1861-1920 ve 1933-89 yılları arasındaki toplam olarak 115 yıl süren iki ilçelik esaretini yaşayan Aksaray´ın sabır taşı ortadan yarılmasına çok az kaldı.

    Aksaray´ın yapısından gelen muhafazakârlığıyla genel olarak 1950´den itibaren özelde ise 2002 yılından bu yana yapılan Genel Seçimler, Mahalli Seçimlerle Referandumların genelinde sürekli olarak Türkiye ortalamasının %15 civarındaki artı oy desteğiyle Ak Partinin yanında olduk.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın 1. Seçimi ile daha sonra yapılan Genel seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçiş Referandumu ile bu senenin 24 Haziran´ında yapılan Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminin ilk oylamasında hep Türkiye´nin seçimde en yüksek desteği sağlayan ilk 3.nün içine girecek desteği ülkemizin istikrarı için Ak Partiye verdik.

   Siyaset Hizmet sanatı olduğuna göre Ak Parti kadrolarından oluşan hükümet Aksaray´ımızın bu samimi destekleriyle kıyaslandığında ilimize aynı samimiyetle maalesef yeterli hizmet verilmedi!!!

   Aksini iddia edenlere öncelikle kardeş ve komşu Yozgat ile kardeş ve komşu Konya illerimizin aldığı hizmetler ve yatırımlarıyla Aksaray´a yapılan yatırımlarla kıyaslamalarını öneririm.

ALİ RIZA ALABOYUN CENAP AŞÇI BAKANKEN İLKNUR İNCEÖZ´LE BİRLİKTE DEMİR YOLUMUZUN İHALESİNİ YAPAMASALARDA İHALE AŞAMASINA GETİREBİLECEK ÇALIŞMAYI YAPABİLİRLERDİ!

  O zamanda sıcağı sıcağında kaleme aldığım ve daha sonra kendilerine de ilettiğim yazılarımda da belirttiğim gibi tarihimizde i ilk defa 3 Aksaraylı aynı anda  en yüksek makamda birden bulundular.

    Bu makamlar Ali Rıza Alaboyun´un, Seçim hükümetinin Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Cenap Aşçı´nın Gümrük ve Ticaret Bakanı İlknur İnceöz´ün ise Ak Parti Grup Başkan Vekili olmasıydı.

    Bu  tarihimizde ilik defa elimize geçen ve ileride geçme ihtimali ise yüksek olmayan bu makamlara gelenler birlikte dağları delebilirlerdi.

    Bırakın dağları delmelerini  istikbalimizin 1. derecedeki olmazsa olmazı olan Ulukışla tren hattımızın ihalesini yapamasalar bile etüt proje çalışmasını hızlandırarak DPT ve Kalkınma Bakanlığından yatırım bedelini bütçenin diğer kalemlerinden aktaracakları ihale aşamasına getirebilirlerdi.

   Can damarımız olan E.90 Karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirleri alınmasının alt yapısını oluşturup bunun için gereken ödeneği de ayırtabilirlerdi.

 İLKNUR İNCEÖZ HÜKÜMET ÜSTÜ MYK ÜYELİĞİ VE BAKANLAR ÜSTÜ GRUP BAŞKAN VEKİLLİĞİNDE TÜM BAKANLARDAN HER GÜN, HER HAFTA VE HER AY İLE YILDA AKSARAY´A 1 HİZMET ALABİLDİMİ?

  Aksaray siyasi tarihinde 2007´den bu yana aralıksız olarak Milletvekilliği, Parti Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ve Grup Başkan vekilliği görevini yapan İlknur İnceöz Vekilimizden başka siyasi tarihimizde ikisi bir arada bu kadar makam hiçbir hemşerimiz olan siyasetçiye nasip olmadı!

  Bu makamların artısı ile orta başlıkta belirttiğim hizmetleri ilimize vermesi mümkün iken İlknur Hanım bunları verebilmiş midir?

   Bu sorunun cevabını kamuoyumuzun taktirine sunuyorum.

MİLLETVEKİLLERİ YILLARCA ÖNCE DEMİRYOLU HATTIMIZI HİZMETE AÇABİLİRLERDİ!

