Yeni anayasamız öylesine modern, öylesine insancıl ve öylesine ilerici bir anayasa olmalı ki öncelikle 80 yıldan fazla bir zamandır hiçte hak etmediği maddi ve manevi sıkıntılara maruz bırakılan milletimizi,ardından ise komşularımızdan başlayarak bölgemiz ve tüm insanlık âlemine faydalı bir anayasa olsun.!

    Bu anayasa sadece bizim vatandaşlarımıza ve komşularımızla bölgemiz ve dünya genelinde yaşayan insanlara değil bizim ülkemizdeki tabiatı ve tabiatta yaşayan tüm nebatat’la birlikte vahşi hayvanlarıda her halükarda koruması altına alan her yönüyle insancıl bir anayasa olmalı.

    Bu haliyle de yeni anayasa yapmayı düşünenler veya ileride yeni anayasa yapacak olanlar yapılacak modern, ilerici anayasamızın tabiatı koruma, tabiatın içindeki nebatatı koruma ve vahşi hayvanları her halükarda nesillerinin devamıyla birlikte, hayatlarınıda en iyi şekilde idame ettirmeleri hususundaki amir hükmüde örnek alınmalı.!

DÜNYA ANAYASA LİTERATÜRÜNE”TÜRK ANAYASASI GİBİ” TERİMİ GEÇMELİ!

     Yeni hazırlanacak Anayasamızı yapacak olanlar bu anayasanın öncelikle akla gelebilecek olan insanlar üzerindeki tüm baskıları, engellemeleri ve hürriyetlerinin kısıtlanmasına,ekonomik gelişmelerin engellenmesine sebep olacak bir tek harfe bile izin verilmemesi sağlanarak en az gelecek bir ila bir buçuk asır boyunca tadilat gerektirmemeli.!!!

     Bu şekilde hazırlanacak mükemmele en yakın metnin sağlayacağı hukukla dünya Anayasa literatürüne ”Türk Anayasa’sı gibi” terimini söyletecek şekilde olmalı.!!!

     ÖNCE TABİATIN KENDİSİNİN KORUNMASI SAĞLANMALI!

    Yeni anayasamızın her yönüyle medeni dünyaya ve gelecek nesillere örnek bir anayasa olabilmesi için insanların maddi ve manevi mutluluğu için alınması gereken tüm tedbirlerin alınmasının amir hüküm olmasının sağlanmasının ardından tabiatın tamamının da korunmasıda amir hüküm altına alınmalı.

     Bu çerçevede öncelikle tabiatta bulunan anıtsal kayalar, Peri Bacası gibi erozyon veya diğer aşınmalarla oluşan ve oluşmakta olan kayalar, meralar, çayırlıklar, dikensi bitkilerden tüm otçul ve ağaçsıl bitkilerin nesillerinin devamı için en iyi su,en iyi hava ve diğer imkanlar oluşturulmalı.

 ARDINDAN İSE TABİATTA YAŞAYAN TÜM HAYVANLARIN

            KORUMA ALTINA ALINMASI SAĞLANMALI!

      Tabiatın çevre kirliliği, su kirliliği, görüntü kirliliği ve ses kirliliğinden arındırılmasıyla koruma altına alınmasına müteakiben tabiatın dengesinin sağlanabilmesi için arılardan, en küçük  yer üstü yürüyen ve uçan böceklerine.

     Sürüngenlere, etçil ve otçul uçan ve yürüyen memeli ve yumurtlayanlarına kadar akla gelebilen tüm deniz, hava kara ile tatlı su hayvanlarının tabiatın dengesinin muhafazası ve bununla insanlığın  dengesinin muhafazası,yeni nesillerin dengeli bir çevre ve dünyada yaşayabilmeleri için gereken tedbirlerin devlet ve millet tarafından alınması  yeni Anayasamızın amir hükmü olmalı.!!!

 VAHŞİ HAYATTA DENGE TAKİP EDİLEREK DENGESİZLİĞE İZİN VERİLMEMELİ!

    Vahşi hayattaki dengenin tam olarak korunarak dengeyi bozacak şekilde bazı hayvanların artmasının önüne geçilebilmesi için öncelik ilgili ilin ve ilçenin Çevre ve Orman İl Müdürlüğüyle, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri ve bunların ilçe ve belde  teşkilatları kendi bölgelerindeki tüm yabani hayatı sürekli olarak teknolojininde imkanlarını kullanarak gözetim altına almaları.

     Bununla ekine zarar verecek olan Kımılın daha yumurtlama döneminde, yine Çekirgenin ve tarla Faresiyle ”Göldelen” olarak tabir edilen bitkilerin kökünü  makasla keser gibi keserek kurumasına sebep olan böcek.

     Yine bitkilerin gelişmesine en büyük engeli çıkartan Ayrık ve Pıtrak ile diğer zararlı otların mümkün ise ilaçsız olarak organik yöntemlerle önlenmesi sağlanmalı.

      Bu çerçevede bölgede yaşayan uçan ve kaçan tüm hayvanların arasında dengesizlik oluştuğunda dengeyi yeniden oluşturacak şekilde gerek sayısı artanların sayısının azaltılması veya, gerekirse sayısı azalanların tabiatta çoğalması sağlanmalı.

   YABAN HAYVANLARININ DÖRT MEVSİM TABİATIN OLUMSUZ HAVA ŞARTLARINDAN ETKİLENMESİ SAĞLANACAK DESTEKLERLE ÖNLENMELİ

    Yine yeni anayasamızla tabiattaki  vahşi uçan, kaçan ve yer altı ile üstünde yaşayanların mevsimsel  kuraklık, buna bağlı aşırı sıcak, aşırı yağış, aşırı soğuk ve aşırı kar’ın olumsuzluklarından korunmaları için belirli yerlere toplanma, sulama, yemleme, soğuktan, sıcaktan korunma yerleri geliştirilerek gereğinde geçici olarak buraların bu hayvanlar tarafından kullanılarak, gereğinde tedavi olmaları sağlanarak telef olmaları ve hastalanmalarının önüne geçilmesi sağlanmalı.

    Her zaman daima hakkın ve hakikatin gereğinin yeni anayasamızı yapacaklar tarafından gözetilmesi ve bu çerçevedede insanlık neslinin devamı için şart olan yabani haya tınında maksimum şekilde korunması ve vahşi hayvanların tabiatın ve ihsanların sebep olduğuyla olacağı çevre olumsuzluklarının tamamından da korunmasının sağlanması için gerekenlerin metni yazacaklar tarafından yapılması dileğiyle.

        Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


9.03.2013 00:00:00

Ali Genç

YABANİ HAYVANLARI MEVSİMSEL ETKİLERDEN KORUMAYIDA SAĞLAYAN ANAYASA!

YABANİ HAYVANLARI MEVSİMSEL ETKİLERDEN KORUMAYIDA SAĞLAYAN ANAYASA!