Gerçekten de gıpta edilecek 2 vefa örneği gösterdi.

  Kendisinden önceki ak saçlı, aksakallıların akla ziyan vefasızlıklarına inat vefalı oldu.

 Pazartesi günü bu akla ziyan vefasızlık örneklerinin bir kısmını ve bunları yapanların bir kısmının isimlerini ve makamlarınıda vererek yazmıştım.

 KENDİLERİNDEN ÖNCEKİLERİN GÖSTERMEDİĞİ AHDE VEFAYI HALUK BAŞKAN GÖSTERDİ!

  Ak saçlı ve ak sakallı olan, çoğuna da bizzat tarafımdan vefasızlıkları hatırlatılan ve yapılması gerekenlerde belirtilmesine rağmen makamlarının duygularını köreltmesi nedeniyle gereğini  akla fikre izana uymayan bir umursamazlıkla yapmadılar.

   Onların aksine yaşı ve siyasi tecrübesi yönünden onlardan çok daha genç olan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından gereken vefanın ilki bundan 2 yıl önce gösterildi.

 HAYIRLI EVLATLARIMIZ VE AKSARAYA HİZMET EDENLERİN İSİMLERİ CADDE VE SOKAKLARA VERİLDİ!

  Daha önce bu günümüzü oluşturan bir asırlık geçmişimizdeki Aksaray´ın hayırlı evlatları ve Aksaraylı olmadıkları halde birimizin bin olması için hizmet edenlerin isimlerinin yaşatılması için bire bir görüştüğüm ve bu konuda yaptığım onlarca haber ile köşe yazısına rağmen alınamayan sonuç Haluk Başkanın döneminde alındı.

 Döneminde yaptığım yayınları geçmişteki refiklerinin aksine dikkate alan Başkanı  Yazgı 2015 de Sultan Abdülhamit Hanın baş yaveri Ortaköylü Hacı  Ali Paşa, Medeni Berk, Turgut Özal,Raşit Daldal´ın isimlerinin yanında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın isimlerini de  Bulvar, Cadde ve Sokaklara vererek ahde vefanın gereğini yerine getirdi!!!

     Vehbi Çorakçı´nın ismini taşıyan caddeyi ise eski merkez karakolu(şu anki Göç İdaresi Müdürlüğü) binasından Ulu Irmak´a kadar uzattırdı.

    İKİNCİ VEFASINI MUHAMMED TAKİ TATLIPINARIN DEFİNİNDE GÖSTERDİ!

   Haluk Başkan ikinci ahde vefasını ise 1973-80 arası Aksaray Belediye başkanlığını yapan Muhammed Taki Tatlıpınar´ın vefatının ardından merhumun na´şının  definin de gösterdi.

   Kendisinden öncekilerin yakın dönem denebilecek zamanda vefat eden Belediye başkanlarına gösterilmeyen ilgi gösterilerek Belediye tarafından bu konuda resmi bir tören düzenlemesini, bu törene hayatta olan belediye başkanlarının yanında Vali Aykut Pekmez ile birlikte ilimizin protokolünün yanında sevenlerinin de katılımını sağladı.

 MEVLA´LAMIZ HALUK BAŞKAN İLE AHDE VEFADAKİ YOL ARKADAŞLARINDAN RAZI OLSUN?

  Haluk Başkana ve onun şahsında yazının girişinden itibaren belirttiğim Aksaray´ımızın hayırlı evlatları ile Aksaray´ımızı sevenlerin isimlerinin Bulvar, Cadde ve Sokaklarda yaşatılmasında.

 Yine kendisinden önce gösterilmeyen vefanın Hakka yürüyen Muhammed Taki Tıtlıpınar´ın na´şının toprağa verilmesi töreninin düzenlememesinden dolayı şahsının yanında bu konuda emeği geçen tüm yol arkadaşlarından da Mevla´mız razı olsun.

 EKSİK VEFADA TAMAMLANIRSA GÜZELLİKLER MEKEMMELE ULAŞACAK!

   Başkan Yazgı´nın Aksaray´ın hayırlı evlatlarının ve ilimize hizmet edenlerin isimlerinin Bulvarlar, Cadde ve Sokaklarda yaşatılması ahde vefa örneği olan bu çok güzel bir davranışın ve özelliklede Muhammed Taki Tatlıpınar´ın na´şının defini için başlattığı çalışma bundan sonrası için  yüksek ihtimalle geleneksel hale gelecek güzel  bir vefa örnekleri olacak.

   Bu güzelliklerin mükemmel olmasını ise Osman Ertuğrul un başkanlığı döneminde şehrimizin tarihi mahallelerinin 10 asırlık  Anadolu´nun dönemindeki en önemli Şifahanesi, Bimer hanesi, Tımarhanesi olan Şifahanenin Şeyh Hamit´e sürgünü gönderilerek katledilmesi örneğinde olduğu gibi  tarihi perspektife uyulmadan sınırlarının değiştirilmesi sakat uygulamasının.

   Yine 1985´de tamamına yakını tarafımdan konularak resmileştirilen tarihimize şan veren din ve devlet ile siyaset adamlarımızla, ilimize  hizmet edenlerin isimlerini taşıyan  cadde ile sokaklarının isimlerinin numaralı hale getirilmesi sakat uygulamasının zaman geçirilmeden ortadan kaldırılması.

 Mehmet Altınsoy´un ise Nevzat Palta Bey döneminde Bankalar caddesine verilen fakat tutmayan isminin yeni bir Cadde veya bulvara verilerek ahde vefanın en kısa zamanda mükemmel hale getirilmesi dileğiyle.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


22.11.2017 09:25:59

Ali Genç

Vefasızlar´a inat! Bir eksiğiyle gıpta edilecek iki ahte vefa örneği!

Vefasızlar´a inat! Bir eksiğiyle gıpta edilecek iki ahte vefa örneği!