Bu gün 22 Aralık Cumartesi Cenab-Allah(c.c.) gecinden versin bu sabah Vefat eden/edecek kişi cenazeye yetişeceklerini belirterek bekletilmesini isteyen yakınları yok ise yüksek ihtimal  ile öğleye bilemediniz İkindine veya en geç olarak Akşam Namazından önce ebedi istiratgahına defnedilmiş olacak.

   Oysaki şurada yılın bitimine ne kalmıştı ki bu vefat edenler belki de yeni yılı ve daha nice yeni takvim yıl başlarını görmek o zaman içinde planladıkları dünyevi işlerini halletmek istiyorlardı.

   Dünya işleri nedeniyle belki çoğu zaman ibadetlerini, sevdiklerini ihmal ediyorlardı.

   Hatta sanki dünyaya kazık çakacaklarını sanıp memleketimizin hayırlı evlatları için 24 yıldır yapılan çağrılara uymayanlar nasılsa bir gün uyacaklarını sanıyorlardı.

   Amma nafile.

   Artık ne kadar isterlerse istesinler ne ileride planladıkları dünya işlerini halledebilecekler, nede bu memleketimizin hayırlı evlatlarını ve memleketimize maddi ve manevi hizmetleri bulunanları anma programına da ne kadar isterlerse istesinler gelemeyecekler!!!

  AHİRETE GÖTÜRÜLEBİLİNEN YAPILAN İYİLİKİ,HAYIR HASENAT VE KÖTÜLÜKTEN BAŞKASI DEĞİLDİR!

   Oysaki kişi vefat ettiğinde yaptıkları tüm planlar rafa bir daha gelmemecesine kalkacağı gibi Mezarda bulunur ise ve nasip olursa bir kefenden başka götürebileceği bir dünyalık maddi şeyde yoktur.

   Oraya götürebilecekleri şey ömürlerinde yaptıkları ibadetler ile bedeni ibadetler olan Hac ve Ramazan ,Kurban Zekat ile Fitrenin yanı sıra işledikleri sadakayı cariye olan yapılan köprü, okul, yol Camii veya Çeşme ile  diğer hayır kurumları ve sevindirdikleri yolda zorda kalanlara yaptıkları maddi ve manevi yardımlarla birde vefa olacak.

   Yani kim bu dünyada ne ekerse ahirette de onu biçeceğinden insanların ahiret yurduna bolca  rızık götürebilmeleri için farz Namazlar başta olmak üzere diğer Namazlarını da aksatmaması, Rabbimizin farz olarak emrettiği diğer isteklerini yerine getirmesi, yasakladıklarından kaçmasının yanında  Peygamber efendimizin diğer emirlerine uymanın yanında onun ahde vefasını da örnek almasını ahde vefa göstermeyenin kimseden vefa bekleyemeyeceği gerçeğiyle her zaman ve her yerde vefanın gereğinin yapılması.

    Bu çerçevede Pazartesi günkü ilimizin hayırlı evlatlarıyla ilimizden olmasalar da ilimize gerçekleştirdikleri veya gerçekleştirilmesine vesile oldukları hizmetleri bulunanların anılmasına da  vefanın gereğinin yapılarak ilgili ve yetkililer başta olmak üzere bu anmadan haberdar olan herkesin de katılması dileğiyle..

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


22.12.2018 10:18:34

Ali Genç

VEFA GÖSTERMEYENLER VEFA BEKLEMESİN!

VEFA GÖSTERMEYENLER VEFA BEKLEMESİN!