2013´ün sonunda merhum annemle katıldığımız yeğenim Ahmet Akpınar´ın Almanya´da yapılan düğününden 2014´ün Ocak ?ında döndükten sonra ev toplantılarının biride bizim evde yapıldı.

  Yazgı bizde yaptığı konuşmada seçildiğinde yapacaklarını anlatmasının yanında birde toplantıya katılan komşularımızdan ardı ,ardına gelen soruları da samimi bir şekilde cevaplandırmasıyla katılımcılar üstünde iyi bir imaj oluşturdu!

  Yapılan seçimi Ak Partiden kazanan 2. Aksaray Belediye Başkanı olan Haluk Şahin Yazgı beyi Ak Parti merkez ilçe başkanı oluncaya kadar tanımasam da merhum Babasını iyi tanımamın yanında Aksaray´ın otoriter zabıtası olan dedesi ?Bıyığın Şammas´ı? ise kendisiyle ilgili anlatılanlardan biliyordum.

  ?DEDEN BIYIĞIN ŞAMMAS IN KEMİKLERİNİ SIZLATMA!?

 Kendisiyle tanışır tanışmaz ilk söylediğim şey Aksaray´ın mücavirinde yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan bilgilerle 11000 yıllık geçmişi ve bu geçmiş içinde özellikle bizim ecdadımızın vurduğu mühürle bağdaşmayan isimli  cadde ve sokakların  numaralandırılmasıyla, yine aynı akla ziyan bir şekilde yapılan  tarihi perspektife ucu,ucuna zıt mahalle sınırlarının belirlenmesi yanlışından dönülmesine önderlik etmesini  özellikle rica ettiğimde kendisine ?Deden Bıyığın Şammas ?ın kemiklerini sızlatma? diye de ricada bulundum.

    Daha sonra ise muhtemelen aday,adaylığının açıklanmasından birkaç ay önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü avlusunda müdür Mustafa Doğan Beyin yanında uzun uzadıya kendisine yapılan yanlışlığın  ve bununla sebep olunan olumsuzluklar hakkında bilgi verdim.

    Burada da kendisine daha önce ilk tanıştığımızda söylediğim gibi yine ?Deden Bıyığın Şammas´ın kemiklerini sızlatma ? sözünü tekrarladım.

    MİTHAT GÜRSOY CADDESİ Mİ? 61. CADDEMİ İYİ OLUR?

   Daha sonra ise kendisine her vesileyle bu akla ziyan yanlışın düzeltilmesini rica ettim.

   Hatta yakın bir zamanda kendisini telefonla arayarak ?Haluk Bey 61. Cadde neresi??dediğimde ?Ağabey bakmadan söyleyemem ki?? cevabını verdiği yer başta şehrimize yaptırdığı iki eğitim yuvası olmak üzere birçok faydaları dokunan ülkemizin ünlü iş adamlarından hemşerimiz ?Mithat Gürsoy Caddesi? idi.

   Bu kısa bilgi ışığında Haluk bey ve kamu oyuna soruyorum?

  Yaptığı hizmetlerini taktir etmek ve yeni hizmetlerin teşviki için konan ?Mithat Gürsoy Caddesi ?mi  daha iyi olur yoksa ne olduğu belli olmayan?61. Cadde?mi  daha iyi olur?

   Diğer numaralı hale getirilen tüm cadde ve sokak isimleri de bir vesileyle ilimize emekleri geçmiş veya tarihe şan vermiş kişilerin geneli tarafımdan verilen isimleriyken bunlar numaralandırılarak bu isimlerin unutturulmasına sebep olan sakat bir uygulamadır.

HALUK BEY VE ARKADAŞLARININ ÖNÜNDE SÖZLERİ YERİNE GETİRMELERİ İÇİN 2 YILLARI VAR

   Haluk Beyin seçilmesinin üstünden 31 aydan fazla zaman geçmesiyle başkanlık döneminin yarısını geride bıraktı.

 Hele birde 2018´ın Ekim´inden 2019´un Mart sonuna kadar  yeni adaylıkların belirlenmesiyle,aday yapılanın ve seçim çalışmalarıyla geçileceği de göz önüne alındığında Başkan Yazgı ve ekibinin önünde verdikleri sözleri yerine getirebilmeleri için maksimum 2 yıllık bir zamanları var!!!

   Şimdiye kadar verilen sözlerin gerçekleşenleri de,gerçekleşmeyenleri de kamu oyu tarafından biliniyor.

  AKLA ZİYAN YANLIŞTAN DÖNÜLMEMESİ TARİHİ ŞİFAHANENİN SON KALINTISINIDA YOK ETTİ!

  Fakat benim bildiğim başta Selçuklunun en önemli 3 şifahanesinden birisi olan ?Aksaray Şifhanesi,Bimerhanesi ve Timarhanesi? olarak bilinen yerin mahalle sınırlarının akla ziyan bir şekilde Osman Ertuğrul döneminde değiştirilmesiyle önce  Şeyh Hamit mahallesine sürgün edilmesi.

    Ardından ise 2014´ü 15´e bağlayan yılbaşında kepçenin bıçağına havale edilmesinin hesabı şimdiye kadar sorulmadığı gibi, mahalle sınırlarının eski tarihi durumuna getirilmesiyle,numaralı hale getirilen cadde ve sokakların isimleri de halen iade edilmedi!!!

   Başkan Yazgı´nın bu gün yayınlanan kamuoyunun Belediyemizden beklentilerini belirten  haberimizde dile getirilen tüm isteklerle birlikte bizi geçmişimizden kopartan 11000 yıllık tarihimizle çelişen bu akla ziyan uygulamanın da  iş işten geçmeden yerine getirilmesi dileğiyle kendisi ve ekibine samimi başarı dileklerimi iletiyorum.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


8.01.2017 23:03:25

Ali Genç

Yarısından Çoğu Gitti

Yarısından Çoğu Gitti