını söyledi. Bu tefrişat ve hastalara hizmet verecek makine, tıppı malzeme ve odaların yerleşmesi için taşınma çalışması ile yenilerinin ilave edilmesi ancak yaza kadar tamamlanacağını söyledi.

        Hastanenin asıl hizmet malzemelerinin alımı ve yerleştirilmesinin zaman alacağı belli. Tabı bu iç tefrişat alımı yapılırken Aksaray Belediyesinin yol ve çevre düzenlemesi de bu arada tamamlanacak. Modern bir hastane Aksaray´a hizmet verecek.

       Durun bitmedi ilave olarak 200 yatak daha ilave edilecek. Muhtemelen Mart ayında ihale edilecek ve inşaatına başlanacak. Kapasitesi 400 olan hastanenin yatak sayısı 600 çıkacak. Dolayısı ile Ak Parti hükumetinin ve Milletvekillerinin verdiği söz yerine getirilmiş olacak.

        Peki eski hastanemiz ne olacak derseniz. Bununla ilgilide bilgiler aldık. Eski hastanemizin bir bölümünü Sosyal Politikalar bakanlığı kullanacak. Burada kalan yaşlılarımızın sıkışması son bulacak. Çocuk hastanemiz ise acil vakaalar için kullanılması muhtemel.

        Peki Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi mevcut haliyle artık çevre illere hasta sayısını minimuma indirmiştir. En çok kalp rahatsızlığı olan hastalar çevre illere giderken artık hastanemizde anjiyo ve ameliyatlar da yapılıyor. Önümüzdeki günlerde yeni Prof. Dr. lar ilimize gelmeye başlayacak.

        Doktor olarak hastanemizin ilimiz için yeterli olduğu aktarılırken. Artık tomografi ve diğer filimlerde bekleme olmadan aynı gün hastalara hizmet verildiği anlatıldı. Hatta bazı bölgelerdeki sağlık ocaklarına takviye ile hizmetin aksatılmadığını da öğrendik.

         Bu arada bir çok ilde aile hekimleri yeterli hastayı bulamazken. İlimiz aile hekimleri gün boyu hasta muayene etmeleri ile başarılı bulunuyor. Yıllar önce kurulan Nevşehir Tıp Fakültesi hala hayata geçmezken ilimize sonradan kurulan Tıp Fakültesi kısa zamanda hayata geçerek muayeneye başlamıştır.

        Bu güzel gelişmeler devam ederken, hastanenin çok başlılıktan tek başlılığa dönüşmesi ile güzel hizmetlere imza atmaktadır. Tabi bunun başında hemşehrimiz Uzman Doktor Cengizhan Kılıçaslan gibi çalışkan Sağlık müdürünün gelmesi ile hizmetler daha verimli hale gelmiştir.

        Cengizhan hocamı Hastane Başhekimliği döneminde tanıyorum. Çok başlılık olduğu dönemde yetkilerinin kısıtlı olmasına rağmen güzel hizmetler vermiştir. Bundan dolayı da Aksaraylıların gönlünü kazanmıştır.

         Yanına aldığı pırlanta gibi genç yardımcıları aldıkları bölümleri güzel idare etmektedirler. Temennimiz bu tempo ve çalışma azmini sonuna kadar götürmeleridir. Bunu da yapacaklarına inanıyorum. Yeni ekibe görevlerinde başarılar diliyorum.

 


18.02.2018 14:30:24

Erdogan Kaya

Yeni hastane yaza hizmete hazır

Yeni hastane yaza hizmete hazır