Bu yazıyı zamanında yazmayı çok istememe rağmen elde olmayan sebeplerle ancak 12 günlük bir gecikmeyle yazabiliyorum.

       Konumuz 1928 yılında kurulan ismi ise Atatürk tarafından verilen? Türkiye Yardım Sevenler Derneği? ve bu derneğin 42. yılını geride bırakan, 39 yıldır bizzat takip edip onlarca haber ve köşe yazısıyla  da kamuoyuyla paylaştığım Aksaray Şubesi binasının açılışında derneğin muazzam hizmetlerine yakışmayan Kamunun ve Meslek Odaları ile STK ların ilgisizliği.

         Derneğin kendi malı olan yerin açılışı 25 Mayıs Çarşamba günü bazı kamu görevleri,Meslek Odaları mensupları ile STK´ların mensubu samimi katılımcılarla yapıldı.

         Bu dernek laf olsun diye ?Yardım Sevenler Derneği? ismini alan bir STK değil.

BİNLERCE ÖĞRENCİNİN OKUMASI,ONDAN FAZLA KADININ EMEKLİ OLMASINI SAĞLAYAN DERNEK

       Aksaray ?daki 42 yıllık geçmişinde maddi imkanı olmayan1000 den fazla öğrenciye eğitimlerinin her kademesinde maddi ve manevi imkan sunan.

      İmkanı olmadığı için sosyal güvencesi olmayan 11 kadına önce sağlık tedavisi imkanı veren sosyal güvenceye kavuşturan.

      Derneğin samimi ve istikrarlı katkılarıyla bu bayanların sağlık hizmetlerini alabilmelerinin yanında emeklilik pirimler ininde aralıksız olarak  sonuna kadar ödenmesiyle emekli olmalarını da sağlayan.

       42 yıl boyunca düzenlenen yüzlerce sosyal etkinlikle hem Aksaray´ın sosyal hayatını canlandıran etkinlikler yapan.

      Hem de imkanı ve zamanı olan hemşerilerimizin ülkemizin 7 bölgesinin tamamıyla, dünyanın onlarca ülkesine düzenlenen gezilerle de yer yüzünü tanımamaları,görgü ve bilgilerini arttırmaları sağlanırken,bu gezilerden de kaynak oluşturan.

          Sosyal faaliyetler ve yurt içi ile yurt dışı gezilerinden elde edilen gelirin üstüne misli,misline kendi aile imkanlarıyla da sağlanan katkıyla 42 yılın 4 mevsimi 12 ayının neredeyse her gününde zorda,darda yolda kalan binlerin imdadına yetişen derneğin başarıları sadece bununla da  sınırlı kalmadı.

?YILIN KAYINVALİDESİ? SEÇİMİ İLE AKSARAY IN İSMİ YURT İÇİ VE DIŞINDA DUYURULDU

        Benimde  olduğum bir Konya gezisinde can dostum,kardeşim ve meslektaşım merhum Gazeteci-Yazar Çapan Tekeli tarafından söylenen sözlerden ilham alınarak Dünya genelinde sadece Aksaray´da kutlanan ?Yılın Kayınvalidesi? seçimi ve her yıl seçim öncesi ,seçim ve sonrası yapılan haberlerle Aksaray´ın ülkemiz ve dünyada da bir çok yerde Hacca giden karınca misali tanıtımına katkıda sağlandı.

AKSARAY´IN 2. İLÇELİK ESARETİNDEN KURTULMASI İÇİN BAŞBAKAN VE BAKAN EŞLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

     Aksaray´ın hiç hak etmediği 2. İlçelik esaretinden kurtarılması çalışmalarının başarıya ulaşmasında yazının girişinden itibaren yazdığım başarılı faaliyetlerin baş kahramanı derneğin Aksaray şubesinin kurucusu ve 42 yıllık kesintisiz başkanı Eczacı Dilek Tolga Terzioğlu  8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal´ın eşi  Semra hanım ve o dönemin bakan eşleri nezdinde girişimlerde bulunarak ulaşılan hedefte katkı sunan nadir hemşerilerimizden oldu.

