Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgının Gazetecilere 7 aylık çalışmasını anlatma gezisine dün devam etmiştik. Bugün bu gezimizdeki düşünce ve görüşlerimize devam edeceğiz.

     Saat kulesinin yerindeki topuz ve Makastaki eğri betonun bulunduğu yerin yıkılmasına neye gerek vardı diyenler olmuştu. Hatta muhalefet bile eleştiride bulunmuştu. Ama bu gezimizde Başkanın anlattıklarına bakarsak vatandaş bu değişimden memnun. Hatta Başkan, ? eğer eski yapılarda da bir çarpıklık varsa değiştiririz. Bu yıkılan yerler maksatlı değil halkın isteği doğrultusunda gerçekleştirildi? dedi.

     Önümüzdeki günlerde ilimize Aksaray?ı temsil eden yeni figürler Adana Ankara yol güzergâhı ile TOKİ bölgesi kavşağına da yapılacağını söyledi. Gerçekten gittiğimiz şehirlerde durmadan önüne durup resimler çektirdiğimiz figürleri ilimizde görmek fevkalade iyi olsa gerek. Ben bu yapılacak Aksaray?la ötüşen figürleri benimsiyorum.

     Asfalt çalışması yapılan yerleri gezerken hoşuma giden bir husus ise kalıcı asfaltların yapılması. Bazı kişilerden şöyle tenkitler duyuyordum, ? efendim altyapısı olmayan yerler ne gerek var bu kadar masraflı asfalt yapmak? diyorlardı.

       Sayın Yazgı bunları şu şekilde açıkladı, ? kimse merak etmesin kalıcı attığımız asfaltların yerlerindeki altyapılar biten yerler. Altyapısı bitmeyen yerlere satıh kaplama asfalt atıyoruz? diyerek açıklama getirdi. Tenkit edenlere duyurulur, en azından merakları gider.

       Asfaltların kenar mahallelerde yapılması varoşlara daha fazla değer vermektir. Çünkü bu insanlar yıllardır ihmal edilmişlerdir, Başkan Yazgıya torbayla dua ediyorlar. Çünkü ömürleri boyu böyle asfalt görmemişlerdir.

      Dağılgan Mahallesi yol genişletmesi fevkalade güzel olmuş. Hatta vatandaşlar Belediyeye yardımcı olarak çok yerleri kendileri terk etmişler. Yine bu bölgedeki yolun bir tarafında kaldırım çalışmaları devam ediyor.

      Buradan Bağlı köye geçerek içme suyu hattı ve çalışmalarını izledim. Ben daha önce bu arıtma tesislerine gitmiştim, çalışmıyor makineler paslanmış durumda idi. Şimdi her şey harıl harıl çalışıyor ve arsenik arıtma tesisleri ise inanın yüzümüzü güldürdü.

      Buradan ilave yapılacak yeni sondaj kuyularını gezerken bilgiler aldık. Altı tane yeni kuyu sondajı vurulup yeterli su elde edilmiş. Ancak Bağlı köyü hattının su borularının tamamı değişmesi gerekiyormuş, bazı evlerinde altından geçen borular varmış. Yani kayıp kaçak meselesi hat safhada dendi. Bundan dolayı yeni açılan kuyu ve mevcut su boruları yeni bir hatla yeniden döşeneceği burada Başkan tarafından bize anlatıldı.

       Buradan Laleli mahallesindeki Kurtuluş arası yol genişletme çalışmalarını yerinde gördük. Bu yolların tamamı açılmış, ancak burada yine Belediye Medaşın azizliğine uğramış. Çünkü direkler yol ortasından alınmadığı için asfalt çalışmasına başlanamamış. Dileğimiz kanalizasyon bağlantıları devam ederken Medaşda direkleri yoldan alırda kar yağmadan yollar asfaltlanır mahallelilerde rahatlar.

       Laleli bölgesinin Hazine Maliye problemlerini sordum, çoğu kişi arsalarını kullanamıyor. Hazine ile Maliyenin anlaşmazlığından vatandaşlar mağdur, bu on yıldır sürüyor. Başkan kendileri bu işi çözmek için bir program sunduklarını bu program üzerinde duruluyor kısa zamanda halledilecek. Yoksa bizimle hiç alakası olmayan bir durum, ama biz müdahil olduk.?

      Yine kurtuluş ve Bahçeli Mahallesindeki ara sokaklara kadar asfaltlanması fevkalade güzel olmuş. Hatta dere yataklarına kadar güzel asfaltlar atılmış.

      Burada birde Atatürk Bulvarı üzerinde Efor önüne yapılacak alt geçit Başkana soruldu. Başkan şunları söyledi; ? önce eski terminal işini halletmemiz lazım, burada hemen hemen pürüz kalmadı kısa zamanda burasına başlayacağız. Yine TMO Toprak Mahsulleri Ofisini buradan kaldırma çalışmalarımız var. Seneye burasını kaldırırsak yollarda bir genişleme olacak ondan sonra alt geçite başlayabiliriz, biraz zaman alacaktır? dedi.

 

       Sayın Yazgı bizim göremediğimiz birçok hizmete kenar mahallelerde el atmış. Bu tempo ve çalışma devam ettiği sürece daha güzel hizmetler olacağı kanaatindeyim. Gittiğimiz yerlerde insanların kendisine gösterdiği ilgi ve alaka zaten bunu gösteriyor. 4 saatte Gazetecilere Yazgının verdiği hesap umarım hep böyle olur.


8.11.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yazgı`nın çalışmalarının hesabına devam

Yazgı?nın çalışmalarının hesabına devam