Malumunuz Cumhurbaşkanlığı seçimine şurada bir hafta kaldı. Sayın Başbakanın %70 civarında oy alması için Ak Parti kurmayları sabah akşam demeden ziyaret ve çalışmalara devam ediyor. İlin koordinasyonunu Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı yapıyor. Hem de bu sıcaklarda bir koltuğuna iki karpuz sığdırarak çalışıyor. İnanın ben bu tempo ve performansa hayranım.

     Milletvekillerimiz TBMM çalışmalarından fırsat buldukça çalışmalara katılıyor. Bu çalışmaların içinde Bayramdan sonra en çok ağırlığı İlknur İnceöz Hanımefendi Başkan Yazgıya eşlik ediyor. Ali Rıza Bey ise Soma Komisyon Başkanlığı nedeniyle daha iki ay bu çalışma içinde devam edecek.

      Pazartesi gününden sonra 16 Ağustos gününe kadar Meclis tatil edilmeyip kalan yasalar çıkarılacak. Birinci turda Cumhurbaşkanı seçilirse ay sonunda Genel Başkanlık seçimi olacak. İki Milletvekilimizin komisyonlarda yoğun programları olmasına rağmen ildeki çalışmalara katılıyor. Hiçbir komisyonda görev Almayan Milletvekili Ruhi Açıkgöz herhalde çalışmalarını Ankara sokaklarında yapıyor. Belediye seçimlerinden sonra ilk defa Bayramlaşmada kendisini gördüm. Hazır vatandaş toplanmışken nutuk attı gitti, bir daha görmedim.

      Seçim sonrası güzel bir çıkış yapan Başkan yazgı halkın gönlüne girmeyi başardı. Ardından 30 Ramazan öyle bir tempo sergiledi ki, inanın arkasından yetişmek zor oldu. Ben kendisinin bir günde 3-4 programa birden katılıp Ramazan boyu 30-35 bin civarında insanla tek tek ilgilenip elini sıkması sonrasında bayağı zayıflayacağını tahmin ediyordum. İnanın yanıldım aksine kilo alıp performansından hiçbir şey kaybetmedi.

      Bayram sonrası Ramazanda devam ettiği Cumhurbaşkanlığı çalışmasını parti teşkilatı ve meclis üyeleri ile devam ettiriyor. Çarşı Pazar dolaşıyor insanlardan oy istiyor. Bu arada Belediyedeki işleri aksatmadan devam ettiriyor.

      Hani biz şu her sokak asfaltında asfalt haberi okumaya alışıktık ya, şimdi mahalleler asfaltlanıp bitiyor ancak oradan geçerseniz haberiniz oluyor. Seçim döneminde kenar mahalle sözlerini yerine getirerek iki ayda dört mahallenin asfaltının tamamladı.

      İçme suyu ile ilgili yaptığı girişim ve başlangıç zannedersem kısa sürede meyvelerini verecek. Bende sizler gibi basından okudum Konya bölge müdürlüğü ekip olarak işe başlamışlar. Şimdi Silolardan başlayıp Pınar ve Kurtuluşa doğru bir hummalı çalışma var.

     Yaşlılar için yapımı devam eden emekliler lokali Ulu Camii yanında devam ediyor. Burası ile beraber birkaç yeni çalışmanın açılışı için bildiğim kadarı ile AB Bakanı eniştemiz Mevlit Çavuşoğlu ilimize gelecek. Seçim sonrası bazı açılışları yapacağını duymuş bulunmaktayım.

      Sayın Yazgı Ramazan iftarlarından başlayıp devam ettirdiği Cumhurbaşkanı seçimi için Başbakana oy isterken, ? başka adam mı var bir adam var o da Sayın Tayyip Erdoğan. Bunun için sizden desteklerinizi bekliyorum? diyor.

     Sayın Yazgının Başbakanımızın hayranı olduğunu yakinen bilenlerdenim. Ama gelin görün ki, son günlerde birkaç kişi bana mail yolu ile ?neden yazmıyorsun Yazgı iyi bir paralelci? diye kışkırtma yapıyorlar. Yazgı ne kadar paralelci ise bende o kadar paralelciyim. Paralel kesimle ilgili 2009 yılından itibaren eleştiri yazılarım mevcut. Eğer Yazgıyı bilmesem tanımasam hadi yazdıklarınıza inanırım. Ama bunlar boş işler ve çirkin ayak oyunları diyorum.

     Neden mi, efendim Yazgıyı yıpratırsak 5 yıl sonra hesabımız tutar, vekil olamazsak tekrar Başkan adayı oluruz hesapları boş hesaplar. Yazgı halkın gönlüne öyle girdi ki, oy atanda atmayanda seviyor. Hatta atmayanlar keşke bende atsaydım diye pişmanlık duyuyor.

     Halktan Yazgıya bir tane eleştiri duymadım, eleştirilerin tamamı içerdeki bazı hazımsızlardan geliyor. Çünkü hiç kimse kısa sürede başarısını gösterip halkın gönlüne gireceğinin hesabını yapamıyorlardı. Böyle gönül adamına eleştiri yapanları dinleyenler, hemen anlıyor eleştiri yapanın hesap içinde olduğunu anlıyor ve dikkate bile almıyor.

 

     Yazgı iyi yolda, güzel çalışıyor ve halkın adımı halkın ayağına gidiyor. Evlerde insanları ziyaret ediyor, çocuklar ona hayran olmuş. Herkesin ayağına gidip hatırını soruyor, herkesin tavsiyesini dinliyor, kibir yok, tepeden bakma yok ve herkesi kucaklıyor. Bizim istediğimiz başkan profilide bu değilmiydi? Yazgıyı Allah nazardan saklasın, ona bir nazar boncuğu lazım.


4.08.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yazgıya nazar boncuğu

Yazgıya nazar boncuğu