Salı günü Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı Belediye Meclis salonunda bir basın toplantısı düzenleyerek Avrupa’ya yaptığı ziyareti değerlendirdi. Değerlendirmesinde hemşerilerimizle buluşup kucaklaşırken gezdiği yerlerdeki Belediye çalışmalarını da inceleme imkânı bulduğunu söyledi. Burada edindiği bazı güzel çalışmaların bir kısmını imkânlar ölçüsünde Aksaray’da da uygulama imkânı buluruz temennisinde bulundu.

      Konuşmasına ilk olarak biz yazar ve Televizyonlara teşekkür ederek başladı. Uydu yayınına başlayan Televizyonlarımızı vatandaşlarımız günü birlik izlediklerini belirtirken. Benim yazılarımı da internet üzerinden Avrupalı hemşerilerimizin sürekli takip ettiklerini özellikle belirtti. Burada ne oluyorsa zamanında bizden öğrendiklerine şahit olduğunu söyledi.

      Sayın Yazgı konuşmasına şu cümlelerle başladı:

     “ geçtiğimiz yaz görüştüğümüz Avrupa’da yaşayan hemşerilerimiz mutlaka kendilerini ziyaret etmemizi ve yaşamlarını görmemizi istemişlerdi. Bende bunun üzerine gidip gördüm ve hayatımda en iyi yaptığım işlerden birisi olarak değerlendirebilirim. Bugüne kadar Belediye Başkanlarımızdan Sayın Ahmet Er vatandaşlarımızı Avrupa’da ziyaret etmişti birde ben ziyaret ettim. Bundan hemşerilerimiz çok memnun ve mutlu oldular.

     Köln den başladığımız ziyaretlerimize, Rasim Çetin kardeşimizin öncülüğünde Aksaraylılar derneğinin organize ettiği Kutlu doğum Haftası gecesi ile devam ederek diğer şehirlere ziyarete devam ettik. Buralarda inceleme imkânları bulduk, bizi ağırlayan yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize teşekkür ederim. Bu bir başlangıç bunun devamı gelecek. Burada bir yıllık çalışmalarımızı anlatarak kendilerini bilgilendirdik. Orada bizi öyle iyi takip ediyorlar ki anlatamam. Bizim unuttuklarımızı bile bize hatırlattılar.

     Televizyonumuz ve köşe yazarlarımız Erdoğan Bey gibi gazetecileri günlük takip ediyorlar her şeyden haberdarlar. Gezdiğimiz bütün ülkede Aksaray medyası günlük takip ediliyor. Buraya geçmişte işçi olarak giden hemşerilerimizin çocukları büyümüş dün işçi iken onların çocukları iş kurarak işveren haline gelmişler. Kimisi doktor, kimisi mühendis olmuşlar.

      Belediyemizin çalışmalarını anlatırken, onlarında önerilerini dinleyerek aldık. İki kişi ailece gittik bunun amacı ise bizler erkelerle ilgilenirken Hanımlarla da eşlerimiz ilgilendiler.

      Kural ve kaideler bize gör çok farklı olduğunu görebilirisiniz. Yaya yola adımını attığını gören sürücüler yayaya yol vermek için anında arabasını durdurup yaya yol veriyor” dedi.

      Yaya deyince aklıma geldi üstelik bizler birde üzerlerine aracımızı sürer önümüze geçti diye bir sürü hakaret ederiz. Hiçbir araç sürücüsü yayaya saygısı olmadığı tek yer ülkemiz olsa gerek. Bırakın sürücüleri esnaf yayanın yolunu kapatıp malzeme çıkararak insanların geçişini engelleyen bir toplumuz. Zabıta müdahale edince üstelik birde tehdit eder üniformasını sökmekle tehditler savururuz.

                                         HABERİ MEYDANLARDA AL

      Salı günü ikindi namazından sonra solan ayakkabımı boyatayım diye hükümet meydanındaki boyacılara uğradım. Banklarda oturan emeklilerimizin çok olduğu yerdeki boyacıya ayakkabımı boyatmak üzere oturdum. Oradaki konuşmalara kulak misafiri oldum baktım siyaset konuşuyorlar ve kritik yapıyorlar.

      Birisi dedi ki, “ Başkan kaç gündür Büyük Bölcek yolunu bitiremedi kapalı kaldık” hemen orada bulunan altı kişiden beşi Başkan Yazgıyı savundu. “Yapsa neden yapmıyor diyorsunuz, yapmasa yapmıyor diyorsunuz. Adam aslanlar gibi bir ayda köprüyü bitirdi hem de genişleterek ne güzel oldu” diye Başkanı müdafaa ettiler.

      Tabi Milletvekili seçimi de konuşuluyor ona da kulak misafiri oldum. Elbette Ak Parti aday tespitine tepkileri var, ama halkın genel konuşması aday değil hükümetin istikrarı ve ekonominin bozulma endişesi.  Yani adayın kim olduğu değil vatandaşı istikrar ilgilendiriyor. Vatandaş hiçte belli elit kesim gibi düşünmediğine şahit oldum istikrar diyor.

       Ben aslında zaman zaman hükümet meydanına fırsat buldukça gideceğim. Halkın ve kamuoyunun nabzı burada atıyor ve bana 20 dakikada birçok malzeme çıktı. Bende bundan sonra sohbete katılmadan bir kenardan meydan sohbetlerini dinlemeye karar verdim.


15.04.2015 17:46:25

Erdogan Kaya

Yazgı Avrupa gezisini değerlendirdi

Yazgı Avrupa gezisini değerlendirdi