Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı´nın içme suyu kesintisi nedeni ile gece su kesintisi ekiplerinin başında resmini görünce. Ertesi günü Cumartesi tatil günü olması nedeni ile bende altgeçit bölgesine göz atmak için bölgeye gittim. Gidişimin ana nedeni bazı art niyetli kimselerin olumlu ve olumsuz konuşmanalarını yerinde görmek istedim. Gittiğimde baktım burada çalışmalar birkaç koldan devam ediyor.

      Bilende bilmeyende konuşuyor deriz ya, aynen öyle olduğuna burada şahit oldum. Ne mütahit kaçmış, ne de iş yavaşlamış. Hatta buradaki teknik elamanlar vatandaşın kazaları engellemek için çekilen saç duvarları büküp aralarından geçmelerinden rahatsız olduklarını bize anlatarak şikayetçi oldular.

      Sonra Toprak mahsulleri ofisinin çalışmalarını görmek için buraya geçtim. Silolardan bir tane eser kalmamış. Hatta arazi içindeki lojmanların yıkımınada başlanmış. Lojmanlar yıkılır yıkılmaz harfiyat işinede başlayacaklarını bize anlattılar.

      Sonra baktım Sayın Yazgı Ofis içindeki büralardan birisine kurduğu küçük bir odada çalışmaları yerinde izlemek için gece gündüz sürekli buraya geldiğini söylediler. Az sonra Yazgı geldi bende bu büroya geçreke sohbet ettik.

      Halkımızın konuştuğu tüm soruları kendisine sordum. İnşallah son dönemlerde yaptığı tüm projeleri konuştuk, bu sohbetimizi hazırladığımda sizlerle gazetemizde paylaşacağım. Sohbetimiz esnasında altgeçit ve silolarla ilgilenen teknik elemanlarda burada idi.

      Yazın vatandaş mağdur edilir mi? Mütahit kaçmış, iş durmuş, hala altgeçite başlanmamış gibi vatandaşın bilgisi dışında konuştukları tüm soruları Sayın Yazgıya sordum. Baktım ki, hala vatandaşın altgeçitin nasıl olacağını bile bilmediğini görmüş oldum.

      Mütahidin kaçması tamamen uydurma bir dedikodu. Mütahit işin başında, teknik elamanlar burada harıl harıl çalışıyorlar. Köprü bir yılda bitmez diye uydurma dedikodularda bir hayal mahsulü. Sayın Yazgı olağan bir durum yaşanmadığı sürede 4,5 ay içinde köprünün hizmete açılacağını söyledi. Teknik elamanlarda bu ifadeyi onayladılar.

       Verilen sürenin 15 gün uzaması ise beklenmedik bir şekilde alt yapı probleminden kaynaklandığınıda söylediler. Evet gerçektende köprünün yapımının bir ay gibi bir sürede yapılacak bir durum olduğunu teknik elemanlar ifade ettiler.

      Buradan geçen su, kanalizasyon, doğalgaz, elektirik ve Türk telekom haberleşme hatları tamamen buradan geçiyor. Bunların kenara alınmasının zaman aldığı ifade edildi. Bu bağlantıların hemen hemen bittiğini burada görmüş oldum.

      Altgeçit ile ilgili harfiyat başlamış. Hemen bu bölgeye çakılacak 550 beton kazıkların vurulmasıda başlamış. Bu kazıklar köprünün ayakta durmasına neden olacak kazıklar. Bu çaalışma 24 saat yapılsa belki çok kısa zamanda bitecek. Gece çalışmasının çevrede oturan aileleri rahatsız edeceği için gece çalışmama kararı alınmış. Çok ses çıkartan kazık çalışması müsaait saatlerde yapılması uygun görülmüş.

      Köprünün hemen üzerinden sağlı sollu geliş gidiş ve bağlantı yolları olacak. Hatta Efor karşısında köprü üzerinde göbekte yapılacak. Bittiğinde tahmin ediyorum ki, neden eleştirdik haklı bir çalışma imiş diyeceğiz.

      Burada bazı esnaflarımız çalışma nedeni ile mağdur olmuşlardır Başkan buna katılıyorum, ama en doğru mevsim bu aylar olduğunu söyledi. Kışın doğalgaz kesilse, su kesilse kimse buna tahammül edemezdi. Artık bundan sonra olağan bir durum olmazsa suda kesilmeyecek.

      En çok konuşulan altgeçit konusunda çoğu insanlar yanlış düşünüyor. Bu hizmetin bittiğinde herkes rahatlayacak. Hatta yazgıya dua edeceğini düşünüyorum. Diğer önemli konuları yazı serisi ile önümüzdeki günlerde sizlere aktaracağım.


7.08.2017 14:53:10

Erdogan Kaya

Yazgı alt geçitle yatıp kalkıyor

Yazgı alt geçitle yatıp kalkıyor