Milletin ve devletin parası bu kadar hovardaca harcanır. Hizmet yapıyorum diye birde beddua alırsanız gerisini siz düşünün. Yazımın başında söylüyorum Sayın belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgının işi çok zor. Memur kafası ile düşünmediği için çok can yakar diye düşünüyorum. Cuma günü ilimize ilk defa bir yağmur yağdı, yağdı yamasına da her yer su göletleri ile doldu. Sorumsuz sürücülerin araçlarından sıçrayan sular kaldırımlarda yürüyenleri boyadı. Araç suyundan ıslananlarda bu asfaltları atanlara rahmet okudular.

     Yağmur başladığında ikindi namazı idi, cami çıkışı bir süre çay ocağında bekleyip yağmurun dinmesini bekledim. Baktım yağmur dinecek gibi değil, dünürle bir yere gitmem gerekiyordu. Zorunlu olarak gittik, yol boyları ise su göletleri ile doluydu. Önce Tarım İl Müdürlüğüne gittik, endüstri meslek lisesi arkası karakol çıkışında her yer su göleti ile dolu.

       Oradan yaya geçen insanın araçların sıçrattığı suyla yıkanmaması mümkün değil. Daha sonra Alpaslan Türkeş bulvarına çıktık, yer yer su göletleri ile dolu. Sonra Atatürk bulvarına çıktık bizim evin yanından geçen yol çarşı merkezi sayılır. İnanırmısınız bölüm bölüm su göletleri ile dolu, kaldırımdan geçenler ıslanıyor bu asfaltı atanlara rahmet okuyorlardı.

       Evin altındaki işyerinde oturup yağmur ve manzarayı seyretmeye başladım. Bu sırada bizim çocuklar hasta ziyaretinde idiler onları almaya gitti. 20 m. Yoldan geçip kültür parkın yanından hasas mahallesinden şifahaneye gittim. Yeminle söylüyorum her yerde ördek yüzdürecek kadar sular birikmiş.

      Hasastan geçiyorum öndeki sorumsuz sürücü yoldan geçen iki bayanı boydan aşağıya yıkadı. Yıkanan hanımlar söylemedik laf koymadılar, alıp evlerine bırakmak istedim arabaya binmeyip ev yakın gideriz dediler. Ama inanın duanın bini bin para, duymak istemezdim.

     Efendim bu asfaltların çoğu ne zaman atıldı geçen yaz. İnsan Allahtan korkar milletin ve devletin parası bu kadar heba edilmez. Nevzat Bey şu kadar asfalt attık bu kadar asfalt attık diye övündü durdu. Acaba nasıl atıldığına bir baktı mı, tesviyesi nasıl veriliyor inceledi mi hiç.

      Allahtan ilimizde yoğun yağış olmadı, kurak geçti de kimse farkına varmadı. Hadi kışın çok yağış alsa idi bu insanların hali ne olacaktı? Çiçeği burnunda başkan Haluk Bey ümit ediyorum bu çukurları kazıyıp yeniden asfalt atacaktır.

     Geçen gün Selçuklu mahallesinde atılan asfalta baktım, ilk baktığım iş su tahliyesi ve tesviye edilip edilmediği idi. Gerçekten çok hoşuma gitti ve umarım bundan sonraki asfaltlar böyle atılır demekten kendimi alamadım.

     Yeni atılan asfaltların atıldığı çoğu yerlerde drenaj kanalları var. İnsan su akışını nasıl vereceğini bilmez mi? Nevzat Beyin yerinde olsam madem yağış yok bir itfaiye su bırakır deneme yapardım. Ama dostlar alışverişte görsün diye düşünürsen bunlar yaşanır, Allahtan bu sene az yağış almışız. Vatandaşın bu çilesini yazınca adınız eleştiriyor oluyor, birilerine kininiz ve husumetiniz olduğu söyleniyor, bunları yazmayacağız da ne yazacağız?

      Eve dönüyorum bir komşu bunları Belediye Başkanı görmüyor mu diye sitem ediyor. Hele dur bakalım adam daha işe yeni başladı asfaltı oda atmadı dedim. Bir altı ay sonra neler yapıyor bakıp görelim diye izah ettim.

      Sen mesleği ile ilgisi olmayan insanları koltuklara oturtursan olacağı bu. Benim emrime itaatkâr olsun ama nasıl yaparsa yapsın dersen sonuç bu kardeşim. Yollardaki kanalizasyon kapaklarına bir bakın, ne seviye var ne tesviye, sanki hendeğe düşüyorsunuz.

      Efendim Haluk Bey neden Aksaraylı değil de dışardan adam getiriyor diye eleştirenler herhalde işin özünü anlamışlardır. İşi bilen insanların iş başına gelmesi kadar güzel bir şey var mı? Şehirde ahbap çavuş arkadaşlığı olanların dışında insanları istihdam etmek kadar doğru bir şey var mı? Olsun da benim adamım olsun işim olduğunda yürüsün düşüncesi bitmeli. Mesele kişisel işler değil şehir işleri olmalı, onun için Haluk Başkan bana göre iyi yoldadır.

 

      Bu beceriksiz ve iş bilmez insanlarla mı yola devam etmeli? Mesele koltuk işgal etmek değil şehre bir şeyler katmaktır, şehir için kafasında bir şeyler üretmelidir. Hala koltuklarını muhafaza için meclis üyesi ve tanıdık gezenler önce kendi durumlarını bir sorgulamalı. Bu şehre neler kattım, ya da nelerini heba ettim diye düşünmeli. Uzun lafın kısası Haluk Başkanın işi çok zor, ama zorun üstesinden gelecek bir kabiliyet.


25.05.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yağmur yağdı yollar su doldu

Yağmur yağdı yollar su doldu