VEKİLLER ŞİMDİYE KADAR ÇEVRE İLLERİN ÜSTÜMÜZDEKİ GÖLGELERİNİDE KALDIRTAMADILAR!!!

                                                                                                                                         HOLLANDA/ZAANDAM

                                                                                                                                                         ============

    Hani bir söz var ya!

   Birisine yol gösteren veya yardımcı olan yaptığının büyüklüğünü göstermek için? Benim bu yaptığımı baban yapmaz!? derler.

  Bu sözü söyleyenlerin kaçının söyledikleri belirtileni tam karşılar bilemiyorum!

  Fakat gerçekten de benim genelde siyasetçi ve  kamu görevlilerine, özelde ise ilimiz milletvekilleri için yaptığımı benim sahip olduğum bilgilere sahip olmadıkları için isteseler de babaları yapamaz!!!

   Babaları Milletvekillerimizi benden daha az sevdiği için mi yapamazlar?

   Haşa asla  öyle haddimi aşacak bir şeyi söylemedim ve bunu kesinlikle de söylemeyerek kendilerine sağlayacağım katkıyı babalarının yapamayacağı hususunda ise ısrar ediyorum.!!!

     Babaları 3 paragrafta da belirttiğim gibi bunu yapmayacaklarından değil !sadece birkaç gündür kendilerine verdiğim bilgiye sahip olamadıklarından benim yaptığımı yapamazlar.

    Şimdi gelelim neticeye;

İL OLMAZIN ÜSTÜNDEN 30 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN HALEN IHLARA VADİSİNİN VE BİZE AİT OLAN BİR ÇOK ŞEYİN AİDİYET MESELESİNİ KESİN ÇÖZEMEDİĞİMİZDEN BAŞKA YERLER ADINA ANILIYORLAR!!! İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan bey ile kendisi gibi idealist olan tüm personelinin samimi çabalarına rağmen maalesef başta Ihlara vadisi ile Narlı Göl ve Sofular Vadisi olmak üzere sahip olduğumuz tarihi ve turistik yerler Milli Eğitimin ve Kültür bakanlığının yayınlarında, hatta ve hatta haritalarında.

  Devletin kanalı olan TRT´lerde ve bir çok özel TV kanalı ile Turizm acentalarının broşürlerinde, Gazeteler ile internete verdikleri ilanlarında gezi rehberlerinde bize ait olan yerler genel olarak komşuda gösteriliyor.

       Bunların kesin olarak nasıl bertaraf edileceğini ilimizin 2. Tanımım günlerinin yapılmasından 1 yıl sonra kaleme aldığım yazılarımda teferruatlı şekilde günlerce yazdım.

   Yazdım yazmaya da  kocaman, kocaman makamlarda oturan, lüks makam araçlarına binen lüks lojmanlarda oturan, büyük rakamlı maaşlar alan atanmış ve seçilmişler tarafından ve  Milletvekilleri tarafından gereğini yapan mı oldu?

   Keşke taş olsalar da  başımı yarsalar, ilimize ,bölgemize ve ülkemize faydalı olacak bir çivi çaksalar da gelip benim başıma çaksalar gam yemem.

 Milletvekillerinin önce bu akla ziyan davranışı kendilerinin tarafından terk edilmesi, ardından ise ilimizin tüm atanmış ve seçilmişlerinden de terk edilmesini sağlamaları.

   Terk etmemekte ısrar edenlerin ise kendileri tarafından belirlenerek haklarında gerekli  idari ve cezai işlemin zaman geçirilmeden yapılması.

    İlimizin yer altı ve üstündeki tüm bilinenleri halen bırakın aysbergi aysberglerin birinin bile görüneni olmadığı gerçeğiyle öncelikle  sahip olduğumuz tüm yer altı ve üstü zenginliklerinin tespiti, ardından ise bunlardan maksimim şekilde faydalanmamızı ilimiz milletvekilleri İnceöz,Aydoğdu,Erel ve Kaşlı ile 5. Vekilimiz Altınok tarafından sağlanması. 

     Bununla da ilimizi her yönüyle diğer illerin gölgesinden ve hegemonyası ile aidiyetinden kurtarmaları gerekir.

    Vekiller bunu yaparlar ise hem Dünyalarını, hem de ahi retlerini payidar ederler, aksi durumunda ise her ikisi de berbat olur.

    Kazanmak varken kaybetmenin akla ziyan zararları göz önüne alınarak  Vekillerimiz tarafından negatif yerine pozitifin sağlanması için gerekenin yapılması ve yaptırılması dileğiyle.

 

 VEKİLLERE ÇEVRE İLLERİN ÜSTÜMÜZDEKİ TÜM GÖLGELERİNİNDE KALDIRILMASIDA NASİP OLSUN!!

                                                                                                                                    

   Hançeremi yırtarcasına yazdıklarım konusunda başta şimdiye kadarki Vekiller olmak üzere ilimizin tüm atanmış ve seçilmişleri tarafından gereğinin nasıl yapılmadığını dünkü yazımda belirttim.

 Allah(c.c) nasip ederse ömrümüz olursa 5 ay  sonra bu gün Aksaray´ın hiçbir zaman hak etmediği asla ve asla da hak etmeyeceği kendisini adeta yer yüzünden silen 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulmasını sağlayan TBMM´sinde  bu satırları yazan Rabbimizin en edna kulununda dünya gözü ile yerinde takip ettiği akşama doğru kabul edilen 3578 sayılı kanunla kurtulmamızın 30. Yıl dönümünü idrak edeceğiz.

