Çarşamba günü seyir terasında basın mensuplarına bir kahvaltı vererek, buradan bazı önemli projelerini basına gezdiren Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı´nın projeleri göz doldurdu. İçme suyu arıtme tesisi çalışmaları, Akmek kadın aktivite merkezi, Siloların yerine yapılacak kültür Han bölgesi, altgeçit ve Piri Mehmet Paşa çarşısını gezdiren yazgı burada basına çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

       Seyir terasındaki kahvaltıya Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy, Merkez ilçe Başkanı Hamza Aktürk, bazı meclis üyeleri, Gazeteciler ve Başkan yardımcıları katıldı. Burada kısa bir slayt gösterisi ile bugüne kadar yapılan çalışmaları görsel olarak anlatan Yazgı ardından çalışma yerlerini iki otobüsle gezdirdi.

    Sağlık Kasabası ilerisinde yapımı devam eden Aksaray İçme suyu, arıtma tesisi inşaatını basına gezdiren Yazgı çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verildi. Aksaray´a  daha güzel ve damacana tadında içme suyuna  kavuşacağını belirten Yazgı nasip olursa 2019 Başlarında suyu akıtacaklarının müjdesini verdi.

       Bana göre Aksaray´a yaptığı projelerin en önemlisi ise içme suyu projesi idi. Gerçektende dev bir proje çalışması hızla devam ediyor. Bizim için en önemli konu içme suyu olsa gerek. Tabi böyle bir projenin kısa zamanda bitmesi çok zor. Devasa bir çalışma Bağlı köy mevkiinde devam ediyor.

      Buradan  Fatih mahallesinde bulunan kadın aktivite merkezinde 300 yakın kursiyerin bulunduğu çinicilik, tekstil, cam işlemeciliği ve seramik dallarının olduğu buraya gelen kursiyerlerin Çok memnun olduklarını dile getirdiler.

       Bu Aktivite merkezi Aksaray´lı hanımlar için bulunmaz bir nimet. Pırıl pırıl olan merkezin ikinci katında dinlenme salonu şark köşesi şeklinde döşenmiş. Üstelik burada akıllı ikram makinaları ile çay ve diğer ihtiyaçlarınızı kendiniz temin ediyorsunuz. Aynı merkezin Cumartesi günü TOKİ bölgesinde temelinin atılacağı bilgisinide verdi.

     Daha sonra Eski terminal ve vatandaş arasında Efor Alt geçiti diye tabir edilen yerin zeminin önceden dere yatağı olduğunu 527 fora kazık çakıldığından ve  doğalgaz, elektrik ve diğer hatların bu noktada birleştiği için geciktiğini belirttiler. Alt geçit işini yapan firma kendilerinin  kaçtıklarını Söyleyenlere, biz kaçmadık buradayız. bu işi 90 günde bitirirdik ama ileride sorun olur diye işimiz sonuçta referansımızdır dedik. Nasip olursa 1 ay sonra alt geçidi teslim edeceğiz.

       Altgeçit çalışmasının zemin çalışması nerede ise tamamlanmış, sadece beton atılmak için çalışma yapılıyor. Bir ay sonra altgeçidin trafiğe açılacağını yetkililer bizlere anlattılar. İnce işlerinin trafiğe açıldıktan sonrada devam edeceğini söylediler.

      Malumunuz Silolar olarak bildiğimiz yere Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak bir çalışma yapıldığı, burada Kültür Hanı yapılacağı, diğer kalan bölümler ise park olarak kullanılacağını Yazgı anlattı. Yine altına belli bir kısmını otopark olarak yapmayı amaçladıklarınıda anlatırken yeşil alan ve ağaçlara dokunulmayacağını söyledi.

      Piri Mehmet Paşa çarşısının bittiğini, sadece iç bölümü ve çevre düzenlemesi yapıldığını hatırlattı. Zannedersem alt geçit ile birlikte her iki çalışmada hizmete girecek. Ardından Kültür hanı inşaatı başlayacak.

      Sayın Yazgı çalışmalarının sadece bir kaçını basına gezdirebildi. Aslında programda Azmi Milli çalışması, Ulu Irmak kent parkı gibi çalışmalarda gezi programında idi. Ancak buradaki çalışmaların anlatılması nedeni ile bu çalışmalar ancak gezilebildi.

     Yazgı başarısız ne yaptı demek insafsızlık olur. Yılbaşına bitecek dev projeler ve yaptığı yollar, asfaltlar, kavşaklar, şehrin giriş ve çıkışları, her mahalleye yeni sistemle yapılan çocuk oyun bahçeleri, Yunus Emre mahalle parkı, Yaşlılar dinlenme evi, Evlendirme dairesi gibi birçok hizmetleri şehre kazandıran yazgıyı tebrik ediyorum.


16.11.2017 10:02:12

Erdogan Kaya

Yazgı´nın projeleri göz doldurdu

Yazgı´nın projeleri göz doldurdu