Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Yazgı Şahin 07.05.2016 Cumartesi günü Kültür Merkezinde 18.30 da alışık olmadığımız bir tarzda 2 yılın değerlendirmesini yaparak halkında katıldığı bir basın toplantısı yaptı ve 2 yılın hesabını verdi. Hesap verme işi aslında zor bir iş, ama hesap vermekte buna derler. Hani birde halkın huzuruna çıkamamak var ya? İşte halkın huzuruna çıkarak, ?Haluk Şahin Yazgı ne yaptı? diyenlere adeta ders verdi. 2 yıllık yaptıklarını bir saat 20 dakika anlatarak izleyenlerin alkışını aldı. Aslında ben ne yaptı diyenlerin gelip bu basın toplantısını görmelerini isterdim.

      Kültür merkezinin girişinden itibaren 2 yılda yaptıklarının tamamını ve hedeflediği projelerin resimleri panolarla gözler önüne sergilendiğini herkes gördü. Girişteki salonun tamamına kokteyl hazırlığı yapılmış ve bu salonun tamamına zor sığan hizmet panoları konarak gezip görmemiz sağlanmış.

      Ben böyle bir basın toplantısına alışık olmadığımız tarzda ve Aksaray da ilk defa tanık olduğumu buradan ifade etmek isterim. Bugüne kadar ilimizde böyle mükemmel hazırlanmış bir basın toplantısını inanın hiç görmedim ve tanık da olmadım.

      Salon basın mensupları, siyasiler, sivil toplum kuruluşları, kurum amirleri ve vatandaş tarafından doldu. İlk önce Yazgının adaylığı süreci ile ilgili bir slayt gösterisi gelenlere izletildi. Ardından Yazgı anons edilerek sahnede yerini alarak hoş geldin ile başlayan sunumu ilk önce başkanlık sürecini ve siyasi geçmişini anlattı.

       İlk önce bu sene planlanan projeler slayt gösterisi ile ekranlara geldi. Bunların içerisinde neler vardı derseniz. Azmi Milli projesi, Siloların kaldırılışı ve yerine yapılacak otopark ve yeşil sosyal alan. Hemen ardından 240 kişiyi istihdam edecek yurt yapımı.

      Bedir muhtar kabristanlığına mükemmel bir külliye. Hobi bahçeleri civarında bir atlar çiftliği ve bu bölgeye insanların eğlenip dinleneceği şekilde sosyal tesisler. Siloların kaldırılıp düzenlemesi yapıldıktan sonra Efor karşısına battı çıktı altgeçidi. Çarşı merkezinin yeniden düzenlenmesi.

      Bu hizmetlerin döneminde tamamlamayı hedefleyen Yazgı içme suyu meselesini ve Sanayi projesini dönemi içinde tamamlayacağını burada ifade etti. Devam eden projeler ise, Salı Pazarı, Kadın aktivite merkezi, Yunus Emre parkının tamamlanması kısa zamanda açılaşışlarının yapılacağını ifade ettiler.

      Dönemi içinde yapılan sosyal aktivitelerinin buraya sığdırmam mümkün değil. Asfalt konusunda 2 yılda 245 bin ton asfalt atılarak 300 km yol yaptıklarını ve kenar mahalleler çamurdan kurtarıldığını ifade etti. Tabi bunun yanında 100 km. satı kaplama asfalt yapıldığını söyledi. Kenar mahalleler azda olsa asfalta doydular, bu yaz genel olarak şehir merkezi civarını ele alacaklarını duyduğumu ifade edebilirim.

     Yine Kılıçaslan parkının devamını gerçekten çok mükemmel yaptığını gidenler görmüştür. Hele şu çocuk oyun alanlarının demirden değil çocuklara zarar vermeyecek plastik yapılarla yapması çocuklar için çok önemli.

     Ben geçtiğimiz günlerde Belediye çalışmalarını görüntülerken ilk defa gittiğim hayvan barınağını gezdim. Hayvan severlerin kulakları çınlasın başıboş köpeklerin buraya toplanması ve bu kadar güzel bakımının sağlanması ayrı bir takdir konusu.

       Yıllardır konuştuğumuz insana özel sağlıklı yaşam hizmeti çok mükemmel. Hastaların evinden alınıp hastaneye veya sağlık merkezine doktor kontrolünde taşınması. Hastaların evlerinin temizlenerek bakımlarının sağlanması bana göre en büyük bir hizmettir.

      İlk defa Üniversite öğrencilerine çorba dağıtırken gördüğüm sıcak çorba aracı Aksaray´ın sosyal aktivitesine bir katkıdır. İnsanların üzüntülü ve sevinçli günlerinde yanında olmak amacı ile kurulan taziye çadırı bulunmaz bir hizmettir. Hatta Belediye ekipleri tarafından burada ayrıca verilen hizmette insanların unutamayacağı bir harekettir.

      Programın bitişinde yine paralel yapı ile ilgili düşüncelerini de aktararak, bu örgütün ülkeye zarar vererek çocukların beyinlerinin yıkandığını ifade etti. Paralel yapının kanunsuz yapılarını da Belediye olarak yıktıklarını ve buna müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

      Haluk Şahin Yazgı 2 yılda ne yaptı diye eleştiren küçük azınlığın bu basın toplantısını izlemelerini isterdim. Neler yaptığını görmelilerdi. 2 yılda iki katlı bir binayı yapıp içinden çıkamayanların 2 yılda şehri yıkıp yapmayı beklemesi abesle iştigaldir.

      Evet 2 yılda 4 seçim geçirmiş Başkandan sihirli değnek bekleyenler 2 yılı görmelilerdi. Efendim daha 3 yılı var yazdığımız projeler bitecek mi bitmeyecek mi ona bakalım ve kararımızı da ona göre verelim.


9.05.2016 14:09:51

Erdogan Kaya

Yazgıdan 2 yılın hesabı

Yazgıdan 2 yılın hesabı