Ak Parti Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı dün ziyaret ederek sohbet ettim. Kendisini yoğun bir çalışma içerisinde buldum, çalışmaları hakkında bilgi aldım. Tabi sohbetimiz zaman zaman gelen giden misafirler nedeni ile ara sıra kesildi. Ofisindeki çalışmaları esnasında ziyaretine gelip giden ve hayırlı olsun dileklerini ileten bir hayli ziyaretçisi var.

      Sohbet ettiğim saat öncesi SGK ve Özel idare müdürlüklerini ziyaret ederek çalışanların elini sıkıp tanışarak sohbet ettiğini söyledi. “Seçime daha uzun süre var çalışmalarımız gezilerle devam ediyor. 1 Ocak itibarı ile bu çalışmalarımız daha yoğunluk kazanacak. Yüksek seçim kurulu programına göre çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

        Zannedersem 1 Ocak 2014 yılına kadar ofisinde Aksaray’a büyük bir ekiple proje çalışması yapıyor. Bu projelerin bazılarını ben biliyorum ama benim bunlar hakkında sizlere bilgi vermem uygun olmaz. Bunları zaten seçim döneminde kendisi kamuoyu ile paylaşacak.

      Zaten projesiz ve plansız halkın karşısına çıkmak ve afaki şeyler anlatmak doğru olmaz. Bunların bir kısmını önümüzdeki günlerde yapacağı basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. Zaten doğru olanı bu olsa gerek.

      Arkadaşları proje çalışmasına devam ederken kendisi de bir gurup arkadaşları ile Aksaraylı hemşerilerimizi ziyaret ettiğini söyledi. Nerede ise sivil toplum kuruluşlarını ziyaretini tamamladığını. Kalanları önümüzdeki günlerde ziyaret edeceğini söyledi.

       Bütçe çalışmaları nedeni ile seçim çalışmalarına katılamayan Milletvekillerinin de bu çalışmaya katılacağını söyledi. Hatta Milletvekillerinin yoğun çalışmalarına rağmen Gerek Ali Rıza Alaboyun, gerekse Ruhi Açıkgöz’ün bazı gezilerine iştirak ettiğini söyledi.

      Belediye Başkanımız Nevzat Beyle zaman zaman görüştüğünü ve kendilerinin de seçim çalışmalarına katkı sağladığını söyledi.

     İlçe ve Belde adaylık çalışmaları nedeni ile bazı gezilerine İl Başkanı Fatih Yıldırıcının katılamadığını. Yoğun çalışmalarına rağmen zaman zaman kendisine iştirak ettiğini söyledi.

      Bu aşamada parti yöneticilerimizle çarşı Pazar gezilerine devam ettiğini, fırsat buldukça da proje çalışması yapan arkadaşlarına katılarak çalışma yaptığını söyledi.

      Kafasını Aksaray’a yapacakları işler ve hizmetlere yoğunlaştıran bir Başkan adayı ile karşılaştım. Bizim içinde zaten bunlar önemli, çok proje ile çıkmak yerine yapacağı projeler ile hazırlandığını görmek beni son derece memnun etti.

       Çalışmaları esnasında hiçbir aday ile ilgili kişisel bir çekişmeye girmeyeceğini, girmediğini de söyledi. Üslup olarak kendisi başkaları ile uğraşmak yerine Aksaray’a neler yapabilirimin çabası içinde.

      Hatta öyle bir cümle kullandı ki,” bana çırak, Aksaraylı değil, acemi gibi laflar edenler oldu. Ben o sözlere gülüp geçtim.

      Beni herkes tanır, kim olduğumu da bilir, bir meslek için işe çıraklıktan başlanır. Çırak olmadan ustalık olmaz, ben Aksaraylılara ağa olmaya değil çırak olmaya hazırım. Allah nasip eder halkımız teveccüh gösterirse ustalığımızın nasıl olduğunu kazandığımızda görecekler” dedi.

       Bu sözlere şapka çıkartılır, böyle çırak dostlar başına.

      Kendisi ile yaptığım uzun sohbette Başkanlığa hazır ve azimli olduğunu gördüm. Seviyeli bir siyaset izleyip kimseye sataşmayacağını söylemesi çok hoşuma gitti.

       Bazen geçmişte gördüklerimiz nedeniyle görkemli bir gösteri gördüğümüz için böyle bir gösteri beklememiz gayet normal. Ancak Aksaray için proje ve neler çalışma yapması bana sessiz ve derinden geldi.

 

       Umarım tüm adaylarımız siyaseti kirletmeden, sataşmadan bir seçim dönemi geçiririz. Halkımızda bu süreçte ne karar verirse ona razı olunur. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum.


24.12.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Yazgı sessizden ve derinden gidiyor

Yazgı sessizden ve derinden gidiyor