Konuya girmeden önce Belediye Bşakanı Sayın Yazgı´nın ulusal basını Aksaray´a davet ederek ilimizi tanıtmasından bahsedeyim. Bir haftadır ulusal basın organlarında Aksaray ve Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı rüzgarı esti. Hatta ben bazı televizyon ve Gazetelerde gördüm ama Aksaray tanıtımı nerede ise tüm medya kuruluşlarında yayınlanmış, bunları vatandaşlardan duydum. Demek ki, iyi bir Aksaray reklamı olmuş.

      Sayın Yazgı geldiği günden bugüne yaptığı tanıtımların sonucunu almıştır. Filim ve Sinama günleri ile başlayan tanıtım Aksaray açısından fevkalade olmuştur. Neden Aksaray´ı tanıtamıyoruz sorularıda umarım cevabını bulmuştur.

     Sadece Aksaray medyası ile bu işin olmadığı görülüyor. Ulusal basın ilimize sessiz sedasız geliyor ve iki gün sonra gazete ve televizyonlarda manşet manşet Aksaray. Biz zaten Aksaray´ı biliyoruz önemli olan dışardan Aksaray´a bakılmasıdır.

      Bu tanıtım bile bana göre büyük bir hizmettir. Bu gelen basın camiası içinde iki tane tanıdığım dostum gelmişler. Benim haberim yoktu beni son gün aradılar bir çay içme imkanı buldum. Ama niye yalan söyleyim onlarla sohbet ederken kendimi Babıali caddesinde zannettim. İşte gazetecilik, işte duruş ve seviye demekten kendimi alamadım. Aksaray´a ve Başkan Yazgıya bayımışlar. Aksaray´ı ve Yazgıyı öve öve bitiremediler.

     Ben Bab-ı Ali terbiyesi ile yetişmiş bir gazeteciyim. Onlarda ne laubalılık, ne cuvıklık, ne luzumsuz ve ne de işinin dışında başka sohbet olmaz. Bunu herhalde Sayın Başkan da görüp kıyaslama yapmış olmalı. Onlar duruşları ile kendilerine saygı ve sevgi gösttertirler. Ne oldum delisi olmadan işlerini yapar giderler.

     Gelelim Sayın Yazgının halk meclisi toplantılara. Basından takip ettiğim kadarı ile Salı günü halkla bire bir görüşme yaparak güzel bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Bu tür halk görüşmelerine haftada birkaç saat olsun devam edilmeli.

      Özel meseleler ve şahsı konular getirilirken vatandaşın gördüğü güzel düşüncelerde ortaya çıkar. Başkanın göremediği ve gözünden kaçan konularda bu görüşmelerde gündeme gelebilir. Personel çalışmaları ve titizliğide bu görüşmelerde görülebilir.

      Çarşamba günü Fatih mahallesinde bir yere geçerken gözüme kalabalık takıldı. toplu sandalya ve masaları görünce merak edip bende dahil oldum. Öğrendim ki, Fatih mahalle sakinleri ile Sayın Başkan Yazgı halk meclisi yapacakmış, bende bekleyip takip ettim.

       Başkan Yazgı burada kısaca ve özetleyerek yapılan ve yaptıkları işleri vatandaşlarla paylaştı. Yapılan hizmetleri vatandaşlarla takdirle karşıladı. Bende bazı projeleri not aldım. İçme suyu konusunda Yazgının yaptığı açıklamada muhtemelen 2018 sonu veya 2019 başında musluklardan evlere temiz ve berrak su akacaktır dedi.

      Altgeçit ile ilgili olarakta orta göbek bölümünde kazık çakma çalışması bittiğini, köprü bitene kadar ana yol üzerinden yaya geçişi vereceklerini söyledi. Ayrıca alt yapıdakı aktarmalardan kaynaklanan gecikme nedeni ile bitiş olarak 2 veya 2,5 ay içinde trafiğe açılacağının müjdesini verdi. Çok yoğun bir çalışma ile inşaata devam edildiğini aktardı.

     Yeni sanayi ile ilgili yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde temel atılarak işe başlanacağını söyleyerek, şuanda zemin düzenleme çalışması yapıldığını açıkladı.

     Burada en güzel taraf ise, Fatih mahallesine yapılan Karabağ parkından herkesin menmun olması idi. Fatih mahallesi vatandaişları ise özel ve mahalle sorunlarını Belediye Başkanı Yazgıya anlatma fırsatı buldular.

      Hizmet birim müdürleri ve 4 Belediye Başkan yardımcısın hazır olduğu halk meclisi gerçektende tam bir halk meclisi idi. Bu meclisler Belediyenin aynasıdır, olaylara halk nazarında bakmaktır. Dolayısı ile bu meclisleri Sayın Başkan her mahallede devam ettirmeli. Vatandaşın dilinden dinlemek güzel ve olumsuz işleri görmemize ve düymamıza vesile olur.

  


27.09.2017 22:06:28

Erdogan Kaya

Yazgı mahalle meclislerini devam ettirmeli

Yazgı mahalle meclislerini devam ettirmeli