Pazar günü kendi köyüm Tatlıca ’da yağmur duası vardı. 4 gün önceden köy muhtarı Osman Çanta beni ziyaret ederek yağmur duasına çıkacaklarını ve bu konuda destek istediler. Yani yağmur duasına bazı kurum ve kuruluşları davetle yardım talep ettiler. Bende bunu yerine getirmeye çalıştım, bazı davetlilerimiz Pazar günü il dışında olması nedeni ile katılamadılar. Ancak devletimizin idari kesimi yağmur duasına katılarak iştirak ettiler.

     Köyün ormanlık bölgesindeki çeşmelerin bulunduğu alanda yağmur duasına çıkıldı. Yağmur duasına ilimiz Valisi Sayın Şeref Ataklı, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Garnizon komutanı Levent Ölmez, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, çevre köylerin muhtarları ve köy halkı yağmur duasına iştirak ettiler.

      Yağmur namazı kılındı ve eller yere çevrildi hep birden amin sesleri yükseldi. Daha sonra öğle namazı kılındı ardından Tatlıca köyünden Ali Zeki Kaya hoca uzun bir dua ederek katılanları ağlattı.

     Yağmur duası için Muhtar Osman Çanta ve ihtiyar heyetinin el birliğinde köy ileri gelenlerinden tedarik ettikleri kurban parası ile alınan kurban sabahın erkeninden tekbirlerle kesilerek doğranıp kazanlara konarak kaynatıldı. Yanına da pilav yapılarak herkese aynı kazanda kaynayan etli pilav verildi.

      Yemekler yendikten sonra meşede pişirilen çaylar misafirlere ikram edilerek sohbetler edildi. Sayın Valimiz Ataklı misafir gelen çevre köy muhtarlarının da isteklerini dinledi. Bende bölge ile ilgili kendilerine bilgiler verdim.

      Gördüğüm kadarı ile Sayın Valimiz bir hayli köyleri gezmiş. Bu bölgelin durumu hakkında bilgi alarak su sorunlarının olup olmadığını yol durumları hakkında bilgiler aldı. Hakikaten Sayın Selami Altınok’u aratmayacak şekilde hafta sonları evde oturmak yerine kırsalı gezerek bölgenin ihtiyaçlarını tespit ediyor.

      Daha sonra ziraat odası başkanı ve beraberindeki heyetle temiz havada aracına binmeden 1.5 km. mesafedeki tarım arazilerini yerinde görmek üzere beraber yürüyüp ekili alanlara giderek burada tarım ürünlerini yerinde inceldi.

      Burada “ tek dileğimiz Allahtan rahmet dilemek, kurak bir bölgedeyiz. Cenab-ı hak dualarımızı kabul eder çiftçilerimizin yüzünü güldürü” temennisinde bulundular.

     Buradan Tatlıcalı Şehit uzman Çavuş Ünal Demir’in ailesini beraberindeki heyetle beraber ziyaret ederek sohbet etti. Köy içini dolaşarak eksiklikleri görmeye çalıştı. Köyden ayrıldıktan sonra vatandaşların bu güzel ilgi ve alakası çok hoşuna gittiğini söyleyebilirim.

     Bende uzun zamandır rahatsız olan ve kalp ameliyatı olmasına rağmen rahatsızlığı devam eden büyük ağabeyim Şaban Kaya’yı ziyaret ettim. Kendisine yüce rabbimden sağlık ve afiyet dileyerek bende köyden ayrıldım.

      Kuraklığa bir parantez açmak istiyorum, ekinler gerçekten çok zor durumda. Bu bölgede insanların tek umudu tarım olması nedeni ile insanların gözü tamamen rahmete çevrilmiş durumdadır.

      İlimiz genelinde rahmet sıkıntısı bulunmaktadır, baraj suyu ise geçen yıla oranla doluluk oranı çok az. Bunun için Ziraat Odası Başkanı Koçak, “ çiftçilerimiz fazla borçlanmamalı, bu sene hububatta eskiye oranla sıkıntı olacağı görünmektedir. Çiftçilerimiz fazla açılmasınlar” diyerek uyarılarda bulundular.

      Burada bir paragrafta köyümüzde iki dönemdir yaşanan güzel muhtarlık seçimi yaşanmıştır. Muhtarlık seçimleri çok çekişmeli geçerken iki dönemdir tek adayla seçime gidilerek örnek bir güzellik sergilenmektedir. Yoksa seçim sonrası yaşanan 5 yıl devam eden husumet ve kırgınlık artık son bulmuş durumdadır. Bu da bizim Tatlıcanın son zamanlardaki güzellikleri diyebiliriz.

 

     Allahtan ümit kesilmez mavlam umarım duaları kabul eder ve çiftçinin yüzü gülecek rahmete kavuşuruz.


21.04.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yağmur duaları başladı

Yağmur duaları başladı