Yazının başlığı aslında” Vekiller, Vali, Belediye Başkanı, İGM Başkanı ile Ak Parti ve MHP ile merkez ilçe teşkilatları bizimle birlikte güzergahta bulunan 10 ilçenin atanmış ve seçilmişleriyle iş birliği yaparak can damarımız olan E.90 Karayolunun devam eden Ankara-Niğde otobanından en az etkilenecek Bakan onaylı tedbirleri aldırsınlar” olacaktı.

  Fakat başlıktan çok bir yazının veya haberin üst spotu gibi uzun olması nedeniyle başlığı kısalttım.

   Kısalttığım başlıkta, uzun başlık ne afakidir!

   Nede bekârın avrat boşaması misali afaki ligin nakaratıdır!

 DİLE GETİRİLEN İSTEK UZUN BEYİN JİMNASTİĞİYLE BELİRLENEN KONUNUN PATRONU BAKAN ONAYLI

  Bu yazıdaki talep uzun beyin jimnastiğiyle ulaşılan ve 5 Şubat 2017 günü ilimizi ziyaretinde konunun patronu olan dönemin UDH Bakanı Ahmet Arslan tarafından da olmasının mümkün olduğu belirtilen bir haklı ve gerekli olan yani bakan onaylı bir istektir!!!

İSTİKBALİMİZ İÇİN ELZEM OLAN İSTEĞİ ASLINDA İLİMİZ VEKİLLERİNİN HALLETMELERİ MÜMKÜNKEN BİRLİKTEN KUVVET DOĞACAĞI İÇİN VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI DA BU KONUYA DESTEK OLMALI!!!

 İnşaat mühendisi olmadığım gibi ulaştırma konusunda da bir tez cesametinde çalışmam olmamasına rağmen Mevla’mızın verdiği aklı kullanarak yaptığım uzun uzadıya beyin jimnastiğinden sonra bulduğum bizim ve bizimle birlikte on ilçenin de can damarı olan E.90 karayolunun Ankara-Niğde otobanından etkilenmesini milimize edecek, yani en aza indirmesi mümkün olan çareyi istişare ettiğim vekillerden, işinin uzmanı teknik adamlara kadar herkesin olabilirliğini 5 Şubat 2017 günü ilimiz ziyaretinde  o zamanki UDH Bakanı Ahmet Arslan’da aklın yolunun gereği onayladı!!!

  Konunun uzmanları ve Vekillerin yanında Bakan beyinde olabilirliğini onayladığı isteğin gerçekleştirilmesini milletvekillerinin halletmeleri de mümkündür!!!

  Fakat birlikten kuvvet doğacağı gerçeğiyle Vekillerin yanlarına Vali Mantı ve Başkan Dinçer’ ide, İGM Başkanı Mehmet Tüzün ile Ak Parti ve MHP il ve merkez ilçe teşkilatlarını da almaları veyahut da Vali, Belediye ile İGM başkanıyla Ak Parti ve MHP il ile merkez ilçe teşkilatlarının da kendilerine kendi kulvarlarında kendilerine yardımcı olabilmeleriyle istenenin gerçekleştirilmesi daha da kolaylaşır.!!!

YERİNDE VE ZAMANINDA GEREKLİ TEDBİRLER TALEP EDİLMEZ GERÇEKLEŞTİRİLMESİ ISRARLA TAKİP EDİLMEZSE E.90 GÜZERGAHINDA ÇALIŞAN 15000 KİŞİ İŞİNDEN,AŞ VERDİKLERİ 75000 KİŞİ AŞINDAN OLURKEN, BİRİ İL İLE ON İLÇEDE YAŞAYAN BİR MİLYON KİŞİNİN DE CAN DAMARI KESİLECEK!!!!

  E.90’ın inşaatı devam eden Ankara-Niğde Otobanından neden en az etkilenmesi için alınması gerekli tedbirlere geçmeden öncelikle bunun neden Aksaray merkez ilçe ile bağlı olan yerleşim birimleriyle bizimle birlikte güzergahta bulunan 10 ilçe ile bağlı yerler için elzem olduğunun bilinmesi gerekir!!!

   Şu anda başta Ulukışla’dan Aksaray’a, Aksaray’dan Kulu Makasına ve Kulu Makasından ise Gölbaşına kadar E.90’ın kenarında yüzlerce iş yeri müsteciriyle çalışanlarının yanında yolun  güzergahında bulunan Aksaray  ilinin ve güzergahta bulunan ilçelerle bunlara bağlı  yerlerinin yöneticilerinin de istisnanın dışındakilerin üstüne ölü toprağı ekildiğinden işin elzemliğinin halen farkında değiller!!!

