Vekillerimiz Aksaray´ın Ekecek ve Melendiz´in İnsanlığa Hediyesi Olduğunu da Bilsinler

                                                                                                      ALMANYA/FRANKFURT

                                                                                               ===================

   Tarihçi Herodot Mısır´ı ve Mısır medeniyetini anlatırken ?Mısır Nil´in yeryüzüne Hediyesidir.? diyor.

     Çünkü Nil Mısır´ın tarihinde olduğu gibi şu anki Mısır´dakilerinde yaşamaları için gerekli olan gıdalarla su taşımacılığıyla onların hayatlarını sürdürmesine katkıda bulunuyor.

     Nil Mısır için ne ise  iki ırmağın birleşmesiyle Ulu ırmak´?  ismini alan  suda Aksaray için odur.

     Çünkü Ulu ırmak olmasaydı onun etrafında insanlığın ilk günlerinden şimdiye kadar önemini  en az 11000 yıldır kesintisiz olarak koruyan Aksaray olmazdı.

AKSARAY´IN CAN DAMARI ULUIRMAK´I OLUŞTURAN KARASU EKECİK´TEN,BEYAZ SU İSE MELENDİZDEN

     Ekecik sıra dağları ile Melendiz dağı da olmasaydı bu dağlardan Melendiz´den çıkan Ulu Irmak´ı oluşturan iki sudan biri olan Ak Su(Melendiz Çayı) ve Küçük Ekecik(Tavşan) dağından çıkan Kara Su´da olmazdı.

       Bu iki çay ilimiz Gülağaç ilçesi Kızılkaya köyünde birleşerek Ulu Irmak´ı oluşturmasaydı  tarihin başlangıcından itibaren Aksaray´a, ardından ise bayır altıyla Yeşil ovaya kadar  hatta daha da ilerisine kadarki coğrafya ya, günümüzde ise barajın yapılmasından sonra sol sahil sulamasıyla Akhisar´a kadarki  bölgedeki verimlilik sağlanamazdı.

EKECİK VE MELENDİZ DAĞLARI VE BAĞIRLARINDAN ÇIKAN IRMAKLAR OLMASAYDI DÜNYANIN İLİK BEYİN AMELİYATI,HUBUBATIN DÜNYADA İLK YETİŞTİRİLDİĞİ 1100 YILLIK BİR YERDE OLAMAZDIK!!!

Rabbime sonsuz şükürler olsun ki  Ekecik sıra dağlarından Küçük(Tavşan) dağından çıkan Kara su ve Melendiz dağından çıkan, Ihlara´nın 40 göz mevkiinden çıkan sularla birleşerek? Beyaz su? veya ?Melendiz suyu? ismini alan ve  bu iki suyun birleşmesiyle büyüdüğünden Ulu Irmak olan hayatın olmazsa olmazı suyu bize vermiş.

   Bu iki su olmamış olsaydı yüzlerce haber ve köşe yazımda göğsümü kabarta kabar ta hiç tereddütsüz olarak kullandığım? Yer yüzünde Maddi ve Manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin şehri? cümlesini kullanılamazdı.

   Bu cümlenin açılımı olan yer yüzünde başta buğday, arpa, çavdar ve yulaf olmak üzere ilik hububat çeşitleri ile mercimek ve nohut gibi  yiyeceklerinde ilik ekildiği, şu anki evcil hayvanların dünyada ilk evcilleştirildiği yerde olamazdık.

   Dünyanın ilik beyin ameliyatının yapıldığı, Anadolu da ilik bakır işlemeciliğinin yapıldığı yerde olamazdık!!!

    EKECİK VE MELENDİZ DAĞI OLMASAYDI ÜÇ SEMAVİ DİNİN MERKEZİ´DE OLAMAZDIK!

     Dünyanın ilk Beyin ameliyatını yapıldığı, Demirin ilk bulunup kullanıldığı, Dünyanın bilinen ilk Altın borsasının kurulduğu ilkler olmak üzere yüzeysel bir araştırmayla onlar, iyi bir araştırmayla yüzlerce ilkin bulunduğu, Dünya tarihine yön veren bir çok savaş ve gelişmenin geçme önemini kesinlikle ve kesinlikle hayat olan Suya dolayısıyla bu suyu sağlayan Ekecik ile Melendiz´in katkısıdır.

   Bu iki ulu dağımızın katkısıyla tarihte gelişen önemli gelişmelerden birisi ise Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam dinlerinde kutsal sayılan önderleri ve mekanlarının bulunduğu  dünyadaki nadir merkezlerinden biriside olamazdık.

   İlimizin atanmış ve seçilmişleri tarafından şimdiye kadar hakkıyla bilinmeyen bu somut gerçeğin ilimiz milletvekilleri İnceöz,Aydoğdu,Erel ve Kaşlı ile Altınok tarafından bilinmesi ve bu bilincin gereğinin yer vesileyle yerine getirilerek bu iki suyumuzdan kıyamete kadar faydalanabilmemiz için kaynaklarının , ve kendilerini besleyen kaynaklarında korunmasının sağlanması dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


25.02.2019 16:26:57

Ali Genç

Vekillerimiz Aksaray´ın Ekecek ve Melendiz´in İnsanlığa Hediyesi Olduğunu da Bilsinler

Vekillerimiz Aksaray´ın Ekecek ve Melendiz´in İnsanlığa Hediyesi Olduğunu da Bilsinler