Birçok ilde ve ilçede yaşlılarımız için güzel barınma yerleri yapılıyor. Aksaray gibi bir yerde ise yaşlı ve emeklilerimiz için yaz ve kış oturacakları yerleri yoktu. Emekli olduktan sonra belli bir meşguliyeti olmayan emeklilerimiz ise gerçekten çok sıkıntılı idiler. Kışın soğukta, yazın sıcakta perişandılar. Yapılan emekliler dinlenme ve çay bahçesi gerçekten hem yerinde ve hem de güzel bir hizmet olmuştur. Açılışı yapılan bu çay evine de çok sayıda yaşlı ve emekli katıldı.

      Çarşamba günü açılışı yapılan Aksaray Emekliler Dinlenme Evi ve Çay Bahçesi’nin açılışı için düzenlenen törene Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, sivil toplum örgütü başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

       Bu güzel hizmet için Sayın Valimiz ve Milletvekillerimizin katılışı fevkalade güzel. Yoğun bir katılımın oluşu bu hizmetin önemsendiğini anlatmaktadır.

      Açılış töreninde Emekliler Dinlenme Evi ve Çay Bahçesi’nin fiziki yapısı hakkında bilgiler veren Başkan Yazgı, “Ulu Cami’mizin yanında böyle bir yer olduğu için biz burayı bu noktada değerlendirmiş olduk. Ben buranın fiziki şartları ile ilgili bilgiler vermek istiyorum. Bulunduğumuz alan 910 metre kare büyüklüğünde. Yaklaşık 180 metrekaresi kapalı alan, 590 metrekaresi açık alandan oluşuyor. İç kısımda yaklaşık 80 kişiye hitap eden bir oturma düzenimiz var. Dış kısımda da 200 kişiye yakın olmakla beraber toplamda 300 misafirimizi burada ağırlayacağız.

      “Emeklilerimiz buraya geldikleri zaman ürünlerimizden indirimli bir şekilde faydalanabilecekler. Ama sadece emeklilerimize değil, tüm Aksaraylı vatandaşlarımıza buralar açık olacak. İçeride kütüphane bölümümüz var. Günlük gazete takip bölümümüz var. Bir emeklimizin gelip çok rahat vakit geçirebileceği alanlar oluşturacağız. Hedefimiz şu, hem kaliteli ürün verebilmek hem de ucuza verebilmek. Bu noktada da inşallah Aksaray Belediyesi olarak ilk faaliyetimizi bu şekilde başlatmış olacağız” dedi.

      Kendilerine özel bir yer tahsis edilmesinden son derece memnun kalan emekliler ise, “Bu hizmetten çok memnun olduk. Belediye Başkanımız Yazgı ve ekibine çok teşekkür eder, tebrik ederiz. Aksaray emeklileri perişandı. Böyle bir yer açıldı artık. Şimdiye kadar yersizdik. Şimdi bir yerimiz oldu. Allah razı olsun, çok memnun olduk. Gerçekten çok iyi bir hizmet bizim için en büyük yatırım bu olsa gerek” dediler.

      Kurdele kesilmesinden sonra katılımcılar dinlenme salonunda bir süre oturarak ikramlardan tattılar.

      Daha öncede yazdım Ulu Cami önündeki ve Vilayet meydanındaki yaşlıların oturduğu oturaklarda değiştirilmeli. Buraya oturanlar zaten yaşlılar, oturakların arkaya yaslanma durumu yok. Yaşlılar burada otururken bellerinin ağrıdığını söylüyorlar.

       Saat kulesinin kenarına yerleştiren oturakların benzeri ile değiştirilmesini istiyorlar. Değişmesi de gerçekten fevkalade güzel olur insanlarda rahat eder.

      Hatta bir başka öneride daha bulunmak istiyorum. Ulu cami önüne yapılan C şeklindeki oturma guruplarının üzeri estetik bir görüntü ile kapatılmalı. Burada oturanlar yazın sıcaktan mustarip, kışın ise yağan yağıştan mustarip.

      Buralarda zaten gölgelik yok, yazın Ramazan ayında insanlar gölge arayacağım diye çimlerin üzerine ve ağaçların altına oturarak farklı ve hoş olmayan bir görüntü oluşturuyorlar. Bu bölgeler eğer gölge ile serinletilirse bu hoş olmayan görüntüler ortadan kalkar diye düşünüyorum.

 

      Ama hiç değilse yapılan bu emekliler çay evi yaşlılarımız için fevkalade güzel olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.


13.11.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yaşlı ve emekliler sevindi

Yaşlı ve emekliler sevindi