Zaman zaman yazıyorum ve bundan dolayı eleştiriliyorum. Bir gazeteci eleştirilmiyorsa yazdıklarının bir anlamı yok demektir. Siyasetçide eleştirilmiyor herkes tarafından alkışlanıyorsa onda da bir yanlışlık var. Muhalefet ve eleştiri olmazsa bazen doğrular bulunmaz. Ama eleştiriler yapılırken seviyeli ve yol gösterici olmalıdır, belden aşağı, haysiyet ve şerefine yönelik olmamalıdır. Yapılanların alternatif ve yeni öneriler ile yol gösterilmelidir. Ama biz ne yapıyoruz, kimi sevmiyor, beğenmiyor veya problemimiz varsa onu yok etmek adına elimizden ne geliyorsa karalama yapıyor çamur atıyoruz.

      Hele haince ve hunharca iftira atıp yazının altına da, “ Bir Müslüman okuyucu” diye yazıyorsak. Bunun neresi Müslümanlık, neresi din ve İslam söylesin birisi bana. İnsanları eleştirirken nerede ise bir yatağına girmediğini koyacaksın sonrada altına Müslüman adı kullanıp İslam kisvesine gireceksin. Sen İslam değil tam bir zındıksın o ismi kullanma.

       Son dönemlerde sanal alemde İnternet Gazeteciliği diye bir gazete furyası aldı başını gidiyor. Bu işi bilende bilmeyende açmış bir gazete sayfası bulduğu haberi oturduğu yerden kopyala yapıştır yapıp hazırdan gazetecilik yapıyor. Bunun adına bizim yöremizde başkasınınkiyle gerdeğe girmek derler.

      Bu işi bilip de adam gibi yapanları tenzih ediyorum. Zaten önümüzdeki günlerde yeni bir yasa hazırlanıyor düzenleme ve kontrol getiriliyor. Birde bu internet gazeteciliğini yapan insanların çoğu bulunduğu ilde bile oturmuyor, başkalarının emeğini kopyala yapıştır ile kullanıp gazetecilik yapıyor. Bunların kontrolü için hazırlanan kanun acilen çıkarılmalı.

      Bu gazetelerde istediğini yazmak ve istediğine hakaret etmek serbest. Bir internet gazetesinde 1012 yılında bana yapılan bir hakaret ve iftira vardı. Ben bununla ilgili suç duyurusu yaptım, bulmak tam 8 ay sürdü. Sonunda bulunda hakkımda yazı yazan suçu oğlunun üzerine attı ve oğlu ceza aldı. Şimdi buna tazminat davası açtım devam ediyor.

      Bu gazetelere yazılan bazı yazılar ve hele yorumlarda hiç kimse asıl kimliğini ve ismini kullanmıyor. Kimi zurna, kimi düdük, kimi dönek gibi isimler kullanarak önüne gelene saldırıyor. Böyle bir şahsiyetsizlik ve namussuzluk olabilir mi adam olan kimliğini yazar.

      Geçen yine birileri benimle ilgili okuyucu mektubu diye bir yazı yazmış. Burada ismimi vermemiş ama bal gibi beni tarif ederek vermiş veriştirmiş. Hatta Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgıya ’da aklı sıra akıl veriyor. Ben onun yanında ne arıyormuşum uzaklaştırılmalıymışım falan filan gibi iftira dolu bir yazı.

     İsmini yazmaktan korkan ve kaçan bu adamın yazısını aklı sıra kendisini gazeteci zanneden internet gazetesi bu yazıyı sitesinde yayınlıyor. Bir dostum arayıp bana haber verdi, bende alıp indirdim ve Avukatıma verdim dava açıyor. Şimdi o okuyucu mektubunu yazan kendisini kurtardı ama yasal olmayan bir siteye koyan site sahibi nasıl kurtulacak merak ediyorum.

     Gazete sayfası açan kimse neyin suç neyin olmadığını bilmeli. Gelen yazıları okuyup ona göre değerlendirmeli. Basın özgür olacakmış, olacakta kişilerin kişisel haklarına da saygılı olacak, herkese saldırıp sövmeyecek.

      Yazılara karga, kuş, baykuş gibi isimlerle yorum yapıyor ve orada alakası olmayan kişilere hakaret ediyorlar. Site sahipleri bu yorumları yayınlıyorlar, be kardeşim orası yolgeçen hanı mı? Önüne gelene hakaret edenin yorumlarını yayınlamak zorundmısın.

       Buradan kişisel haklarına saldırılan herkesi uyarıyorum, çekinmeden bu kişiler hakkında dava açsınlar. Yazılanları yanlarına koymasınlar, olur olmaz şekilde insanların hakkında yazı yazanlara haddini bildirsinler. Bildirmezlerse bu soysuzların sayısı azalmaz.

      Aklı sıra ona buna akıl vererek ön kesmeye çalışan fitne gurubu yine harekete geçmişler. Malumunuz ben bunu; “  Nevzat Bey’le hasbihal” isimli yazımda ele almıştım. Nevzat Beyin sanki ağzı yok kendisini savunamıyor, onun borazanlığını yapanlar o yazının intikamını almaya çalışıyorlar. İntikam almanıza gerek yok ki, ben Nevzat Beyle yüz yüze konuşup söyledim.

 

      Buradan bir kez daha yazıyorum dava sayımı 5 çıkardılar, her iftira ve karalamanın hesabını sormaya devam edeceğim. İsimsiz yazanlar kendini kurtarsalar da buna alet olan siteler cezasız kalmayacak. Herkes haddini bilecek ve ona göre saygılı olacaktır.


3.05.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Vur kaç taktiği yazılar

Vur kaç taktiği yazılar