Dün akşam eve geldim bilgisayarımı açtım bir mail var. Mail Ak Parti İl Başkanlığından gelmiş. İsterseniz ben bu maili sizlerle paylaşayım daha sonra konu üzerinde fikirlerimi yazayım.

AK parti Aksaray İlBaşkanlığı

“Bazı internet sayfalarında çıkan ve belediye başkan adayımız Sayın Haluk Şahin Yazgı hakkında cemaatçi yada görevden alındı gibi kendi egolarını tatmin etmek isteyen gruplara söylemek istediğimiz şudur. Sandıkta görürsünüz böyle söylentilere itibar edilmemesini duyururuz. Durmak yok haluk başkan ile yola devam.” 

Zaman zaman bu ve benzeri dedikoduları duyuyorum ve dinliyorum. Rakibini eğer bertaraf edeceksen bunun yolu dürüst ve namuslu bir yarıştır. Hala duyuyorum eğer Nevzat Bey aday olsa idi biz bu seçimi rahat alırdık, ama şimdi işimiz zorlaştı diyen arkadaşlar mevcut.

      Ak Parti Belediye Başkan adayı Sayın Yazgıya hısım akraba üzerinden vurmaya çalışan bir gurup kesim bundan sonuç alamayınca. 17 Aralık operasyonu sonunda Ak Parti cemaat arasındaki gerginlikten istifade etmek istiyorlar. Efendim Haluk Yazgı cemaatçi diyelim onu adaylıktan düşürelim. Yerine gelecek kişiyi daha rahat mağlup ederiz düşüncesi içinde olanların yanında hala acebalardan beklentisi olan adaylar var.

      Ak Parti ile cemaat arasında yaşanan gerginlik nedeni ile bu gerginliğe taraf olmayan ve cemaate katılmayan birçok cemaat mensubu insan biliyorum. Bu yaşanan hadiseler sonunda kendilerinin yanlış yerde olduklarını söyleyen insanları bizzat tanıyorum.

     Cemaat mensubu olmayıp ta cemaatin davet ve toplantılarına hatır için katılmış birçok insan tanıyorum. Cemaat diye insanların terör örgüt elemanı gibi önüne geleni itham ederek etiketlemek doğru değildir. Bu insanlarda bizim insanımız ve yakınlarımız. Bende dahil cemaat mensubu olmadığım halde manevi açıdan da çocuklarımıza sahip çıkılır mı diye hangimiz cemaatin dershanelerine çocuğumuzu göndermedik. Sayın Başbakan da; “ ne dedinizde yapmadık” demiyor mu?

       Sayın Ak Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun yaptığım televizyon röportajında; “ görevim icabı yurt dışına gittiğimde cemaate ait okulları ziyaret eder, onlara destek olurken, çocuklarımda zaman zaman okullarında kaldı. Ama ben ülkeme yapılan bu davranışları kabul etmiyorum” diyerek cemaatin yaptığı son olayları şiddetle tenkit etti. Şimdi Sayın vekilim gibi iyi niyet çerçevesinde onlara destek olan herkes cemaat mensubu olur mu?

      Niye yalan söyleyeyim bende zaman zaman yapılan davetlere katılıp maklube pilavı yedim ve destek mahiyetinde yazılar yazdım. Şimdi ben cemaatçi mi oldum? Tepede yapılanlarla aşağıda halisane dini bir hizmet olarak görüp destek olan iyi niyetli insanlara cemaatçi diyemeyiz. Bunları tabana yayıp her önüne geleni cemaatçi diye fişlemek doğru değil.

      Cemaatin yukarda yaptığı çok büyük yanlışı tabana yaymanın anlamı yok. En sert yazıları yazan olmama rağmen dünkü yazımda belirttiğim köylerde cemaat aleyhinde söylenen sözlere karşı çıktım ve bunu tabana yaymayın tabandaki insanlar halisane insanlar diye savundum. Cemaate giden birçok dostlarımız var bunların bazıları olayları tasvip etmiyorlar.

Aksaray’da ne kadar cemaat varsa şahsen ben hepsini biliyor zaman zaman hepsinin az çok çayını içtim. Her cemaatten dostlarım var, ama cemaat mensubu değilim. Aksaray’da hangi insan bir yere gidip bir sohbet dinlememiştir, bu gayet normal bir güzelliktir.

     Haluk Yazgıyı çok yakından tanıyorum ibadetini yapan, ehli iman herkese sempati duyan mütevazi bir kardeşimiz. Onun adaylığı sürecinde Aksaray sevdi ve bağrına bastı. Onun nasıl yolunu keseriz diye uydurma ve yalan dolanla önünü kesmeye yönelik yakıştırmalar tutmayacak. 30 Martta da seçimin galibi olarak Aksaray’a en güzel hizmeti verecektir. Denize düşenin yılana sarıldığı gibi beyhude dedikodular tutmaz aday da değişmez herkes mahareti ve yapacakları ile yıkabiliyorsa onu denesin. İftira ve dedikodu ile önünün kesilmesi çok zor. Bugün sanayide idim sanayi kozuda Haluk  Şahinle bitmiş. Herkes Haluk Şahin diyor haberiniz olsun.


6.02.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yazgı hakkında çıkarılanlar beyhude

Yazgı hakkında çıkarılanlar beyhude