İL OLMAMIZIN ÜSTÜNDEN 30 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN HALEN SAHİP OLDUĞUMUZ TARİHİ VE TURİSTİK YERLERLE BİZE AİT OLAN DİĞER DEĞERLERİMİZİN AİDİYETİNİ TESÇİLLETEMEDİK!

  Bir yer düşünün ki bulunulan ülkenin merkezinde yer alacak,  Ak deniz ve Kara denizi birleştiren, Batı ile doğuyu bir birine kavuşturan ülkenin en önemli oto yollarının kavşağında olacak.

   Yer yüzünde akla gelebilen tüm floraya sahip olacak, yine yer yüzünde bir çok yerde olmayan tarihi ve turistik  kıymet biçilmeyecek şeylere sahip olacak.

   Dünyada  maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi olacak, akla gelebilen her türlü kıymetli yer altı zenginliklerine sahip olacak.

   10 Asırlık zaman diliminde iki büyük medeniyetin Başkentliğini yapacak, iyi insanlar ve zaferler payelerini alacak.

    Osmanlı İmparatorluğunun tarihe şan veren önemli zaferlerinin perde arkasındaki asıl kahramanlarının ve Fatih Sultan Mehmet Handan sonra Gemileri karadan yüzdüren 2 Yükselme dönemi Padişahına Veziriazamlık yapan Piri Mehmet Paşa gibi bir devlet adamına sahip olacak.

   Yükselme döneminin  2 Padişahı ile birlikte  Duraklama döneminin de 1 Padişahı olmak üzere 3 Padişaha Şeyhul İslamlık yapan Zembilli Ali Efendi gibi bir din adamına.

   Zembilli ve Piri Mehmet Paşa´nın dedeleri olan kendisi de  Şeyhul İslam olan Şeyh Cemalettini Aksaray´inin  memleketi ,İstanbul´un manevi Fatihi Ak Şemsettin´in yetiştiği yer olan.

    Yine Mısır Kölemen Sultanı Kayıtbay´ın Şeyhul İslamı Ekleddiğini Aksaray´i  gibi Şeyhul islama, Somuncu Baba,Yunus Emre,Taptuk Emre gibi Binlerce Allah(c.c.) dostu Evliyanın,Bağdat Fatihi Genç Osman başta olmak üzere tarihe şan veren onlarca Devlet Adamı,Alim ve ulema ile kahramana sahip olunan bir yerin bu sahip olduklarının aidiyet sıkıntısı hale çözülemeyecek.

   Kendi sınırlarımız içinde olan Ihlra vadisi başta olmak üzere  yer yüzünde ikinci bir eşleri olmayan bir  zincirin halkası gibi bir birine ulanan Soflar, Manastır,Ilısu ve Ihlara gibi ve  Bir insan kalbini andıran Narlı Göl,her derde deva sıcak ve soğuk banyo ılıcaları ile içmecelerine sahip olan.

  Bilinenlerin sayısı onları bulan yer altı şehirlerinin bulunduğu, yine yer yüzünde ayakta kalan en çok ve en büyük kervan saraylarına sahip olun .

   Pamuktan Afyon ve tütüne, hatta fındık ile çam fıstığı imle Koji beride dahil her türlü kıymetli meyve ve sebzenin yetiştirilebildiği bir iklime sahip olunan yerin hem sahip oldukları aradan geçen 30 yıllık geçmişe rağmen kendi ismine tescillenmeyecek hem de bunların çoğu bilinmeyecek ve bilinenlerden ise hakkıyla faydalanılamayacak.

    Bunları aklı eren var mı?

    Yazının girişinden itibaren saydığım ve çoğu bizim adımıza hale tam olarak aidiyet meselesi çözülemeyenlerin ve sahip olmamıza rağmen faydalanamadıklarımız hakkında şimdiye kadar yapılamayanlarla ilgili olarak  gerekenlerin ilimizin mevcut  Milletvekilleri İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel,Ramazan Kaşlı ve Erzurum milletvekili ilimizin 5. Vekili Selami Altınok tarafından gerekenlerin en kısa zamanda yapılması, yaptırılması, başkaca olumsuzluklara ise izin verilmemesi dileğiyle.

  BUGÜN YİĞENLERİM SÜMEYRA VE MUSTAFA´NIN KINASINDAYIZ

  Sizler bu yazıyı okuduğunuzda   Mevla´mızın izni ile Hollanda´nın Zaandam şehrinde emmoğlu Bayramali Sarıkaya ile amcam kızı Meryem´in kızı yiğenim Sümeyra ile kız kardeşim Kevser ve Ayhan eniştemin ilk göz ağrıları yiyenim Mustafa Yeni´nin kınasında tüm eş dost ve akrabalar ile sevenlerimiz ve sevdiklerimizle bir araya geleceğiz.

   Gençlerimizi ve ailelerini tebrik ediyor.

   Bu nişana katılan tüm hemşerilerimizin ise selam ve sevgilerini yolluyorum.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


20.02.2019 21:36:31

Ali Genç

Vekiller Şimdiye Kadar Çevre İllerin Üstümüzdeki Gölgelerini de Kaldıramadılar

Vekiller Şimdiye Kadar Çevre İllerin Üstümüzdeki Gölgelerini de Kaldıramadılar