Çoğu zaman gerçekten de ?Aksaraylıların genel ek serisi buralarda yaşamayı ilin nimetlerinden faydalanmayı hak ediyorlar mı?? diye kendime sormaktan alıkoyamıyorum.

   Çoğu zamanda bu soruya Vilayet olmamıza elimdeki tarafımdan hazırlanan belgenin verdiği ilhamla  can dostum, kardeşim ve meslektaşım  merhum Çapan Tekeli ile birlikte başlatan ve 2 yıl aralıksız olarak bize karınca kararınca destek olan ve bir çok vilayet olma yıldönümünde isimlerinden övgüyle bahsettiğim arkadaşlarımızın da desteğiyle bu kutlu çalışmayı sürdüren Mehmet  Altınsoy, Turgut Özal ile Raşit  Daldal´a bu kutlu mücadelede başarıya ulaşmaları için kamuoyu desteği oluşturmanın yanında kendileriyle  hedefe ulaşıncaya kadar paslaşan.

   Vilayet olmamızdan sonra ise hak ettiğimiz hizmetlerin alınması ve ilçelik esaretinde çekilen sıkıntıların unutulmamasının mücadelesini 1993´ün 24 Aralık tarihine kadar Çapan Tekeli kardeşimle birlikte yürüten.

 Onun Mimar Ahmet Taneri ile birlikte 24 Aralık 1983´de geçirdikleri elim bir trafik kazası ile aramızdan ayrılmasından 2008´e kadar aralıksız olarak yılda 4 defa,2008´den bu yana ise ortalama olarak 8 defa yaptığım haber ve köşe yazılarımla

    Ayrıca bu yıldönümlerinde Siyasiler, Meslek Odaları ve STK yetkililerine gönderdiğim cep telefonu mesajlarıyla  aralıksız olarak il olmamızı ve devamı için alınması gereken hizmetleri dile getiren olarak kendi soruma verdiğim cevapta Aksaraylıların genelinin Vilayet nimetlerini  hak etmedikleri kanaatine varıyorum!!!

 VİLAYETLİK MAKAMI VE NİMETLERİNDEN FAYDALANANLAR NE VİLAYET YAPANLARI BİLİYOR! SAYGI GÖSTERİYOR!,NEDE VİLAYETİMİZİN İSTİKBALİ İÇİN GEREKEN HİZMETLER İÇİN ÇABA GÖSTERİYORLAR!

    Sebebine gelince Aksaray´ın vilayet olmasından bu yana vilayet olmamızla oluşan makamlara gelenler ne vilayet olmanın avantajıyla kurulan Üniversite ve diğer kurumlar ile artan nüfusla kazançları katlananlar vilayet olmamızı sağlayanları biliyor, saygı gösteriyor veya anıyorlar.

 Nede bu kutlu mücadelenin kurmaylarından yaşayan tek kişi olarak benim elimde bulunan bilgi ve belgeler ile döküm anların vefatımdan sonra kaybolmaması için değerlendiriyorlar!!!

    Tarafımdan tek tüfek olarak 1984´den bu yana aralıksız olarak yerine getirilen Aksaray´a hizmet edenleri anma günümüze başta  Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar cemiyeti Celil Acar olmak üzere birkaç kişi dışındaki samimiler dışında katılmaya tenezzül etmedikleri gibi istikbalimizi ilgilendiren konularda üstlerine düşen konusunda da gerekeni yapmıyorlar.

   Bu kadar umursamazın yanında nadiren de olsa bu gün yaptığım haber ve bu yazımın kaleme alınmasını vesile olan Bediuzaman Caddesinde Su Tesisatçılığı ve malzemelerinin satıcılığını yapan Ali Kumcu kardeşim gibi en azından çekilen sıkıntıları bilen bir kişi var.

   56 yıl süren2. İlçelik esaretinde hiçbir zaman hak etmediğimiz, asla ve asla da hak etmeyeceğimiz onlarca maddi ve manevi sıkıntının ve azimli samimi bir çabayla elde edilen başarıyı anlatan  mücadelemizi haberleştirdiğimiz gazeteyi iş yerinin baş köşesine 28 yıl önce asan ve bunu astığı yerden aradan geçen bunca yıl kaldırtmayarak  vilayet olmamızı iş yerine her gün gelenlerin okumasını sağlıyor.

   Vilayet nimetlerinden maksimum şekilde faydalanıp bu kutlu başarıyı gerçekleştirenlere saygı göstermeyen, anmayan, davet yapılmasına rağmen bulundukları makamı oluşturanların anma programına gelmeyen, merhumların ruhlarına birer Fatiha göndermeyenler.

   Elimdeki bilgi, belge ve dokümanları bir araya getirerek geleceğe aktarma zahmetine girmeyenler, bu konudaki 1. Sini araştırarak elde ettiğim, içinde bulunduğum 2. kutlu mücadelenin ise bizzat perde önü ve arkasını bilen yaşayan olarak  bunları anlatan kitabını hazırladım.

   Atanmış ve seçilmişler tarafından da hazır olan bu kitabın bilinmesine rağmen bastırılması için çaba göstermeyenler kendilerinin bu ahde vefasızlıklarının aksine  Vilayet olma sancağının burca dikilmesi haberini müşterilerine her gün okutturan Ali Kumcu´ya  vefasızlık yapan tüm atanmış ve seçilmişler ile  ticaret erbabıyla Meslek Odaları ve STK´ları çırak olsunlar.

KUTLU DAVANIN BAŞARIYA ULAŞMASINI SAĞLAYANLARDAN VEFAT EDENLERLE KARŞI GÖSTERİLEN VEFASIZLIĞA VE VİLAYET NİMELERİNDEN FAYDALANIP İSTİKBALİMİZ İÇİN ÇABA GÖSTERMEYENLERE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

   Bu kutlu mücadelenin başarıya ulaştırılmasını sağlayan kurmaylarından yaşayan tek kişi olarak vilayet nimetlerinden doyasıya faydalanan atanmış ve seçilmişler ile ticaret erbabı ve hemşerilerimizin bu kutlu davayı başaranlara karşı gösterdikleri vefasızlığı ve ilimizin istikbali için gereken hizmetlerin alınması konusunda parmaklarını oynatmamaları nedeniyle dava arkadaşlarım ve şahsım adına hakkımı helal etmiyorum.

   Bu akla ziyan umursamazlığın terk edilmesi ve herkesin kendi cürüm ünce gerekeni yapması, aksinden ise bunun maddi ve manevi sorumluluğunun ve bu maddi ile manevi çaba ile umursamazlığın karşılığı olan maddi ve manevi mükafat ve cezanın olduğu bilinciyle tüm olumsuzluklardan kaçınmaları dileğiyle 1920 yılındaki ilk vilayet oluşumuzun 97. Yıl dönümü samimi olan tüm hemşerilerimize   kutlu olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


13.10.2017 23:03:09

Ali Genç

Vilayet Nimetini Yiyen Herkes Ona Çırak Olsun

Vilayet Nimetini Yiyen Herkes Ona Çırak Olsun