İngiltere deyince genel olarak Aksaray Hasandağı bölgesi hemşehrilerimiz gelmektedir. Dolayısı ile İngilterenin farklı bölgelerinde Aksaray´lı hemşehrilerimiz kendilerine özel işyerlerini açarak işletmecilik yapmaktadır. Avrupa ülkelerinde en çok işyeri açıp özgürce kendi işlerini yapan sadece İngilterede yaşan hemşehrilerimiz bulunmaktadır. Diğer ülkelerde yaşayan hemşehrilerimiz ise farklı işlerde çalışmaktadır.

     Genel olarak burada yaşayan hemşehrilerimiz gıda söktöründe iş yapmaktadır. UETD Bristol Şubesinin düzenlemiş olduğu halk buluşması organizyasyonun üç bölgede yapılaan halk buluşmasına Ak Parti Genel Merkezi Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgıyı görevlendirmiştir.

     Bu organizelerin asıl amacı ise son dönemlerde yurt dışında bulunan ülke vatandaşlarımıza karşı yapılan olumsuz tavır ve duruşlar sonucu Ak Parti hükümeti moral ve motivasyon yapamak için onların yanında olmayı hedeflemektedir.

     Yani burada bulunan ülke vatandaşlarımızı yalnız bırakmayarak, yalnız değilsiniz mesajı vermektir. Dolayısı ile buralarda yaşayan hemşehrilerimize yakın olan siyasiler görevlendirilmektedir. Bundan dolayıda İngiltereye Sayın Yazgı görevlendirilmiştir.

      Bu ziyaret üç bölgede yaşayan Aksaray´lı hemşehrilerimizi ziyadesi ile menmun etmiştir. Bazı kişiler Başkanın ne işi var burada diyenleri biliyorum. Orada yaşayanlarda bizim hemşehrimiz olduğunu bilmemiz gerekmektedir.

     Eğer siyaset yapıyorsanız bir de partiniz varsa, siyaseti il dışında yaşayan hemşehrilerimizlede buluşarak yapmanız gerekmektedir. Buralarda hepimizin yakınları bulunduğunu unutmamak lazım. Burada yaşayan insanlar ülkeye izne geldiğinde alışveriş yapsalar diye gözlerine bakmıyormuyuz?

     Bu insanlar geldiklerinde kazançlarını başka yerlerde harcamıyorlar. Arsa, ev ve konutlarını burada alıyorlar. İzin süresince burada yaşayıp ilimizi daha iyi görüyorlar. Onlar ilimizin bir aynası olarak dışardan bakıyorlar.

      Pazar günü İngilterenin Ramsgate bölgesinde yaşayan Hasandağı bölgesinden Mustafa dostum beni aradı. Belediye Başkanı Yazgı ile görüştüklerini bu ziyaretten son derece menmun oldukları söyleyerek yarım saatlik konuşmamızdan bazılarını mutlaka yazmamı rıca etti.

       ? Erdoğan Bey yazın Aksaray´da izinde idim. Biliyorsun bizim bölgemiz Silolar bölgesinde, şehrede buradan girdiğimiz için Sayın Başkanın yol kapatmasına ve diğer çalışmalardan dolayı çok kızmıştım. Ama bu ziyarette bu çalışmaları anlatınca ziyadesi ile menmun olup bilgilendik. Aslında bu tür ziyaretlerin faydalı olduğunu gördüm.

     Gerçekten Büyük Bölcek de apartmanda oturanlar bizim bölgemizde yaşadıklarımızı bilemezler. Eski terminal bölgesinden nasıl etkilendiğimizi, siloların yazın hububat alımında ne kadar toz yediğimizi ve trafik sorununu nasıl yaşadığımız şehrin başka yerinde yaşayanlar bilemez.

      Buradaki çarpıklığı Başkanım nasıl hallettiğini anlatınca hak verdik. Aynı şekilde bizler Hasandağı´nın dibinde susuzluk çekerken Aksaray´ın su problemini halletmesi küçümsenecek bir durum değildir. Bizler birkaç ay sıkıntı çekiyoruz ama bundan sonra rahat edeceğimizi düşünüyorum.

      Başkan o kadar güzel projeler anlattıkı inanın Aksaray´ın hayati peojeleri bu dönem çözüldüğünü düşünüyorum. Bizler günü birlik yaşamayı sevdiğimiz için biraz rahatına düşkün insanlarız. Sabır denen şeylere pek tahammülümüz yok. Sabır edersek güzel şeyler olacaktır. Bu nedenle güler yüzlü Başkana Aksaray sahip çıkmalı? dedi.

     Bizde bu güzel temennileri sizlere aktarmış olduk.

 


6.11.2017 20:05:03

Erdogan Kaya

Yazgı´nın ziyaretinden hemşehrilerimiz memnun

Yazgı´nın ziyaretinden hemşehrilerimiz memnun