30 Mart seçimlerinden sonra Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Sayın Haluk Şahin Yazgı geçtiğimiz Perşembe günü ilk Belediye Meclis toplantısını yaparak Başkanlık etti. Sanki yıllardır Başkanlık yapıyormuş gibi bir meclis yönetmesi çok güzeldi. Mecliste güzel bir hava, çoğunlukla Meclis üyeleri yeni olmaları nedeni ile heyecanlı idiler. Meclis Belediyede görev yapacak komisyonlara seçimler yaptılar.

      İlk seçim Çiftçi Mallarını koruma Başkanlığı için yapıldı. Yapılan seçime tek liste ile giren Mesut Çakmak seçildiler. Ardından Belediye bünyesinde görev alacakların seçimi yapıldı. İlk olarak kâtip üyelikler, ardından Meclis Başkanı ve Başkan vekili seçimi yapıldı. Yapılan seçimde kâtip üyeliklere Mustafa Aksar ve Hümeyra Gür seçilirken, Süleyman Canbulut asıl, Hami Kuzucu ise Meclis Başkan vekilliğine seçildiler.

      Encümen üyeliklerine Hami Kuzucu, Cüneyt Avan, Olcay Kızılgüneş seçildiler. Bütçe kesin hesap üyeliklerine Süleyman Canbulut, Durmuş Sönmez, Fazilet Daysan, Ömer Coşkuner ve Erkan Evren seçildiler. İmar tadilat komisyonuna, Malik Ekinci, Hakan Bilgiç, Hediye Pak Akça, Yunus Emre Aydın ve Sefer Altan seçildiler. Kira tespit üyeliklerine, Hacı Köksal, Mustafa Alakuş, İbrahim Aktaş, Nurettin Yar ve H. Hüseyin Ünver seçildiler.

      Çoktandır Belediye Meclisini izlememiştim, seçilemeyecek yerde olmasına rağmen hem seçimde, hem de her çalışmada yer alarak partisine bağlılığını gösteren kadim dostum Bayram Ali Kalkan ile beraber meclise gittik. Meclisteki yeni koltuk ve düzenlemeyi ilk defa gördüm. Meclise yakışır bir hale getirilmiş, muhalefet ve iktidar Meclis üyeleri ahenk içinde bir oturum gerçekleştirdiler. Başkan yazgı ise birlik be beraberlik içinde şehre güzel hizmetler yapma temennisinde bulundular.

      Burada Sayın Başkana kısa bir hatırlatma yapmak istiyorum. Geçmişte Nevzat Beyin öksürüğünü bile haber yapan Belediye basın kurumu aynı alışkanlığını devam ettirdiğini görüyoruz. Geçmişte kamuoyunun tepkisini çeken bu alışkanlık sadece kamuyu ilgilendiren konularda olması lazım. Böyle bir bilgi ve paylaşım daha yararlı olacağı kanaatindeyim. Sayın Başkanda bu konuya ilerde bir düzen getirmeli. Yeni Başkan ve pırıl pırıl Meclis üyelerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.

                                               Kuranı Kerim bilgi yarışması

     Perşembe günü akşamda AKÇED’in organize hediye yarışmasına katıldım. Ülkemizi seven, vatanına bağlı, Kuran ve Sünnet üzere hizmet yapan Dernek, Vakıf, Cemaat, tarikat kim olursa olsun onları her zaman ayırt etmeden seviyor ve destekliyorum. Davet etmeseler de haberim olduğunda her zaman onların yanındayım, davete gerek bile duymam, onun için bu Derneğimizin çalışmasına severek katıldım.  

       Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin YAZGI ’da burada idi. Hediye vermesi esnasında şu cümleleri salona damga vurdu: “ bu benim ilk ödül verme törenim, bunun için bunu çok anlamlı buluyorum” dedi. Ne anlama geliyordu Kuran tefsiri okuma yarışmasında dereceye giren kardeşlerimize verdiğim ödül Kuran’la başlangıç oldu demekti.

    Gelelim geceye ilimizde sosyal,  kültürel, çevresel, gençlik ve İzcilik faaliyetleri ile öne çıkan son 2 yıldır Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarını İlimizde organize eden kısa adı AKÇED olan Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği Kuranı Kerim Meali Bilgi Yarışmasının ödül törenini yapıldı. Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı ödül gecesinde kategorilerinde dereceye giren 30 kişiye ödülleri verildi. Kuranı Kerim tilaveti ve çeşitli videolar ile başlayan programda İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yar. Doç. Dr. Mustafa Şen’in sunumu ile devam ettikten sonra Kuranı Kerim Meali Bilgi Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinden sonra program sona erdi.

            Yarışmanın çıkışı Türkiye genelinde yapılan bilimsel bir anket çalışması sonucuna göre; halkımızın %5’lik bir kesiminin düzenli bir şekilde kuranın anlamı ile buluştuğu görülmüş.  Bu durumu değiştirmek için yola çıkan Kuranı Kerim Meali Bilgi yarışması halkımızı kuranın anlamı ile buluşturmayı hedeflemiştir.

            Bu yarışmayı toplumumuzun geniş kitlelerine yaymak için Aksaray İl Milli Eğim Müdürlüğü, Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, İl Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri ile protokoller imzalandı.  İlimizdeki çeşitli okullarda, AVM’lerde, Aksaray Üniversitesinde stantlar açıldı, bilgilendirme seminerleri düzenlendi

            Ülkemiz genelinde yarışmada dereceye girenlere 16 Umre, 28 İP ad Mini, 18.000 TL ödüller verilmiş olup,  Aksaray’ımız da ise yapılan program neticesinde 1 umre, 21 Çeyrek altın, 8 000 TL ödül verilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor kutluyorum.

   

 

 


13.04.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yazgı`nın ilk meclis toplantısı

Yazgı?nın ilk meclis toplantısı