Yazının tam başlığı aslında “Haluk Başkan döneminde sağlanamayan 2 ilçelik esaretinde Aksaray’a yaşatılan maddi ve manevi sıkıntıların unutturulmasının kitapla sağlanması Evren Dinçer Başkana nasip olsun” şeklinde olmasına rağmen bu başlığın çok uzun olması nedeniyle elimden geldiğince kısaltarak ancak  bu başlık haline getirebildim.!!!

  Bu konuda “24.06.2014 Pazartesi günü 1. daimi köşem olan Bana Göre’ de” HALUK BAŞKAN TARAFINDAN MUTLU İSTİKBALİMİZ İÇİN  İKİ İLÇELİK ESARETİ BOYUNCA ÇEKTİĞİMİZ MADDİ VE MANEVİ SIKINTILARIN ZİNDE TUTULMASINIDA SAĞLATILSIN!!!!” başlığı altında;

       Tarih boyunca başarılı olan Müslümanların ve bu çerçevede tarihe şan veren Müslüman Türk milletinin hakimiyetlerini korumak ve geliştirerek sürdürmeyi mazilerinden daima ders alarak ve bu mazinin ışığı altında soyları sopları temiz olan imanlı kadrolarıyla başarmışlardır.

     Her daim mazilerini bilerek ve bundan çıkarttıkları derslerle atilerini muhafaza etmek için temiz kadro için göreve atadıklarının menşelilerine ve şecerelerine önem vererek tabiri caiz ise yedi cetlerini araştırdıktan sonra görev veriyorlardı.

DEDELER TORUNLARINA GEÇMİŞLERİNİ VE 7 CEDDİNİ ÖĞRETİRDİ

     Tarih boyunca insanlarımızın benliklerini muhafazasının birinci şemsiyesi Yüce dinimiz İslam’dan gelen imanımız iken, ikincisi ve bu imanımıza yardımcı olan maddi koruyucuda dedelerimiz tarafından dizlerine oturtularak başları okşanan torunlarına geçmişlerinin ve geçmişteki kendi tecrübeleriyle birlikte 7 cetlerinin isimleriyle hayatları da anlatılırdı.

   EHLİNİN DİLİNDEN MAZİYİ BİLMENİN ÖNEMİ!!!

       Bu konunun daha da somutlaşması için gelin tarihe şan vermişlerden bir kaçının bu konudaki sözlerine birlikte bakalım;

       *”Su nasıl suya benzerse!!! bir milletin geçmişi de geleceğine öyle benzer”!!!!

                                                                         Mevlana Celaleddini Rumi Hazretleri

  *” Geçmişten adam hisse kaparmış, ne masal şey !Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi. Tarih tekerrür diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?”!!!! Mehmet Akif Ersoy.

    *Boğalar tarih okumazlar, yoksa sonları arenadaki bir önceki boğayla aynı olmazdı.!!!(İSPANYOL Atasözü)

     Geçmişini bilmeyenler onu tekrar yaşamaya mahkûmdurlar.!!!!(SANTAYANA)

    Ne kadar geriye bakarsanız!!! o kadar ilerisini görebilirsiniz.!!!(Winston CHURCHİLL)

    İnsan da ağaç gibi yükselmek istediği nispette kökünü derine salmalıdır.!!!(F. NİETZSCHE)

AKSARAY’IN MUTLU GELECEĞİ MAZİSİNİN TAM OLARAK BİLİNİP ATİYİ BUNA GÖRE PLANLANMAKTAN GEÇİYOR!!!

    Aksaray’ın Tarih boyunca kurulan tüm medeniyetlerin en önemli merkezi olmasına, dünyada  maddi ve manevi ilimin ve bilimin gelişmesini sağlayan sayısız alimler, devlet adamları ve siyasetçilerle kahramanlar yetiştirmesine rağmen 19. asrın ikinci yarısından itibaren 1989’a kadar 115 yıllık( o zaman ilik vilayetlikten alınma tarihini 1861 olarak bildiğimden 115 yıl yazmıştım  fakat ilik vilayetlikten alınmamızın 1845 olması nedeniyle topla süre ise 131 yıldır)  iki ilçelik esaretine çarptırılmasının.

    1989’dan sonra ise iki elin parmağını geçmeyen idealistlerin dışında Mülkiyelilerde dahil atanan ve seçilenlerin genelinin üzerine ölü toprağı ekilmişçesine Man kurtlaşmalarının sebebi mazimizin tam olarak bilinmemesi.

    Dolayısıyla da bu mazimizde yaşanan sıkıntıların yok sayılmasından dolayı bunların tekerrür etmemesi için gereken tedbirlerinin alınmamasıdır.!!!

    HEMŞERİLERİMİZ AKSARAY’IN MAZİSİNİN BİLİNMEMESİNDEN GELEN KARA TALİHİNİ ZABITA BIYIĞIN ŞAMMAS’IN TORUNU MİMAR HADİ YAZGI’NIN OĞLU’NUN YENMESİNİ BEKLİYOR !!!

      Zararın neresinden dönülerse bunun kar olduğunu vurgulamak için atalarımız ”Dün dünde kaldı can cağızım geleceğe bakmak lazım.”!!! diye belirtiyorlar.

      Bu bilinçle Aksaray’ımızın genç ve dinamik Belediye Başkanı ve kendisi gibi kadrosunun omuzuna büyük yük yükleniyor.

     Bu yükü Haluk Başkan ve kendisi gibi genç idealist kadrosunun yüklenerek kara talihimizi yenmeleri için iki ilçelik esaretimizde çektiğimiz sıkıntıların en iyi şekilde öğrenilerek bu kara talihimizi yenmemiz için geçmişimizin zinde tutulmasını bekliyoruz.

       Bu haklı beklentimizin gereğinin yapılması ve bununla Haluk Başkana  merkez ilçe başkanlığından itibaren belirttiğim dedesi Zabıta Bıyığın Şammas’ın ve babası Mimar Hadi Yazgı ağabeyin kemiklerinin sızlamasını dindirmesi dileğiyle.

       Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.” Diye dile getirdiğim fakat kötü niyetli olmasa da dönemindeki  genel  seçimler ile Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş referandumu, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş seçim ile 15 Temmuz Alçak kalkışması nedeniyle  Haluk Başkan tarafından yapılamayanın Evren Başkan ve ekibine nasip olması bunun dünya ve ahiret mükafatından da kendilerinin  faydalanmaları dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun


4.11.2019 09:51:00

Ali Genç

Yazgının Sağlayamadığı 2 İlçelikteki Sıkıntıların Unutturulmamasını Dinçer Sağlatsın!