ASÜ´NÜN KURULMASINININ PERDE ARKASI EMEKTARI ECZACI DİLEK TERZİOĞLU TOLGA

       Dilek hanım yine Aksaray´ın kendi üniversitesine kavuşabilmesi için dönemin YÖK Başkan Yardımcısı kardeşi Profesör Ethem Tolga´yı bilgilendiren ve Aksaray Üniversitesinin kurulmasına dolaylı olarak katkıda bulunan perde arkasındaki bir elin parmaklarını geçmeyen emektarlarından.

DİLEK ABLANIN BAŞARILARININ ARKASINDA MADDİ VE MANEVİ DESTEKÇİSİ HİKMET AĞABEY VAR

   Bin bir maddi ve manevi fedakarlıkların meyvesi olan bir kısmını yazabildiğim bu güzel hizmetlerin gerçekleştirilmesini sağlayan Eczacı dilek Abla ile onun bu başarılarındaki en önemli maddi ve manevi 1.derecedeki destekçisinin eşi Makine Yüksek Mühendisi Hikmet Terzioğlu olduğunun da.

     Bu gıpta edilen 42 yıllık istikrarlı başarıda ilk yıllardan günümüze kadarki  derneğin gelip geçmiş ve günümüzdeki tüm yönetim kurulu üyelerinin her birisinin de ayrı,ayrı fedakar katkılarını da derneğin hizmetlerini takip eden ve duyuran olarak canlı şahidiyim.

ATANMIŞLAR,SEÇİLMİŞLER,MESLEK ODALARI VE STK´LAR AÇILIŞ TÖRENİNDE SINIFTA KALDILAR!

   Dernek Başkanı Dilek abla ile yönetim kurulu üyelerinin bin bir zahmet,maddi ve manevi fedakarlıkla alıp müteahhide verdikleri arsadan hisselerine düşen kendilerine ait döşedikleri dairedeki Dernek şubesinin açılışı için onlarca atanmış,seçilmişle Meslek Odası ve STK yetkililerine davetiye gönderildi.

  İstisnanın dışındaki kamu görevlileri,Meslek Odaları ve STK yetkilileri bir büfe,lokanta  veya her hangi bir küçük iş yerinin açılışına gelmelerine rağmen genel ekserisinin bu hayırlı açılışa gelmeseler de istisnanın dışındaki onların yerini aratmayan samimi onlarca kişinin katılımıyla dernek binası onlara inat coşkulu bir şekilde açıldı.

     42 yıl boyunca birimizin bin olması özelliklede fakir fukaranın,garip gurebanın sıkıntılarının giderilmesi,sosyal hayatın canlandırılması,vilayet olmamızın  sağlanması ile üniversitemizin kurulmasına yaptığı katkılarla sayısız başarılara imza atan bu derneğin açılışına gelmeyenler için aklıma gelen şey ?Yemek olsa gelin mi?!!? Cümlesi oldu.

       Türkiye Yardım Severler derneği Aksaray Şubesi başkanı Eczacı Dilek Tolga Terzioğlu na ,onun şahsında 42. Yıllık yol arkadaşlarına ve hayırseverlerimize  şu mübarek Ramazanın 2. gününde canı gönülden teşekkür ediyorum.

    Tüm atanmış,seçilmişlerimizle Meslek Odaları ve STK´lardan davetiye gönderilip katılmayanlarında en kısa zamanda gereğini yaparak bundan sonra bu tür olumsuzlukların içinde olmamaları dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


Hikmet Terzioğlu
8.06.2016 10:18:45
42 yıllık emeği özetleyen yorumun için teşekkürler.

6.06.2016 23:40:53

Ali Genç

Yemek Olsa Gelin mi?

Yemek Olsa Gelin mi?