   Otoban bitip trafiğe açıldığında bir gün sabah kalktıklarında işin farkına vardıklarında ise atı alan çoktan Üsküdar’a varmış olacak ki çekecekleri yeri göğü inletecek eyvah’ ın hiç kimseye faydası olmayacak!!!

  Çünkü otoban hizmete açıldığında yol güzergâhında bulunan petrol ve diğer hizmet veren işyerlerinde çalışan 15000’den fazla kişi işini, bunların ekmek verdiği en az 75000 kişi ise aşını kaybederken güzergahta bulunan Aksaray il merkezi, Şerefli Koçhisar, Evren, Kulu, Cihanbeyli Haymana, Ereğli, Altunhisar, Ulukışla, Sarıyahşi, Ağaçören ilçelerinin merkezleriyle bağlı yerleşim yerlerindeki bir milyon kişinin de can damarı fiilen kesilecek!!!!

 YATIRIMCILARIN!, ÜNİVERSİTEMİZİ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN SAYISI AZALACAK!,HAKİM,SAVCI VE ÖĞRETMENLERLE DİĞER MEMURLARIN İLİMİZİ TERCİH SEBEPLARİ ORTADAN KALKACAK!!!

  İş işten geçmeden, atı alan Üsküdar’a varmadan E.90 Karayolunun Ankara-Niğde Otobanından en az etkilenmesi sağlayacak olan bakan onaylı olan güzergah boyunca insanlar ile hayvanlar ve yükler için geçit yeri olarak kullanılan yerlerden bu geçişlerin trafiği aksatan, sebep olduğu trafik kazalarıyla yoldan gidilmesinde caydırıcı olan üstten geçilmesi yerine buralardan yolun altından geçilmesini sağlayacak yeterli genişlik ile yükseklik ve sayıdaki alt geçitlerin Otoban hizmete girmeden yapılması elzeminde elzemidir!!!

   Eğer Otoban hizmete açılmadan bu ve benzeri tedbirler alınmaz ise Aksaray’ın üniversitesini tercih eden öğrenciler azalırken, başta OSB olmak üzere yatırımda ilimizin tercih edilmesi taban yapacak, ilimizin ulaşımının kolay olması nedeniyle tercih eden hakim, savcı, doktor, polis ve öğretmenlerle diğer memurlar ilimizle birlikte güzergahta bulunan ilçelerle bağlı yerlerini de tercih etmeyecekler.

VALİ MANTI, BAŞKAN DİNÇER, VEKİLLERİMİZ İNCEÖZ AYDOĞDU VE KAŞLI,İGM BAŞKANI,AK PARTİ VE

 MHP NİN İL VE MERKEZ İLÇE TEŞKİLATLARIYLA GÜZERGAHTAKİ 10 İLÇENİN MÜLKİ VE MAHALLİ İDARECİLERİNİN YANINDA SİYASETÇİLERİYLE DE BAŞARI İÇİN MUTLAKA İŞBİRLİĞİ YAPMALI!

   İlimiz ile E.90 güzergahında bulunan ilçelerle bağlı yerlerin kaçınılmaz olan sıkıntılarının yaşanmaması, en azından bunların milimize edilmesi için gerekli olan çalışmanın Aksaray Valisi Ali Mantı , Belediye Başkanı Evren Dinçer, Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, İGM Başkanı Mehmet Tüzün, Ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy ve MHP il başkanı  Mustafa Çölkesen’in önce kendi aralarında iş birliği yapmaları.

   Ardından ise birlikte E.90 güzergahındaki Otoban hizmete açıldığında bizimle aynı olumsuzluğu yaşayacak olan  10 ilçelerin mülki ve mahalli idarecileri ve siyasetçileriyle de iş birliği yaparak can damarımızın kesilmemesi.!

   En azından kan akışının hayatımızın devamını engellemeyecek seviyede devamını sağlayacak olan tedbirleri zamanında alarak bunun maddi ve manevi getirisini hanelerine yazdırmaları.

    Aksinde ise ilimiz ile 10 ilçenin çekeceği sıkıntı ve bu sıkıntıdan kendilerinin dünya ve ahirette sorumlu olacakları bilinciyle kaçmaları dileğiyle.

    Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Sevgili arkadaşlar  lütfen yazının altına şu metni yazarmısınız?

(*)"İlimiz milletvekili Ramazan Kaşlı'ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyor Mevla'mızdan kendisine acil şifalar diliyorum"


30.09.2019 06:54:00

Ali Genç

VEKİLLER,VALİ,BELEDİYE VE İGM BAŞKANI CAN DAMARIMIZ E.90’I OTOBANIN ETKİSİNDEN KURTARSIN