   Aksaray´ımızın hiç hak etmediği 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtulması için medya aracılığıyla çağrıda bulunarak bunu başta can kardeşim meslektaşım merhum Çapan Tekeli olmak üzere bize cürümlerince yardımcı olan ve   bir çok vilayet yıldönümlerinde isimlerini verdiğim meslektaşlarım ve diğer destek olanlarla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar esnasında 2 yıldan fazla bir zamanda TBMM bizim ikinci evimiz olduğundan ve kamuda Çeyrek asra yakın çalışan ve 42 yılı aşan gazetecilik mesleğim boyunca kimin neyi başarabileceğini bilen olarak başta İlknur İncöez Vekilimiz olmak üzere diğer vekiller Seçim hükümetindeki artımızda dahil sahip oldukları konumları göz önüne alındığında Tren hattımızı çoktan hizmete açmaları ve can damarımız olan E.90 Karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak  tedbirler başta olmak üzere  ihtiyacımız olan tüm hizmetleri yeri ve zamanında alabilirlerdi!!!

 GÖREVLERİNİ HAKKIYLA YAPMAYANLARI TARİHTE, AKSARAY´DA BENDE AF ETMEM!

  Geçmişe hayıflanmanın bir faydası olmayacağı göz önüne alınarak İlknur İncöez  ve Cengiz Aydoğdu ile ilimizin diğer Milletvekilleri Ayhan Erel ve Ramazan Kaşlı´nın partilerinin teşkilatları, ilimizin atanmış ve seçilmişleriyle Meslek Odaları ve STK´larla Medya mensuplarının geçen zamanı samimi iş birliğiyle telafi ederek  başta istikbalimizin 1. olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla demiryolu  hattının en kısa zamanda ihalesi ile can damarımız olan E. 90´ın Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak ve bununla da can ve mal kaybını da milimize edecek  tedbirleri almaları olmak üzere hak ettiğimiz istikbalimizi pür Nur edecek diğer hizmetleri zamanında almamızı sağlamaları mümkündür!

  Bunu yaparlarsa milletimizin siyasi desteğini alarak ülkemizle birlikte ilimizin de mamur olmasını sağlayabilirler.

   Aksi durumun ise ne ülkemiz nede ilimizin faydasına olmayacağı gibi kendilerini de Tarihte, Aksaraylı hemşerilerimizin de 24 Haziranda Cumhurbaşkanı Erdoğan´a verilen %76  desteğin 20 puan eksiği  olan tepkinin artmasıyla kendilerini af etmeyecekleri, bu can bu tende bu akıl bu başta oldukça elimde kalem bulundukça benimde hemşerilerim adına kendilerini af etmeyeceğim çıplak gerçeğiyle geçen zamanı telafi ederek ülkemiz ve ilimizle birlikte kendileri ve partilerini de mamur etmeleri dileğiyle 29. fiili vilayet yıldönümümüz kutlu olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

  


Selahattin Akyz
25.08.2018 11:14:14
56 yillik ozlemimizi gidetip tekrar vilayet yapan Sayn Turgut ozala oy vermedik borcluyuz ozal ve Altinsoya..Akparti ise Aksaraya borclu 17 yildir en yuksek limitte destek vermemixe ragmen hic birsey yapilmadi Nigde Yozgata yapikanlatin yarisi yapilsaydi yeterliydi kafeste keklik hizmet etmesrkde full oy aliyoruz deyip arka bahcesi goruntusundeydik hep muhalefeti iktidari bir araya gelmeyi birak parti ici cekismelerden hep Aksaray kaybetmistir etmeyede devam edecegiz akillanmadikca .partiyi elestirince hain damgasi hazir padisahim cok yasa saksakciligini birakmamiz gerek

15.08.2018 07:47:50

Ali Genç

Vekiller ihaleyi yaptırırlarsa mamur! Yaptırmazlarsa tarumar olurlar!

Vekiller ihaleyi yaptırırlarsa mamur! Yaptırmazlarsa tarumar olurlar!