Başlıkta sorduğum soruya olumsuz cevap verecek bir atanmış ve seçilmişle siyasetçi çıkar mı?

Aklı başında hiç kimse tarafından bu soruya olumsuz cevap verilmeyecekse sıkıntıda yoktur.

Zaten Mükemmel olmasının alt yapısı hazır, yapılacak şey sadece ince ayarları yapmaktır.

Hele hele birde bu kamu oyunun genelinden taktir gören organizasyonun mükemmel hale getirilmesini sağlayacak rötuşların yukarıda da belirttiğim gibi bu organizasyon için şimdiye kadar yapılan çalışmalar göz önüne alındığında yapılacakların yapılanlar yanında devede kulak bile olmayacağı göz önüne alınacak olursa hiç sıkıntı yok!

   Önce organizasyonu ve emeği geçenler anlatıp, ardından yapılması gerekenlere geçeceğim.

DÜNYA YAMAÇ PARAŞÜTÜ İLE 30 ÜLKENİN MEDYA VE SOSYAL MEDYASINDA AKSARAY TANITILDI!

   Yamaç Paraşütü Futbol ve diğer Sporlar kolları gibi kamuoyunun genelini ilgilendiren bir Spor dalı olmamasına rağmen Aksaray´da yapılan Dünya Şampiyonası müsabakaları yapılış maksadından umulan beklentiyi sağladığı çok rahatlıkla söylenebilir.

   Öncelikle konunun TRT de ve kurumun Spor kanalında yer verilmesi, yapılan onlarca haberin milli ve milletler arası Ajanslara ilimizdeki ve Türkiye´deki muhabirler tarafından servis edilenlerin birçok medya organında yer alması.

   Çoğunun İnternet ortamına taşınması nedeniyle Mahalli olmaktan çoktan kurutulan bizim kendi medya organlarımızda yapılan haberler ve bu konudaki köşe yazıları.

   Bu haberlerin toplamı kadar etkinin ise tüm sosyal medya organlarından yarışmaya katılan pilotlarla ekipleriyle taraftarları tarafından da paylaşılması ile 1. Maksat olan tanıtım konusunda maksada ulaşıldı.

VALİLİK, BELEDİYE, SİYASÇİLER, THK, ÖZEL İDARE, KÜLTÜR TURİZİM, JANDARMA, AFAD, SAĞLIK VE METEOROLOJİ MÜDÜRLÜKLERİNE KATILIMCILARLA HEMŞERİLERİMİZLE MEDYA´DAN TAM PUAN!  

   Bu yarışmaların başlaması ve devam ettiğinde köşemde ve sosyal medyada yaptığım paylaşımlar dada bu organizasyon Ana düzenleyiciler olarak her ne kadar Aksaray Valiliği ve Vali Aykut Pekmez, Aksaray Belediyesi ve Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Türk Hava Kurumunun en faal pilotlarından hemşerimiz Abdullah Kahraman´la  Mülki ve Mahalli  amirlerin ardında kale gibi duran ilimiz Milletvekilleri İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu olsa da sahada gerçekleştirilen başarılı çalışmalarda ilimizin bir çok il biriminin amir ve  personelinin de samimi çalışmalarının da mutlaka belirtilmesi gerekir.

   Bu konuda eğer ki il birim amirleri hakkında bir sıralama yapılacak ise ilki hiç şüphesiz olarak yarışmaların yapılacağı Kar beyaz Otelinin önündeki atlama pisti ve buraya kadarki asfalttan bir önceki en yüksek standart olan yolun açılması, stabilizesinin serilmesi ve en iyi şekilde sıkıştırılarak asfalta hazır hale getirilen bu yüksek standartlı şose yolu yapan Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği  ve kurumun amiri Ramazan Altundağ ile tüm birim amirleri ve çalışanları.

    İl Özel idaresi ile bu çalışmayı birlikte  planlayan ve sonuca ulaşılması için gereken kaynak ve fikirleri  sağlatarak takip eden İl Kütür ve Turizm Müdürlüğü ve  kurumun Müdürü Mustafa Doğan ile her biri kendisi gibi samimi tüm birimleri ve çalışanlarıdır.

   Bu iki birimden sonraki Organizasyonun özellikle başlamasından sonra katılımcı pilotlar ile alt guruplarıyla seyircilerin can ve mal güvenliği için görev yapanlar ise sırası ile belirtilecek olursa hem katılıcıların hem de bölgenin güvenliğinin sağlanmasının yanında Jandarma Arama ve Kurtarmayı sağlayan kısa ismi JAK birimiyle de  mahalde olan  İl Jandarma Komutanlığı ve  komutanı Jandarma Albay Fuat Anık.

    İl Afad Müdürlüğü ve kurumun müdürü Cezmi Türkmen ve muhtemel olumsuzluklara anında müdahale etmeye hazır kıta şeklinde belirten personeli,.

    Yarışmaya 30 ülkeden katılan pilotlarla ekiplerinin ve seyircilerin can güvenliği için hazır kıta  olarak bulunan İl Sağlık Müdürlüğü ve  kurumun Amiri  Uzman Doktor Cengiz Kılıçaslan.

        Anlık hava tahminleri yapıp organizasyonu bilgilendirerek muhtemel olumsuzlukları önleyen Aksaray Meteoroloji müdürü Mehmet Savaş İlktürk ve ekibi de unutulmamalı.

YAPILACAK KÜÇÜK RÖTÜŞLERLE BU BAŞARILI YARIŞMANIN MÜKEMMEL HALE GETİRİLMESİ MÜMKÜN

  Bu organizasyonun gelecek yıllarda daha da  iyileştirilerek  hatta mükemmel hale getirilmesi yapılacak küçük rötuşlarla sağlanması mümkün.

    Bu rötuşların ilki çok fedakâr bir çalışmayla etek dolusu  kamu imkanı ile yapılan bu yolun kışın bozulmadan yağacak kar ve yağmuru en iyi şekilde atlatabilmesi için mutlaka yol güzergahı boyunca tekniğine uygun şarampollerini yapılması, bu şarampollerden akacak suyun  daha çok aşındırma yapmaması için yeterli menfezlerini kıştan önce yapılması, yol boyunca tehlike oluşturabilecek birkaç kayanın mutlaka bulunduğu yerden kaldırılması.

  Pistin yani atlamanın yapıldığı yerin hemen altında bulunan pilotların özelliklede daha uzaktan kalkamayanlar için tehlike oluşturan tüm kayaların en az 300-500 metre aşağıya kadar temizlenerek bu yamaçta tehlikeye sebep olacak tüm olumsuzlukların bertaraf edilmesi sağlanmalı.

   Belirtilen tespit ettiğimiz olumsuzlukların ve organizasyon tarafından da  tespit edilen olumsuzlukların küçük rötuşlarla organizasyon mükemmel hale getirilirken bu olumsuzlukların sebep olacağı can ve mal kaybı ile milli servetin hebasının da önüne geçilmiş olunur.

    Başta Vali Pekmez, Belediye Başkanı  Yazgı ile  ilimiz Vekilleri olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerekenlerin zaman geçirilmeden yapılarak hem gelecek yarışların mükemmel hale getirilmesi, hem de  muhtemel can ve mal kaybına sebep olacak tehlikelerin oluşmadan önlenmesi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


18.09.2018 08:51:05

Ali Genç

Yamaç Paraşütünün Küçük Rötuşlarla Mükemmel Olmasını İstemeyen Var?

Yamaç Paraşütünün Küçük Rötuşlarla Mükemmel Olmasını İstemeyen Var?