15 Temmuz darbe girişimi bizim kuşaklar ve eskiler hatırlar bugüne kadar hiç yaşanmamış bir darbe girişimi. Bugüne kadar yapılan darbelerde hiçbir zaman masum insanlara ve devlet adamlarına kurşun sıkılmadı. 60 ihtilalından bile acımasız bir darbe girişimi. 60 ihtilalında merhum Menderesi asarken bile halka mal edilip astılar. Böyle devletin ne meclisi, ne emniyeti, ne köşkü ve nede sivil vatandaşına kurşun sıkılmadı. Üstelik bu darbeyi din adına yaparak insanlar şehit etmek kadar hainlik olamaz.

Nasıl bir örgütlenme ve nasıl bir vicdansız eğitim verilme anlamış değilim. Kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımayan bir örgütlenme dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Din adına hareket edip kendilerinden başka dindar tanımayan bir zihniyette din nasıl olabilir?

Ben 2010 yılında bir yazımda tahşiye kumpasından sonra Feto yapılanmasının ülkemizde kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımadığını yazmıştım. Bazıları beni tenkit etmişlerdi. Şimdi ne kadar haklı olduğum ortaya çıkmıştır.

O dönem bunu nasıl anladığıma gelince ağabeyim El-Kaide kumpası sonucu Tahşiyeciler ismi ile içeri alınmış 6 ay cezaevinde yatmıştı. Hiçbir engel ve gerekçe yok iken Anamur cezaevine sevk edilmişlerdi. Orada yatak olmadığı için yerlerde üst üste yatmışlardı.

Üstelik yaşlı olmaları ve bölge sıcaklığı ve nemine alışık değillerdi. Sıcak ve nemden iki ay içinde zayıflayıp hastalandılar ve nerede ise öleceklerdi. Havasız ve klimasız yerde yatmak kolay değildi. Yani resmen ölsünler diye oraya atılmışlardı.

Bu zalimliği görünce aman yarabbi bunlar nasıl Müslüman din adına hareket ediyorlar bu kadar acımasız ve zalim olunmaz demiştim. Anladım ki kendilerinin dışındaki insanlara hayat hakkı tanımayan bir yapılanma olduğunu anladım. Bu zalimliği kaleme almıştım şimdi meydanlara korkularından gelen bazı gizli fetoculardan tepkiler almıştım. Şimdi utanmadan meydanlara gelerek feto aleyhtarlığı yapıyorlar, utanın lan utanın utanırsanız tabi.

Dolayısı ile devletine, emniyetine ve vatandaşına bu kadar zalimane ateş açan bir yapılanmanın yaptıklarını hiç yadırgamadım. O günkü yazımı ? Aksaray Gündemi? isimli kitabıma koymuştum bakabilirsiniz.

Benim hısım ve akraba olduğum Fetocu yakınlarım hala bana bundan dolayı küs ve konuşmazlar. Hatta bu darbeden sonra görevden alınanları benim ihbar ettiğim şeklinde iftira bile atılar. Allahtan korkmadan yapılanlara bakmadan suçlu aramaları edepsizliktir. Kendi yaptıklarına ve o hareket içinde çalışmalarına baksalar daha iyi olurdu. Hiç değilse başkalarına iftira atmazlardı.

İlimizde Emniyet Müdürlüğümüz tarafından görevden alınan 100 civarında Emniyet mensubu, 300 civarında eğitimci, diğer dairelerde görev yapan memurlar derken 600 civarındaki Feto terör örgütüne destek ve yardım yapanların tamamı Bakanlıklar tarafından ilimiz Emniyetine bildirilerek alınmışlardır. Bunların hangi birisini vatandaş ihbar etsin ki?

Bu görevden almalar zannedersem devam edecek. Emniyetin titiz çalışmaları bunların sonunu getirene kadar devam edecek. En ufak detayların incelenerek araştırıldığını dün Emniyet Müdürümüz Mehmet Beyden dinledim. Allah Emniyet güçlerimize yardım etsin. Zalimce insanları katleden bu terör örgütünün sonu gelsin.

Ülkemin insanları bu zalimliğe geçit vermemiştir. Bakın usanmadan yılmadan 11 gündür meydanlarda nöbet tutuyor. Ülkenin her yeri aynı şekilde ayakta reisin vereceği talimatı bekliyor. Hem de partili partisiz her kesimden insanlar nöbette.

Meydanlarda Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı her gece yılmadan usanmadan sabaha kadar meydanda başta olmak üzere, il Başkanı Karatay ve partililer, Milletvekillerimiz Ak Parti Gurup Başkan vekili İlknur İnceöz Hanımefendi darbe günü darbecilere cesurca bir erkekten de erkekçe meydan okuduğu gibi yine yoğun meclis çalışmasından arta kalan zamanını Aksaray da geçirip halkımız destek veriyor. Yine Milletvekillerimizden Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti aynı şekilde halkımızla

beraber. Sivil toplum kuruluşlarımızı kutluyorum meydandan hiç ayrılmayıp halkımıza destek oluyorlar. İşte vicdansızlara karşı birlik böyle olur diyorlar.


26.07.2016 07:43:08

Erdogan Kaya

Vicdansız bir örgütlenme

Vicdansız bir örgütlenme